Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Tack för alla era svar och reflektioner! ?
Jag talade med sponsorn på telefon lite senare och kom till slut fram till att vi ska höras imorgon igen och inte ta ett överilat beslut. Jag har svårt att bestämma mig. Hon är säkert duktig och erfaren på alla sätt. Om jag dumpar henne som sponsor kan det vara både bra och dåligt. Men hur bra hon än tycker sig vara behöver hon ju inte vara rätt person för mig. Känner mig kluven. Jag tror säkert hon menar väl och försöker "rädda" mig för mitt eget bästa. Men jag ogillar hennes perfektionism och krav på att jag ska göra precis som hon säger. Att jag ska gå varje söndag på mötet tills jag är klar att redovisa all information inför henne, som ett slags tentamen. Och tills dess i princip, be henne om lov med giltig anledning ifall jag inte kommer på dessa söndagsmöten. Lite väl mycket övervakning, för min del. Det finns massor utav andra sponsorer att vända sig till. Kanske behöver jag vila mig från någon sponsor alls just nu. Jag har ju ändå lärt mig en massa redan som jag självklart kommer fortsätta göra såsom möten, läsning, bön, meditation. Jag får väl sova på saken. ?

Femina

Pratade med min kloka dotter och har tagit beslutet att avsluta sponsorskapet. Jag har meddelat min sponsor det och tackat henne för all lärdom jag fått senaste månaden. Jag poängterade att jag gör detta i förhoppning om samförstånd och inga "Hard feelings" framöver. Det känns som ett bra beslut, för mig. Jag kommer fortsätta min resa i min takt. Gå på möten, meditera, läsa, reflektera, allt som får mig att må bra.
Tack för att ni orkar lyssna! ?

Femina

God morgon!
Det känns som en fin morgon. Jag har redan skjutsat dottern som började jobba kl 06 idag. Jag känner mig nöjd och lättad efter gårdagens beslut. Nu behöver jag inte älta det mera! Önskar alla en fin dag! ?
Ps. Vart tog juni vägen...?

Femina

Imorgon är den stora dagen då jag har gjort mig förtjänt av min första månadsmedalj! Som jag längtade efter den redan förra sommaren... Men då valde jag att dricka vin lite från och till så det blev aldrig en månad obruten nykterhet då. Men nu är det annorlunda! Ser fram mot morgondagen! ?

Om ungefär två timmar firar jag en månad! Den tanken var det som stoppade mig idag när jag gick förbi systemet och var sjukt sugen... Jag svär jag såg fyllda vinglas sväva för min blick. Men då tänkte jag att det vore himla snöpligt att falla bara några timmar från 1-månads-strecket. Varför det spelar någon roll vet jag inte, men det kändes tillräckligt för att jag skulle styra stegen bort till andra änden köpcentret... 1 månad. Det gjorde vi bra ? Grattis till oss!

Femina

Vad är det för fel på mig? Har sett fram mot den här dagen men istället för att känna mig glad känner jag mig håglös och nere. Trött. Negativa tankar om meningen med livet. Nu har jag uppnått en månads nykterhet - och sen då? Jag förstår mig inte på mig själv. ?

Jag har litet samma känsla. Men känslor kommer och går, medan resan består. När vi kommit över vårt antiklimax kommer vi vara så tacksamma att vi inte gav upp idag. Kram

Femina

Funderar på att strunta i mötet och stanna hemma. Jag har inte orkat duscha och håret ser för jävligt ut. Är verkligen allmänt "låg" idag. Nyss upptäckte jag översvämning i tvättstugan. Min man klarar ju ingenting så det blir väl till att ringa någon rörjour. JAG kommer få ringa eftersom min man inte klarar av mer än att hälla upp ett stort glas vin till brädden åt sig själv när kan kommer hem från jobbet. Jag tror inte jag varit närmare ett återfall på hela månaden än nu...

Är också övertygad om att dina barn skulle ge dig jordens alla medaljer idag. De är stolta över dig.
Det ska du också vara.
Tror även massa medlemmar på detta forum är med på dela ut en medalj till dig just idag.
Bestäm dig för att just på din månadsdag ska du vara nykter.

Imorgon...
Who knows.... men det är en annan dag.

Jorden går inte under av smutsigt hår, översvämning i källaren (fattar dock att det inte är kul)
eller för att du inte, just idag, orkar åka in till stan.
Det viktigaste först.

Du imponerar.

Femina

Jag ska släpa mig iväg på mötet ikväll. Jag kanske blir gladare efteråt, det brukar ju kännas bra. Plus att flera vet att det är min medaljdag idag så om jag inte dyker upp tror de väl det värsta.

#MM Supertack för stärkande ord! ?

Vilken pissig dag... Jag hoppas du orkar släpa dig iväg på möte. Många gånger känner jag för att ”skolka” från mitt sällskap av hobby entertainers som övar varje vecka. Ofta ORKAR jag bara inte, liksom. Varje vecka orkar jag egentligen inte. Men jag släpar mig dit i öronen. För jag vet att när jag kommer därifrån är jag uppryckt ur min trötta neggo funk. Känner mig rätt säker på att du kommer få samma effekt av AA-mötet och månadsmedaljen :) Kan det vara så att det tar emot så för att du får litet farträdsla, kalla fötter? Det är ju ett rätt stort ögonblick, faktiskt. Du är inte gröngöling längre, utan får kanske en annan roll i gruppen... Men jag lovar - Du är VÄRD din medalj! Du fixar att gå in i nästa fas av din nyktra resa! Kraaaaaam på vägen. Sätt fart nu :*

att du kanske behöver gå på något AA möte just nu.
Låt gubben sitta och pimpla sitt vin. Du slipper må skit
imorgon.

Kan också ge dig ett tips om du inte är riktigt med på AA's
12 steg. Livstegen finns i Katarina Kyrka och har samma
innebörd - att utvecklas som människa.

Citat: "Livsstegens program bygger på boken Livsstegen – 12 steg till i
inre hälsa av Olle Carlsson med rötter i tidlös andlig visdom och AA:s tolv steg".

Olle Carlson - Pastor i Katarina och själv nykter alkoholist. Skrivit många böcker
men just de "Livsstegen – 12 steg till inre hälsa" är väldigt bra. Det är samma innebörd
som i AA's steg men mänskligare och mer gripbart på något vis.

Får ju inte länka men om du känner att du tycker att detta verkar bra så googla
på det.

Ha en fin kväll och stort grattis igen till en månads nykterhet. Imorgon går
du mot 2 månader.

MM

tummar att du kom iväg och jag hoppas att du där får tillbaka energi och glädje. Det är en tung sjukdom detta och jag förstår att det är jobbigt när maken dricker vin?

Tänker på dig.

Kram
Liten tjej?

i medaljregnet och hoppas du tog dig till mötet! Har lärt mig att det heter ’dålig-hår-dag’ numera. Det är ett helt mänskligt fenomen.
Kram på dig du kämpe❣️ / mt

Femina

Tack, alla ni, som peppat mig idag! Särskilt du, MM, som påminde mig om viktiga saker. Jag vet inte varför jag mått såhär idag. Kanske för att en månad varit mitt mål hela tiden och nu blir jag plötsligt alldeles ställd vart jag ska ta vägen härifrån? Det självklara svaret är ju att fortsätta gå på den här vägen! Det är bara det att då måste jag på allvar släppa illusionen om att A är livets guldkant.

Men just nu är jag jätteglad och tacksam över er här på forumet och för kvällens möte när alla gratulerade så hjärtligt att jag kände mig som kvällens VIP! Jag och min fd sponsor kramades också. Varm i hjärtat håller jag min nya medalj i handen och vet att denna resa har bara börjat och jag hade inte kommit så här långt utan allt stöd. Imorgon är det möte igen! Ska försöka duscha och tvätta håret innan dess!?️??

Nä då inget att tacka för. Ibland behövs det bara en liten påminnelse
om vart man ska. Då kommer styrkan igen.

Jag har avstyrt många återfall genom att andra har puttat mig
i rätt riktning igen här på forumet. Det har hängt på minuter ibland.
Jag har skrikit i panik och då har andra hjälpt mig att fokusera rätt.

Och det är SÅ bra att du och andra skriver INNAN man tar första
glaset - är nån då på hugget och snabbt ger en energi och fokus
så är man på rätt köl igen.

En dag i taget

Ha en fin kväll

Kram

MM