Michael__

För det är en god morgon. Jag vaknade upp kl 6:30, pigg och nykter. Jag har kämpat i 6 dagar mot en demon. Han var riktigt stark i början, men börjar vika sig nu. De 3 första dagarna var hemska. Jag hade en ganska så stark abstinens.

Det är inte första gången som jag försöker att sluta. Jag skrev här sist för snart 6v sen men demonen hade för stort grepp om mig, och viljan att vinna över honom var för svag. Nu är jag mycket starkare.

Jag har alltid haft ett beroende. Ibland flera, och kommer nog alltid att ha. Men det är dags att välja ett som inte skadar mig så som alkohol gör.

Jag är 40+. Min kropp börjar säga ifrån. Jag dricker nästan varje dag, kanske tar en dags vila för att döva samvetet men för egentligen bara över den dagsransonen till nästa dag. Jag var ju så duktig dagen innan tänker jag.

Så vad skiljer sig nu? Varför ska någon tro mig denna gång?

Jag vill leva. Jag vill inte dö. Alkohol tar livet av mig. Min kropp säger ifrån, på allvar nu. Jag orkar inget annat än att jobba och det är knappt det heller. Ibland stannar jag hemma för jag är för bakfull. Jag förlorar pengar. Att inte gå till jobbet är dyrt, alkohol kostar. Det måste ske en ändring.

Så, jag har börjat plannera en jorden runt resa. Jag
ska lära mig nya saker. Sånt som jag alltid drömt om att kunna. Jag har satt upp nya mål i livet. Kortsiktiga och långsiktiga. Planerar. Skissat på en budget och valt ett datum. Men det finns ett hot till allt det här. Ett hot som sätter käppar i hjulen.

Precis, alkoholen.

Så jag är inne på dag 7. Det är en kamp, men just nu så är mina mål starkare än viljan att spendera pengar på ett gift som sakta men säkert förstör mitt liv och mina planer till ett lyckligare liv.

Så, jag kommer skriva av mig här i hopp om att motivera andra och framförallt mig själv. Dåliga dagar kommer att komma. Det vet jag.

Så för idag så får detta bli mitt inlägg. Nu när jag har energi och ork så ska jag laga mig en ny juice som jag läst om. Den ska tydligen vara jättenyttig. En bra start på dagen.

Ha en bra nykter dag.

Vilka spännande framtidsplaner du har smitt! Det låter verkligen värt att kämpa för :) Och det är väl det som krävs kanske. Något bättre som hägrar. Något too good to say no to. Och att dricka vore att säga nej. För mig är det ett nytt jobb som kommer att kräva mitt bästa jag. Mitt nedsupna, nedstämda, slutkörda, ätstörda jag fixar inte att följa den drömmen. Ha en fin nykter helg!

Michael__

Tack, och tack detsamma.

Medans jag städade hemmet imorse så funderade jag på alla äventyr jag gjort (har rest en hel del), och kom fram till att av alla år så är det en vecka som sticker ur. Den vecka så valde jag att vara nykter. Jag hade bestämt mig för att vakna upp tidigt och träna. Det är faktiskt den vecka som är bland top 10 av alla veckor jag rest.

Livet2010

Vill bara säga att jag tror på dig, att du klarar detta, du har självinsikt och styrka och modet att dela med dig av dina erfarenheter. Jag blir motiverad av dina rader och känner en slags tilltro att även jag skall klara det... Jag har gått från 8-9 glas cava varje kväll till 7 i förrgår och 5 igår och ikväll ska jag minska till 4 glas:) Förhoppningsvis inom en vecka står jag på 0, men är orolig för abstinens då jag har haft denna höga alkoholkonsumtion i många många år. Men det jag läser från alla er modiga därute skall förhoppningsvis ge mig styrkan.

Michael__

Bra gjort av dig!!

Det som behövdes för mig var stark motivation. Jag har en rätt så stark vilja, och det är det som ger mig styrka. Som idag. 8 dagar nykter men mår piss. Kroppen värker. Orkar inte skriva så mkt mer. Enkla utvägen är alkohol men då är jag förlorad... igen