Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Jaha, ikväll ligger jag vaken igen... Det är väl för mycket som surrar runt i huvudet. Gud, ge mig nattro, tack. ?

Femina

Larsåke W Persson är pastor och har skrivit böcker om just Sinnesro bönen. Jag lånade dem på biblioteket idag och läser dem nu. Min fredagskväll... ?

Femina

Helt otroligt, men jag är tydligen sömnlös idag med. Två dagar i rad dessutom. Jag vet inte varför men känner mig aningen "manisk" sådär när jag skriver listor på saker jag inte får glömma och saker att göra framöver... ?

Femina

Haft en skön dag. Hoppas jag kan sova gott ikväll. ?

Femina

Då var jag bara en liten flicka men visst är det fantastiskt att människor faktiskt gått på månen! Det är otroligt att tänka sig än idag. ???

Femina

Helvete! Nu känns allt skitjobbigt och jag vill bara gråta - och dricka vin. Nu är jag jätte "törstig" och trött på mig själv och livet. Mest är det min framtid och arbetsförmedlingen som är orsaken. Sen är det ny röntgen på onsdag som påminner mig om min sjukdom. Jag är så kluven. Jag är ju tvungen att söka jobb för att få pengar och samtidigt osäker på hur mycket jag klarar av att arbeta. Inget blir bättre av att jag dricker en massa vin idag. Tvärtom. Men det "kliar" i mig! Jag är så trött på allt. Dessutom känner jag mig tjock och ful. Håret behövs tvättas igen. Less. Jävla, vad sugen jag är nu! Fan. Måste klara att hantera sådana här känslor och sådana här dagar... ?

Förstår att du har det jobbigt just nu. Tack och lov kommer det bättre dagar. Ibland är det det enda halmstrået; insikten att det vänder, till slut.
Håll ut.
Försök att distrahera dig med annat så att du inte riskerar din nykterhet.
Jag har också en skitdag i dag. Noll energi att göra något vettigt.
Känner mig också tjock, ful - och ensam i dag. Vi får vara lite snälla mot oss själva,vila och ta hand om oss nu när allt känns deppigt och tungt.
Får se om jag orkar gå till skogen och plocka svamp eller styrketräna lite senare, just nu är jag bara dödstrött.
Du ska se att allt löser sig för dig. Stor kram!

Femina

Värsta suget har lagt sig. Jag gjorde kaffe och distraherar mig med tv-programmen om månlandningen. Ute är det just nu lika grått som i mitt inre.
Om det bara gällde mig själv skulle jag druckit för länge sedan men jag tänker på barnen och den besvikelse de skulle känna ifall jag drack igen och struntade i konsekvenserna. Jag vet att jag klarar det. Iallafall idag. Det finns ett möte jag skulle kunna åka till lite senare som ligger lite längre bort. Jag har aldrig varit där men bara hört gott om den gruppen också. Jag är lite nyfiken på detta ställe så jag funderar på att orka ta mig dit. Jag kommer säkert inte ångra mig! ?

Tack och lov så tar även skitdagar slut. De varar max 24 timmar, som alla andra dagar. Åka på möte är kanske en bra idé, men om du inte orkar kanske en mjuk filt, favoritkudden och en god bok gör susen? Kram

Femina

Nyss hemkommen från möte. Det känns lite bättre nu. Det var ett bra beslut. "En dag i taget" och "Det viktigaste först". ?

Femina

Jaha, då var det dags igen. Kände mig trött redan vid 21.30 och la mig då. Tänkte att det blir skönt att få somna tidigt eftersom jag sovit dåligt på sistone. Nu har klockan passerat midnatt utan att sömnen infunnit sig. Jag har inga sömn-eller insomningstabletter heller för jag brukar oftast sova gott. Jag får helt enkelt stå ut. ?

Femina

Såhär har jag inte haft det förut. Visst kan man ha en enstaka natt med sömnproblem men det brukar ju ordna sig kvällen efter. Undrar om jag hinner somna innan tidningsbudet kommer åkande med morgontidningen? ⏳

Att inte få så sova kan göra en galen! Jag är ute på båten och har en snarkande man bredvid mig. Jag tar dock ibland en halv attarax och det hjälper faktiskt lite i början av natten men jag sover alltid som sämst vid 3-6 och då har den slutat verka!

Femina, måste bara skriva att du är grym! Vilken skillnad från hur vi skrev förut! Kram och ha en fin dag ☀️? Hoppas du sover gott när jag skriver detta ?

Femina

Ikväll har jag varit på möte hos ytterligare en grupp jag inte besökt tidigare. Fördelen med att bo i förorten utav vår vackra huvudstad är ju att man har många möten att välja mellan. Mötet var 90 minuter långt så nu är jag ganska trött. Hoppas jag får sova ikväll. ?

Så skönt att du fick sova till slut. Sömnbrist är hemskt och efter flera sömnlösa nätter fungerar min hjärna rätt dåligt. Läste nån stans att d et kunde jämföras med liten hjärnskada ??
Följer din resa nu igen och inspireras av den. Jag kämpar på med mina nyktra dagar, inne på dag 9. Tack för att du delar med dig av din resa. ?