Linlun

Jag har druckit mer eller mindre sen jag var 12 år Men började få vardagsproblem med alkoholen för ca 15 år sedan (är 40 nu). Sedan i höstas har jag gått hos alkoholmottagning efter att jag gjorde en mkt dum grej (hotade med självmord och drog in både ambulans och polis varpå jag blev intagen på akutpsyk, blev anmäld till soc med extrem ångest som följd. Där och då trodde jag så klart jag nått min botten och det hade jag väl kanske, men alkoholhjärnan var fortfarande starkare. Jag har gått på antabus sen dess, men fuskat och inte tagit alla dagar jag ska, "sjukat" mig från besök ibland och även druckit igenom det. Saken är att jag väntar på att få göra en utredning då man misstänker ptsd och adhd eller ev nåt annat och för att få göra denna utredning ska proverna visa noll. Detta har jag inte lyckats särskilt bra med för höga värden och genomskinliga lögner. Min utredning har därför skjutits framåt, mot min vilja och med mkt upprörda känslor. Min make sliter sitt hår och min ångest har varit som en ständig våt tapet över hela mig. Men sista tiden, faktiskt efter en kris i relationen så är det som om någonting hänt. Jag vill verkligen inte mer. Inte alls! Jag vill vara nykter alltid. Inte "lära mig att dricka" eller vara nykter nu så jag kan dricka sen. Jag vill vara vaken och alert i hjärnan. Jag vill aktivt jobba med min och mannens relation och det kommer aldrig funka så länge jag dricker. Jag vill vara en körbar närvarande mamma!! Så nu ska jag snart iväg och ta min antabus med glädje och se fram emot en nykter och mysig helg med familjen. Trevlig helg!

Michael__

Vad bra att du känner så. Det gör jag med. Vill också vara klar i huvudet och efter snart 2v utan alkohol så känner jag att jag börjar tänka klart och klara mina jobbuppgifter mycket bättre än innan. Hoppas du får en trevlig helg du med

Linlun

Vad bra jobbat! 2 veckor! Ja visst är det underbart när man märker hur hjärnan blir mer och mer "med" efter en tids nykterhet och samtidigt skrämmande när man inser hur påverkad man blir i hela sin vardag när man brukar detta gift. Heja!

Vilken helomvändning! Bra jobbat! Många i vår ålder har odiagnostiserade funktionsvarianter. Och många självmedicinerar med alkohol, eller annat som bryter ner kropp och knopp. Livet blir lättare att få ordning på om man först tar reda på vilken problematik som finns i grunden och kan skapa verktyg för det. Jag har själv gått igenom utredning i vuxen ålder, pga att mina barn har autism och ADHD diagnoser, och jag rände rakt in i en utmattningsdepression. Men det visade sig att jag är alldeles neurotypisk, bara har stort ansvar och ihärdig pliktkänsla gentemot allt för många som är beroende av mig. Svårt att göra något åt, annat än tänka ”Good enough” och försöka leva med att det är omöjligt att räcka till. Önskar dig lycka till med nykterheten, och att du får bra folk runt dig som kan hjälpa dig att utveckla de strategier du behöver!