Just nu ringde mannen.
Han jobbade 3 timmar och gick sen hem för han var"vimmelkantig" får också 3 veckor mindre jobb sen är det slut. Alltså denna och 1 vecka till.
Det han ringde om ikväll vid 22 tiden var för att säga att han beställt taxi för att åka 5 mil till nästa stad. Där kommer han att ta in på hotell??!!
Ska gå till sjukhuset säger han.
Va fasen då åker man väl in med bil på morgonen. FY fasen så arg jag är nu. Undrar om han inte gör det för att reta upp mig@%#€£@
Förlåt, var bara tvungen att avreagera mig.

Och på så sätt få din tid och uppmärksamhet. Kunde varit en beskrivning av en trotsig tre-åring! Andas och försök att inte slösa din energi på hans agerande. Hans val är hans ansvar. Förstår precis hur du känner. Kram

Han vet också precis att jag blir förbannad över sånt. Att jag tycker det är så onödigt att bara kasta pengar omkring sig.
Hans var idag var ju såklart att jag spenderar också . Ja, fadt på mat och bensin....Morr.
Nej du har rätt Nordäng?ska försöka att inte bry mig fast det retar mig.
Kram

Efter att ha spenderat 2 nätter på hotell i stan, varit på sjukhuset med hög puls och påverkan på hjärtat skulle han ha tåget hem idag. Ringde och stimmade över vilket tåg och jag fick så klart skicka över tidtabellen.
Har inte hört ett ljud från honom på hela dagen, skönt.
Fast ikväll rinde han och då är han på beroendeenheten.
Hade tydligen blivit medvetslös på tåget och skickad med ambulans därefter hamnat på beroende enheten med 5,0 i promille. Galet mycket. Fast efter 6 veckor med 70cl gin varje dag så är det inte så kobstigt.
Pratade mest om att de klippt sönder hans kläder, på sjukhuset antar jag.
Men också sur över att blivit bestulen på snuset och flaskan.......
Han sa också att: Nu är jag här och det var ju det du ville!
Jag blir så trött. Det är 4:e gången han är där på avgiftning men han har inte fattat sin situation de andra gångerna och kommer säkert onte göra det nu heller. Eventuellt sprifri ett antal månader och sen till baka igen.
Han räknar nog med att jag ska komma upp med kläder och hämta och fixa och allt ska vara som vanligt igen. Pallar inte det.

Spinoza

Serva honom inte med saker som underlättar för honom att bete sig som han gör. Låt honom nu ta konsekvenserna av sina handlingar så att det inte blir lika enkelt att göra det igen.
Blocka honom på telefon, SMS mm om du behöver för att kunna släppa!

Just nu ligger han inlåst på avgiftning. Och idag var socialtjänsten där med papper att fylla i. Verkar som de kanske menar att tvångsinlägga på behandlingshem. Han svar var att ...Det kommer jag inte att gå med på, att bli inlåst.
Sen imorgon skulle det komma en advokat tydligen
Har ingen aning om varför.
Det enda han säger är att han har inte gjort något. Det kommer ju knappast en advokat om inget speciellt har hänt??!!??
I vilket fall: Spinoza, du har så rätt i att blocka honom. Jag försöker men är så förb...nat svag. Hatar det.!!!!!!!!
Fick slängt på mig idag att jag aldrig hjälper honom och jag räknade upp allt möjligt, och omöjligt jag gjort under de sista 8 åren. Fast avslutade med att säga att jag orkar inte mer och att jag är trött på att höra det. Sa sen att från och med nu kommer jag bara att tänka på mig själv och göra det som jag mår bra av. Kändes gott att säga det till honom. Han blev kanske lite paff och så bara att det får vi prata om när jag kommer hem.
Att allt ska behöva vara så stora drama hela tiden. Jag får inte en lugn stund känns det som. Är rätt trött just nu
Kram till dig Spinoza som hjälper till att peppa mig?

Lite goda nyheter har jag också.
Jag har i veckan tackat ja till lägenheten som jag tittade på förra veckan. Vi ska träffas nästa vecka och prata om den.
Den är sååå fin. Ljus och väldigt luftig så jag slipper känna mig instängd
Med en jättestor altan ,lite avskild, så jag kan få vara ute i solen och friska luften.
Hoppas att allt går som det ska nu och att jag håller ni det uppe??

Fy vad du kämpar. Hoppas nu det händer något så att han blir inlagd. Det verkar ju som han gjort något, eftersom advokaten ska komma. Kanske därför dom vill tvinga honom för avgiftning.
Så roligt för dig med lägenheten. Verkar ju vara toppenfin.

Spinoza

Så bra att du sa ifrån!
Jag har också fått höra att jag aldrig hjälper X:et fast jag har slagit knut på mig själv för att göra det.
Men det är väl bara att inse att den som är inne i ett djupt missbruk är som ett litet barn som bara kan se sina egna behov och tycker att det är självklart att omgivningen gör allt för dem.
Jag tror att det är bra för ens egen skull att markera att man fått nog, men argumentationen i sig kan man inte vinna, så det är nog bäst att släppa den för att själv gå vidare.
Kram och starkt gjort!

Spinoza

Roligt med lägenheten och att du får börja planera ditt nya liv!!!

Amanda

Det har hänt en del jobbiga saker under de senaste dagarna, och det tar energi. Samtidigt får jag känslan av att du står stabil i allt det här och att du hela tiden känner in vad du själv behöver och vad som är viktigt för att du ska kunna må bra. Säg gärna till om jag tolkar dig fel. Du skriver att lägenheten är ”ljus och väldigt luftig så jag slipper känna mig instängd”. Så fint uttryckt. Jag tänker att det dels är en beskrivning av hur boendet faktiskt ser ut, men att det också kan fungera som en metafor för hur det ser ut för dig just nu. Du har känt dig instängd och fångad i en situation som du inte har trivts i, och nu ger du dig själv utrymme och möjlighet att få in ny luft.

Varma hälsningar,
Amanda, Alkoholhjälpen

Nej, du har helt rätt. Det är nog så jag känner mig i mitt förhållande. All tid på helspänn att rycka ut för att fixa något. Och även när det blir en nykter period så räknas det med att man ska stå i givakt och häbga med på alla plötsliga aktiviteter som ska göras för att allt ska verka normalt och vara som vanligt.
Som idag när han ringde från avgiftningen: - Jag kommer nog hem imorgon så då måste vi spela golf och träna inför tävlingarna nästa vecka.
What! Jag vill ju inte ens göra det, han kommer inte att klara det( går inte putta med så darriga armar och han lär nog inte få komma hem efter 2 dagar. Men som vanligt förstår han det inte och tror inte att det hänt nåt speciellt.
För tusan, dricka 70 cl nästan varje dag i 6 veckor för att till slut bli medvetslös och bli körd av polisen till avgiftning med 4,63 i promille........Det går inte att vifta eller skoja bort, det är kalla fakta.
Socialen var där idag och skulle skicka in nåt till domstolen, har ingen aning om vad det handlar om och en advokat skulle också komma dit. Undrar just vad han pysslat med???
Tar det ändå hyfsat lugnt här hemma och försöker vara stark och inte gå med på alla hans krav och utpressningar om vad jag måste göra så att allt ska bli som innan och vi bara ska fortsätta som vanligt.
Han har ännu inte insett att jag vill lämna honom trots att jag sagt det till honom flera gånger de senaste veckorna och inte bott hemma på en månad.

Det blir ett gigantiskt stort steg att ta men jag har många människor som stöttar mig.
Och ett fantastiskt fint stöd av dig och de andra här på forumet.
Det är så skönt att kunna lufta sina känslor här och att skriva ner vad som händer så man inte " glömmer hur illa det var.
Det är så lätt efter en tid att misstro sig själv och inbilla sig att det var nog inte så farligt eller att man nog överdriver.

Kram till er alla och hoppas nu kan njuta av helgen?

Spinoza

Det här forumet har varit räddningen för mig många gånger!
Så bra att kunna se olika mönster för att få bättre koll på vilka egna mönster man har i sin relation.
Kram!

En livlina har det varit för mig. Så många gånger jag tittar tillbaka. För att se hur det var, att läsa svar och få tröst. Är inne och tittar varje dag, flera gånger.

Det var nog det bästa jag har gjort, att börja skriva här efter att ha läst under flera år.
Så himla nyttigt och skönt?

Som ni vet ligger mannen på avgiftning och inlåst efter att blivit körd dit med polisbil ftån sjukhuset dit han kom med ambulans.
Idag 3 dagar senare ringer han och säger att imorgon när du kommer hit ska du ta med min medicin, köpa snus, tidning och lite godis............. vadå?? Han bara räknar med att jag ska komma. Ingen direkt ånger eller att be lite snällt om jag vill komma dit.
Hur tycker ni att jag ska göra????

Spinoza

Om du inte vill fortsätta den dysfunktionella dansen med honom så tycker jag att du ska vara tydlig med det och säga att du inte kommer att göra det.
Kram!