Känner att jag inte får någon hjälp.

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Zindi
Känner att jag inte får någon hjälp.
Zindi
Jag känner mer och mer att

Jag känner mer och mer att jag inte får någon hjälp, jag behöver få någon och prata med, men jag får inget gehör....
Jag hoppas att era kommuner runt om i Sverige har ett bättre stöd än min kommun. Det enda jag vill är att få träffa någon och bolla mina tankar med, för att slingra bort kaoset.

Skrållan
Jag ringde

Jag ringde socialen i min kommun. Där fick jag numret till anhörigstödjare, om du själv vill ha stöttning. Annars kan väl göra en orosanmällan till socialen om mannen. Sedan kan du kontakta vårdcentralen och begära att du får prata med någon. Hoppas något kan hjälpa.

Zindi
Jag har gjort det där och det

Jag har gjort det där och det funkar inte. Jag har pratat med ett privat behandlingshem i vår kommun, och dom säger att våra kommun är tröga för anhöriga att få hjälp hos. Jag har gjort 9 oros anmälningar på 12 månader. Skriftliga eftersom dom måste bokföras för muntliga försvinner bara. Jag får väl sitta här och invänta att ett dödsbersked. Man ber dem ringa upp eftersom man mår fan, men dom ringer inte upp!!!! Sist jag pratade med någon så fick jag höra att jag fantiserar ihop saker som inte har hänt. Vad då fantiserar, jag ser allt som han spyr upp, för det är jag som måste ta hand om det. Till och med min chef på jobbet säger att den här kommunen är trög på att hjälpa. Dom blundar för problemen.

Skrållan
Konstigt

Ja det verkar ju konstigt. Vad jag hört så har du ju rätt att få hjälp från kommunen.
Och orosanmällan ska ju tas på allvar. Det var en underlig kommun.

Ansan64
Anhöriggrupp

Hej Zindi.
Hur gick det med anhöriggrupp som du skrev om i december? Har du varit i kontakt med vårdcentralen om de kan hjälpa dig med samtal? Jag anser att om du inte får hjälp av kommunen borde det vara tjänstefel från dem och borde anmälas högre upp.
Men framför allt måste du ta hand om dig och se till att du mår bra. Hoppas du får den hjälp som du behöver för att må bra.