Mojmoj

Jag är mamma till två barn. Har en fin man. Men drickandet har gått överstyr. Dricker varje dag och börjar tidigare och tidigare på dagarna.
Har gått upp 10 kg i vikt, känner mig trött, irriterad och sliten.
Har tagit hjälp nu iaf.
Igår bestämde jag mig för att det var sista dagen jag somnade berusad.
Idag är första dagen på mitt nya liv. Är så rädd för ångest dock.
Har alltid haft en problematisk relation till alkohol och det uppmärksammades av vänner och bekanta redan när jag var i 20-års åldern.
Men nu har det blivit värre än någonsin.
Men nu, första dagen.. klarar jag bara denna vecka så vet jag att jag kommer klara resten av livet.

Allterbra

Välkommen hit, ett stort steg på resan bara det!
Vet inte hur mycket du har druckit varje dag, men kan säga att jag drack väldigt mkt innan jag insåg att jag måste sluta. Dag 1-4 är värst, klarar du det så är chanserna goda. Dag 5-8 är oxå sega, men inte lika illa. Efter det så blir allt sakta men säkert bättre dag för dag. Lycka till ?

Allterbra

Då blir det nog några svettiga nätter och lite ångest på det. Inget du inte klarar av, det löser du ?

Hej och välkommen <3 Du har precis gjort ett aktivt val att skriva här för du vill förändra ditt liv, cred till dig! Jag "hänger" här för andra gången kan man säga efter en stabil period i början av året när jag trodde att jag lärt mig dricka igen. Men.. nu är jag här igen som sagt.
Jag vill inte skrämma dig, men ja, var beredd på ångest och konstigt mående. Tankarna kan vara de värsta att stå emot, du kommer med största sannolikhet komma dit att du försöker övertala dig att "det nog inte varit så farligt" "man lever bara en gång, man måste ju få njuta" o.s.v. Jag själv brukar få en stark stresskänsla och det är väldigt vanligt att man har svårt att sova..
Mitt absolut starkaste tips till dig är att någon gång i eftermiddag, nån timma innan du vanligtvis brukar sätta dig med "glaset", ta dig ut på en löprunda, eller någon annan konditionsträning du kanske gillar. Bara så lagom att du tycker det är skönt! Jag lovar att det kommer hjälpa dig stort mot biverkningarna och hjälpa dig hålla lugnet. Konditionsträning aktiverar i princip samma lyckohormoner i hjärnan som alkoholen så du lurar hjärnan. Stort lycka till, vi finns här! Kram

välkommen hit Även om jag registrerade mig här för ca ett år sedan är det först nu jag börjat vara aktiv. Läs mycket här, hjälper mot både det ena och det andra. Så skönt att veta att man inte är ensam om att inte kunna hantera alkodjävueln och underbart att läsa om hur vissa sakta men säkert tar sig ur dens fruktansvärda grepp?

Kram
Liten tjej?

Mojmoj

Tack för att ni finns och delar med er. ❤️ Känns så mycket lättare när man inte är ensam i kampen... Långt ifrån.

Första dagen avklarad.

Haft huvudvärk men det går bra. Är glad för jag kunde ta bilen och åka och handla kl 19 på kvällen. Kändes märkligt att vara ute bland folk så sent.

Har laddat ner en app som belönar och peppar. Fick första medaljen nyss 24h.. Låter trivialt men någon lade en första sten till kinamuren också ?

Första dagen är avklarad? Min dag har varit jobbig men nu har jag krupit till sängs och utan någon alkohol i kroppen. Jag hoppas på en bättre dag i morgon.

Nattinatt?

Mojmoj

Min sambo kom hem efter jobbet och gjorde mig irriterad.. Dag ett imorgon igen..