Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Nyss hemkommen från möte. Idag har jag även varit med och "gjort service" så jag var där en timme innan mötet började. Det är nyttigt att göra service. Det stärker känslan av delaktighet, av att vara behövd och man hinner prata med folk. Jag skrev upp mig för nästa tisdag också!

Imorgon bitti är det tid för min magnetröntgen av hjärnan igen. Det brukar gå både fort och bra. Jag är duktig på att ligga still. Brukar djupandas lugnt. Men bara att åka dit och bli påmind om varför jag är där är psykiskt påfrestande. Jag kommer att vara helt slut efteråt. Min man åker med. Hoppas jag sover gott ikväll med. Stolt över att jag är nykter. ?

Femina

Idag kan man inte klaga på värmen!
Röntgen idag gick bra. Ikväll var det möte igen. Ett fint möte. Alla möten är bra möten. Det är inte bara jag som tycker utan just precis så uttryckte sig en person på kvällens möte. Jag tror de flesta känner så. Det är något i atmosfären på mötena som känns ärligt, välkomnande, icke dömande, välvilligt... Helt olikt alla andra mötessammanhang man någonsin upplevt. ?

Femina

Inga möten idag. Det får ju vara någon måtta! Jag har varit hemma hela dagen utom när jag åkte och hämtade dottern från jobbet, nu på kvällen. Det har varit för svettigt för att göra annat än läsa framför fläkten. Jag läser rätt mycket. Senaste boken läste jag om direkt och skrev upp saker som jag vill komma ihåg i en separat anteckningsbok. Man kan säga att jag studerar. Det gör jag rätt ofta. Den här boken handlade om medberoende. Jag lär mig saker nu, hela tiden. Både från böcker och möten. Att hålla mig nykter är inget problem. Jag har inte tid att slösa bort mitt liv mer på A. ?

Femina

Har just skjutsat dottern till pojkvännen. Om en halvtimme tänkte jag se om filmen "The Conjuring" som går på kanal 5. Idag har jag annars gjort samma sak som igår, dvs ätit glass och läst framför fläkten. Ha en fin kväll, alla forumvänner! ?

Femina

Med stor risk för upprepning så har dagen förflutit läsande, framför fläkten, medan minst fyra glassar slunkit ner... ?
Dessutom sänds filmen "Conjuring 2", samma tid och samma kanal som igår. Vem behöver omväxling? ?

Femina

Svettig, trött, håglös och less. Maken slutar tidigt denna vecka och bara jag ser honom vill jag gråta... Jag går undan så han inte ser. Han skulle iaf inte fatta någonting. Nu känns det väldigt jobbigt... Tårarna bara rinner... Meningslöshet. Frustration. Vill inte vara vaken. Extremt låg. Orkar inte förklara alla orsaker här men många bäckar små... Vill skrika och slå på nåt! Mycket påfrestande att hålla inne alla känslor just nu. Snart är barnen hemma och jag måste fixa middag. ??

Femina

Jag kan åka till samma möte som jag var på förra måndagen. Jag hade tänkt vara hemma idag men jag borde kanske åka iaf när jag mår såhär. ?

Tråkigt när det plötsligt dippar sådär. Kanske vore det bra för dig att gå på möte ikväll. Om jag hade haft nåt möte hade jag gått. Yes, det är dipp även i min ände. En stor stressfaktor som såg ut att ordna sig efter flera år ordnade sig inte alls. Tillbaka på ruta ett och jävligt TRÖTT på den stressfaktorn. Känns hopplöst. Städar och rensar garderober för att få en känsla av kontroll över tillvaron. Kram från en dippare till en annan. Imorgon är en ny dag...

Femina

Nyss hemkommen från mötet. Var väldigt tveksam, in i det sista, ifall jag skulle orka åka iväg. Men, man ångrar ju aldrig ett möte! Nu känns det lite bättre. ?

Jag blir så imponerad av hur du kämpar!!
Så målmedvetet och envist, du är seg som en fjällbjörk??

Många kramar
???

Femina

Ikväll gjorde jag service med en annan kvinna. Jättefint möte. Massor med folk trots att det fortfarande är semestertider. Skrev upp mig på nästa vecka också. Lika bra att smida medan järnet är varmt! ?

Vill börja med att ge dig en guldstjärna, bra jobbat ???.
Att få vara anonym på AA är jättebra och viktigt. Likaså här på forumet. Fast ibland är det synd att vi är så anonyma att vi inte kan ses fysiskt. Jag skulle tex gärna få gå med till ett AA möte och jag är rätt säker på att många fler skulle komma iväg om det hade varit möjligt.
Blir inspirerad av dig som går på AA. Snart vill jag också, ska bara samla mod ☺

Femina

Om du känner att du inte vågar gå själv så kan du ringa närmaste AA grupp och då kommer någon möta upp dig. Du hittar all info på www.aa.se och du söker på "hitta möte". Dock är det verkligen inget du behöver vara rädd inför. Du kommer efteråt inte förstå varför du ens oroade dig... ?

Femina

Ikväll blev mötet där jag skulle göra service OCH vara mötesledare (blev tillfrågad) tyvärr inställt i sista minuten. Personen som öppnade lokalen ringde mig och det visade sig att kyrkan, utan att meddela oss, flyttat ut alla möbler och gjort något med golvet i det rummet där vi brukar ha möten. Det känns förstås lite snopet. Jag som var så laddad! Och förstås både smickrad och tacksam för förtroendet! Nåväl, det blir nytt möte nästa onsdag igen så den som väntar på något gott... ?