min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Så fint att se din hälsning Gunda och att det går bra för dig också! Varm och glad i hela kroppen blur jag av att läsa sånt!
Puss, puss till er båda ?? / mt

Jag blir också så varm i hela magen att det går bra, Gunda. Du är ett sådan förebild som visar att det går, oavsett om man faller och om man kämpar på så går det till slut. Och du har aldrig gett upp din kamp mot alkoholen. Det gör dig till en nykter människa idag som mår bra. Fått livet tillbaks. Samma här. Skulle aldrig någonsin vilja ha mitt gamla fylleliv tillbaks. LIvet ska levas. Inte supas bort.

Kram och hör av dig mellan varven. Inte för att jag oroar mig längre utan för att du glädjer så många med din närhet.

MM

på det ickeexisterande målet i detta med nykterhet. Att göra en livsresa utan mål, det finns ingen slutdestination.
Man har små delmål på vägen men var är slutmålet? Min hjärna mår bra av att kunna checka av saker och ting.
Jag kom på att jag kan har som mål att lämna jorden som en nykter person.
På min gravsten kan det stå:
Hon dog i alla fall nykter.
Med en höjd knuten hand som symbol.

Jag är knappast en ängel - men en knuten hand blir bra.

Pling och tjong

MM

Först grattis till er lilla guldklimp?Jag fick också en i november-18..Sen är det så härligt att se många nynyktra, andra med längre nykterhet, men att vi alla strävar mot ett gott liv?✨..Just i din tråd?Nu är våren kommen???..Vi kan kisa upp mot solen, och sola våra nyktra ansikten..Kram på er???

har hjälpt mig på till ett liv utan alkoholmissbruk. När det har varit jävligt så har jag tänkt.
Ett bra val till klarar jag. Bara detta. Fokus på detta viktiga vägskäl. Om jag klarar nästa val vet jag inte ...
men just detta val blir bra och då väljer jag att inte dricka.

Jag har numera en gedigen samling med bra val.
Önskar jag kunde spara dem i en kartong.

De bra vägskälen är på ett sätt minnen.
Bra minnen

MM

Anders 48

Bara en liten hälsning!!! Grattis igen! Mår bra o är nykter. Har druckit en (1) öl av misstag. Ganska rolig historia. Var i Spanien på restaurang för ett par v. sedan, och frågade om de hade olika sorter med alkofri öl? (En del är rentav äckliga). "Only Heineken" svarade servitören. Ok!

Vi skålade, och ölen var f-n den godaste a-fria jag druckit! Berättade o pratade m sällskapet om det. Drack lite mer innan jag började kika på etiketten: 5%. Vanlig starköl. Inte undra på att den var god......Drack hela (33 cl) o tänkte att nu slipper jag iaf ranta runt hemma o leta efter denna alkofria Heineken.....

Så kan det gå!
Nyktra kramar från Anders?

Still a Sober Gansta!
Det går bra nu.
Flyter på fram som på en nykter flod....
Det bara är...

Tacksam och stolt
Snart 3 år och + 2 år mellan 2014-16 blir snart 5 helnyktra år
(dock ett 1,5 års långt återfall men det skiter jag i)

Puss o Kram

MM

när jag glömt att logga ut... dessutom är det sällan jag loggar in - och så ser jag din hälsning.
Underbart! Önskar dig en härlig sommar ??? / mt

Tack Monday Morning för dina klockrena inlägg i forumet. Jag har läst din tråd av och till i drygt två år, och du har skrivit några riktigt bra saker.

Det ena är hur man som alkoholvän VILL dricka. Man är inte nåt oskyldigt offer som liksom bara råkar ut för överkonsumtion. Minns med all tydlighet hur du beskriver när du står på Systembolaget och ska handla. De andra köper två flaskor vin, du köper två flaskor sprit. Meningen är ju att bli full!! Du har förmågan att fånga kärnan samtidigt som du gör det med viss humor. Ibland behövs det lite humor när man ska närma sig punkter som bränns.

Den andra saken du beskrivit väldigt bra är hur man försöker lura sig själv, och hur förvånansvärt bra det går. Hjärnan kopplas ur för en stund och PLOPP så har man glaset i sin hand.

Dina och några andra medlemmars inlägg, har gjort det lättare för mig att ta steget till nykterhet. Genom era inlägg har jag haft lättare att förstå mig själv, och det har minskat min känsla av ensamhet och misslyckande. Era inlägg har förkortat mitt drickande, och det är jag väldigt tacksam för.

Jag önskar dig en fin dag och att du orkar vara här ett litet tag till
Varnaste vårhälsningar

Ja, det är bra jobbat MM. Tror att vi måste fokusera på det som är bra iställlet för att gräva ner oss i det som har hänt. Och som alla härinne beskriver: din brutala ärlighet i den här tråden är guld värd. Det sätttet att dricka var fullständigt främmande för mig för några år sedan, men nåt har hänt. Tillsammmans kan vi kanske utröna vad, när och hur. Nu menar jag inte att du ska ge dig på det igen, du har gett tillräckligt med nycklar i din ärlighet hör! Lycka till med allt!

Mic, 62 dagar... och planer för helgen. Sluta nu så är helgen inte körd. Och förlåt dig själv? Skulle vilja fråga dig vad som hände innan: sömnen hur har den varit? Stress? Många bolllar i luften? Återhämtning? Eftersom jag har fått liknande problematik skulle jag verkligen vilja att vi undersöker tillsammans. Tror att mina förklaringar ligger i orden ovan och att toleransen mot detta minskat, särskilt när sömnen inte funkar. Unna dig själv att vara stolt över 62 dagar. Ett återfall är en lärdom.

Hej MM och gratulerar till barnbarnet. Det är fantastiskt att få en sådan gåva. Rätt som det är finns hen där, en alldeles ny människa som bär generna vidare.
Jag har inte skrivit på ett tag eftersom jag haft en relativt djup depression som jag nu börjar ta mig ur. Ingen alkohol dock vilket jag är stolt över och delvis tillskriver Dig och flera andra här på forumet. Ni bidrog tillsammans med andra till att jag i de mörkaste stunderna inte tog till det som är farligast av allt för mig. Om jag druckit då hade jag nog inte levt nu.
Framöver planerar jag att vara aktiv på forumet med egen tråd.
Med varma hälsningar
Ikaros

Fint att läsa att du är på gång och att du tagit dig igenom en depression utan att söka tröst i alkoholen! Ser fram emot att få följa dig igen!
Med vänlig hälsning/ mt

Ler

M.M.... Snart 5 nyktra år .. ? .. Lycka ? Jag följer dig hack i häl .. Har fått livet tillbaka .. Såå tacksam ?

Funderade igår på när jag gick förbi en uteservering med packade människor. På eftermiddagen.
Jag tänkte hur kan de sitta kl 14.00 och dricka öl? Är de inte kloka?
Påminde mig snabbt om att jag satt helspattig kl 11.00 många gånger men det har min lilla hjärna glömt....

Kunde förnimma den vidriga kvalmiga bakfyllan, skummet i munnen, magen som inte vill ha mer, hjärnan som skrek efter mer, drivet efter mer...
Jag är aldrig ens sugen längre på att dricka.
Ångesten över alkohol. Bara ångest. Bara ångest....

Så nu tar jag en latte och sätter mig i det molniga Stockholm och struntar i att tänka på ångest-alkohol.
Lägger energin på bra saker istället

Kram Alla fina bra människor

MM

för hälsningen i en annan tråd.

Nej inlägget var inte en mattelektion för allmänheten, utan för att visa att ett inlägg tidigare i den tråden var felaktigt.

Vill också passa på att gratta dig till snart 3 år. Det är härligt när man får distans till hemskheterna man gått i genom p.g.a. alkoholen och beroendet.
Vi har ju samma typ av beroende du och jag, så för oss innebar ibland perioderna med alkohol nära livshotande tillstånd. Och dit vill man inte tillbaka.
Jag drabbas inte heller av sug längre, det var långt över 2 år sedan. Däremot minnesbilder i vissa situationer och sammanhang, liknande som du fick när du gick förbi uteserveringen. Och de behövs för att man ska påminna sig om vad man aldrig vill tillbaka till.

Låt sista glaset bakom oss vara urdrucket och krossat, och första glaset framför oss för evigt stå orört!

Stor varm kram tillbaka, och hoppas du får en fin sommar MondayM!