Nu är det "bara" att hålla i! Det desperata alkoholmonstret i hjärnan försöker lura dig att allt blir bra bara du tar dig ett glas. Du och alla vi andra med problem vet att det är precis tvärtom om du faller dit. Belöna dig med annat som själ och kropp mår bra av på riktigt! Var snäll mot dig själv och lycka till!

Starkt jobbat? Att vi får humörsvängningar är naturligt, hela vårat känsloliv och själ har varit avstängda.
När jag drack hade jag bara två lägen glad eller arg och båda skulle belönas med alkohol. Nu väller det fram känslor och blir lika rädd varje gång när jag måste känna.
Så styrka och mod till dig// kram Strulan

Tack, Strulan65. Känns bra få respons från alla här samt höra att det är flera som känner igen sig i min beskrivning. Du har rött, det var nog bara två lägen tidigare, eller snarare ett ganska ”plant” läge generellt. Upplever att alkoholen trubbade av, såväl upprymdhet som dalarna. Kämpa på du med :)

Midsommar har passerat, semestern har påbörjats. Jag har hållit mig nykter. Suget har kommit då och då, men har varit hanterbart. Folk har konsumerat alkohol runtom mig och jag har kunnat stå emot. Det känns bra. Målet är fortfarande 90 dagar nykter och därefter utvärdera. Jag har inte hämtat ut de läkemedel läkare förskrivit (de verkar för övrigt vara restnotetade fortfarande). Jag tar en dag i taget.

Fortsätt kämpa alla därute!

Snyggt jobbat! Det kommer att gå lite upp och ner fortfarande, men du har ju motivationen att stå emot. Läs om dina tidiga inlägg om du skulle börja tveka.
Trevlig semester!

Allterbra

Riktigt bra jobbat, du verkar ju klara dig galant! 90 dagar låter som ett vettigt mål, jag är endast på dag 15. 90 dagar låter långt borta, men även jag ska klara det ??

... för era fina kommentarer, IronWill och Allterbra. Känns alltid bra när någon kommenterar. 41 dagar snart :)

Jag blir så imponerad av 41 dagar! Själv är jag bara inne på dag 10. Ska du fira när du "fyller" 50? Har inte sett något om hur folk belönar sig när de håller sig nyktra här på forumet. Men det skulle ju kunna vara en morot att ha något gott/trevligt/mysigt att se fram emot, nykter och nöjd! Kram och lycka till i fortsättningen.

Miss Hyde, jag har faktiskt inte tänkt så mycket på firande. Men det är inte en så dum idé. Ska försöka komma på något. Ibland tänker jag på att jag skall belöna mig själv med någon sak, kanske blir det så. Tillåta mig köpa det där lite dyrare. Jag sparar ju en del pengar nu när jag inte spenderar det på alkohol =P

och berätta vad det blev!
Vi måste unna oss lite belöningar längs vägen, tycker jag. Livet måste ju inte vara en enda lång trist Golgatavandring bara för att man lagt flaskan på hyllan. Jag ska boka en ansiktsbehandling om jag når 50 dagar. Det är skönt!

Ibland rusar tiden iväg. Jag har nu varit nykter i 51 dagar och just påbörjat dag 52. Semestern är påbörjad och jag har just anlänt till en östeuropeisk stad. Värmen är påtaglig, alkoholkulturen betydligt mer liberal och utbredd än i Sverige. Jag ska stå emot suget. Min sambo är med och jag har lovat att inte dricka. Reflekterar dock en del kring vad min egentliga drivkraft är... Gör jag verkligen detta för min egen skull? Vad hade hänt om min sambo inte var med? Hade jag druckit alkohol? Dessa tankar skrämmer mig. Har jag verkligen bestämt mig för att sluta!?

Hjärnan spelar mig ständigt sina spratt. Den resonerar kring att några glas i värmen inte skulle skada, bara ta en rejäl fest och fylla till. På ett intellektuellt, och nyktert, plan förstår jag ju att den där fyllan ändå inte leder till något gott. Ändå finns lockelsen där.

Wow, dag 52!! Snyggt jobbat.
Känner så väl igen ambivalensen. Förstår precis hur jobbigt det är att tampas med alkoholen på en semesterresa utomlands. Lockelsen. Försök att påminna dig om drivkraften som fick dig att ta itu med ditt alkoholproblem från början - varför ville du sluta? Du är fri från alkoholens negativa konsekvenser - och de ÄR många! - var stolt och glad. Skönt att slippa ångest och bakfylla. Hoppa över första glaset så går du säker. Ha det bäst!

Det var länge sedan jag skrev något här. Semestern är slut och jag är nu åter till vardagslivets tråk och tvång. Tillbaka i ekorrhjulet igen. Jag har inte druckit på 108 dagar. Det känns givetvis väldigt bra. Vissa dagar tänker jag att jag aldrig mer vill dricka. Andra dagar längtar jag efter det där sköna ruset och euforin som infinner sig efter några glas. Jag har under sommaren försökt finna något substitut till alkoholen. Det är svårt... Vad hittar ni andra på?