Fullgubbe57

Hej på er.
Der här kommer att vara ett de mera kaxiga inlägg och jag kommer förmodligen att få äta upp det. Jag växte upp med en alkoholiserad far på 50/60/70-talet, men jag var nog över 55 innan min alkoholkonsumtion tilltog. Jag blev singel och hade tråkigt helt enkelt, ungarna vuxna och klarar sig själv (Jodda, sluta tjata, pappa skall skärpa sig). Soffan och TV´n blev mitt liv. Så mycket skit som är på TV, var jag ju tvungen att kompensera. Först drog vi till lite extra på helgerna, sedan har vi ju vardagarna också. Jag är helt öppen med mitt missbruk, vänner, familj och jobbarkompisar vet -jag hela Facebook vet och det är ett av problemen, ”Jag är ju helt öppen med mitt missbruk, jag sköter mitt jobb, alltid på plats och på gott humör. Då kan det väl inte vara så farligt?” Har aldrig abstinens -men när jag anländer Placa Del Home, -en öl -och det blir alltid 3-4 Arboga 10,2 -man vill ju att den ”skall ta”. Varje morgon innan jag åker på jobbet ”blåser jag” för att se om jag är ”grön” -har inte missat en arbetsdag än.

Men på helgerna har det eskalerat -och denna helgen var droppen. Jag har skrivit flera FB-inlägg, jag har pratat med folk i telefonen och jag minns inte ett skit. Från onsdag eftermiddag till natt till söndag gick det åt 15 Arboga, en 75:a Captain Morgan och 2 tetror blaskvin. Det räcker nu, så jag har sökt hjälp -dels bland vänner som jobbar med missbruk och på mitt lokala HC, som är jätteseriösa på området -och ja; jag har druckit en öl i dag med, men jag köpte bara EN. En jäkla öl, -dom skrattade åt mig i kassan.

Många med missbruk tror dom är ensamma, men vänner köar för att vara stöd, bara vi vågar släppa in dom. Men det känns ju lite tryggt och komfortabelt att krama om missbruket och ha det för sig själv -men jag tror många blir överraskad om dom släpper in folk runt sig.

Nu skall jag ta min första GABA, den har inte kolsyra, så det blir ingen riktig kvällsrap, men jag har på känn att det är steg ETT :)