Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Det finns en riktigt levande kyrka där på söder också. Jag uppträdde där en gång och blev helt betagen av den anslutande gudstjänsten. Det var under den gudstjänsten jag bestämde mig för att ta ett helhetsgrepp om mitt liv och lösa knutarna som för mig in i missbruk och bort från Gud. Tror kyrkan hette Allhelgonakyrkan och att de har gudstjänst på söndagskvällar. Jag funderar på att gå dit igen.

Femina

Varit på möte. Intensivt i två timmar utan paus. Förutom det har jag senaste tiden varit extremt trött. Jag känner mig både trött i kroppens muskler som om jag skulle bli sjuk men också i huvudet. Jag skulle egentligen vilja sova redan nu men det går nog inte. Får försöka hålla mig vaken till kl 21 åtminstone. Någon som känner igen sig?

Just den var det! Jag är kristen, men har slutat gå till kyrkan eftersom jag upplevde att det bara blev en massa tuggande och mässande där ”rätt ord” och from fasad funkar som ett ogenomträngligt pansar. Men den här kyrkan gjorde stort intryck på mig. Människorna, atmosfären, vittnesmålen, värmen och kärleken... Allt var så genuint. Tryggt. Vill ha mer av det :)

Femina

Personligt rekord. Två nyktra veckor avklarade. Ca 1.400:- sparat och minus 1,7 kg på den här tiden. Det går sakta åt rätt håll. Ingen ångest och inga minnesluckor. Inget ramlande ur sängen. Inga pinsamma sms till någon. Inga okontrollerade vredesutbrott. Däremot den här tröttheten som jag inte vet vad den beror på. Kan känna mig pigg men så plötsligt kommer en enorm trötthet över mig. Jag kan behöva ta en tupplur på em. Sen denna trötthet tidigt på kvällen. Igår la jag mig före kl 20. Inte undra på att jag är vaken nu. Men jag somnar nog strax om igen.

Femina

Igår kväll sov jag från kl 20 till 04, sen 04.30 till 08.30. Totalt 12 timmar! Idag är jag, tack och lov, inte lika trött. Nyss hemkommen från att ha hämtat dottern från jobbet. Dricker te nu och är tacksam för den här nyktra dagen.

TH

Ny här. Inne på min sjunde nyktra dag. Känner också av tröttheten/ matthetskänslan. Lägger mej och vilar då, inte sova annars kört för natten.

Femina

Tacksam för den här dagen och tacksam för kvällens möte. Massor av fina människor, delningar och kärlek.

ha mer av det.... Vi bor inte i Stockholm med deltar alltid i Katarinamässan på söndag kl 11 och Allhelgonamässan på kvällen när vi har tillfälle. Det finns också Livsstegengrupper i Katarina församling, ett tolvstegsarbete för ’normalstörda’ som Olle Carlsson säger. Det har betydelse med en kyrkoherde som är öppen med att han är nykter alkoholist och inställningen att församlingens präster och medarbetare ska vara öppna med sin egen sårbarhet. Varm hälsning / mt

Femina

Nyss hemkommen från kvällens möte. Var där lite tidigare för att hjälpa till att göra service men allt var redan klart när jag kom. Det gjorde inget. Man får en bättre och närmare relation till de andra när man hinner tala med varandra vid sidan av mötet. Hur trevligt som helst.

Jag ville bara skriva att det är fantastiskt roligt att
läsa om din helomvändning. Du skrev något om
vikten i ett annat inlägg - det kommer.
Du kommer få mer energi och då kommer resten
per automatik.

Det viktigaste först ...

Kram o fortsätt som du gör med dina kloka val.

ps
Jag kanske dyker upp något möte (är det kvinnomöten du går på?)
Inte för att jag har svårt att hålla mig nykter, och inte för att jag älskar AA
men den sociala biten bör jag ändra lite på...
Har mest vänner som dricker mycket alkohol så jag står lite utanför.

Kram

MM

Femina

Nej, jag går inte på några kvinnomöten utan blandade möten och det är jag tacksam för. Det blir en bra dynamik och jag tror jag lär mig mer när båda könen är representerade. Nu är det sovdags!

Femina

Godmorgon!
Vaknar till ännu en vacker dag! Härligt! Ikväll blir det två möten efter varandra. En ny grupp har startats här i krokarna och då vill jag ju förstås prova att gå dit, nyfiken i en strut! ?

Femina

Vilken kväll! Lite matt är jag efter två möten efter varandra men samtidigt nöjd för båda gav så mycket. Det "nya" mötet kändes jättebra och det gamla är ju alltid bra så nu känner jag mig verkligen stärkt av gemenskapen ut i fingertopparna. Det blir inga problem att fira midsommar nykter. Någon gång ska ju vara den första. Det blir sill utan snaps med A-fri öl. Till middag grillad oxfilé utan rödvin. Det kommer bli hur bra som helst. Jag är berusad av min egen nykterhet ännu så länge! Jag är evinnerligt tacksam över det.
Ber att få önska er alla en Glad Midsommar! ?

Femina

Årets ljusaste, vackraste och längsta dag. Tack, gode Gud, för att du hjälper mig välkomna en ny nykter dag med glädje och lätthet. Låt mig få vara den bästa mamman, hustrun, dottern, systern, vännen och medmänniska jag kan bli. Låt mig få vara till glädje och nytta för andra människor och vara ditt redskap så gott jag kan. Ske din vilja, inte min. ?

Femina

Gårdagen var fin och nykter utan minsta sug. Jag känner mig lätt och befriad. Mina tre små meditationsstunder på tio minuter, morgon/middag/kväll gör mig gott. Det blir små påminnelser om fokus på vad som är viktigt. Jag läser även i boken "Ett dygn i taget" som jag köpt på scaa.se Den innehåller dagliga reflektioner för alla årets dagar. Jag är tacksam. ?