Jag har hållt till i min tråd i forumet där man reder ut ifall man dricker för mycket eller inte, och det vet jag nu att jag har gjort. Igår kväll fick jag grepp om mängderna. Jag räknade ut att jag har druckit dubbelt så mycket som jag trodde under senaste tiden! De där boxarna är livsfarliga... Jag är iaf inne på min 14:e nyktra dag nu, och redo att hålla det här, på allvar! Kram

Mirabelle

För den här gången iaf :) Funderar över svängarna... Det är tok-mycket på jobbet. Jag springer genom dagarna. Fast så är det väl iofs nästan alltid... Jag känner mig inte speciellt stressad. Good-enough-poletten har trillat ner. Kanske tog allt slarv med måltider ut sin rätt. Ajäveln blev mindre påstridig efter middagen. Och jag inser att det nog har går flera dagar (igen) sedan jag satt ner och åt ordentligt. Efter ett par glas (sockerstinnt) a-fritt vin lämnade Ajäveln mig ifred helt :) Kanske handlar det hela om blodsocker-nivåer? Här ligger jag iaf nu och läser tantsnusk om pirater och har det hur trevligt som helst :)

Precis som du skriver så kommer suget när blodsockret går ner. Det kanske är det sockret kroppen kommer ihåg.
Regelbundna måltider när nått att tänka på kanske för att hålla suget borta.

Mirabelle

Igår var jag på mammabarndate med äldsta. Hen har aldrig kastat sig in i ute-svängen. När andra började festa låg hen hemma i sängen, fylld med mediciner som inte går ihop med alkohol... Men nu ville hen att vi skulle prova drinkar tillsammans. Hur många ungdomar väljer mamma som sällskap när de börjar experimentera med alkohol? Kanske var det Ajäveln som talade, men jag bestämde mig iaf för att gå nyfikenheten till mötes. Det kändes fint på något sätt, att det är mig hen vänder sig till när nya milstolpar ska passeras. För passeras måste de. Det är jag övertygad om. Två drinkar var provade vi, och pratade om allt det där med att dricka försiktigt och vara uppmärksam på vad som händer i kropp och knopp. Ett lagom lätt rus rullar snabbt ur kontroll, och då kan man hamna i riktigt farliga situationer... Nu i efterhand funderar jag på om det var så klokt att "utbilda" hen i lagom-drickandets konst. Men det är ju så med dessa ungdomar med ADHD och lätt autism att de behöver stöd och praktisk vägledning i det mesta som andra ungar lär sig per automatik. Man måste tydliggöra, benämna, konsekvens-beskriva och utrusta dem med strategier för allt sådant som andra ungar liksom bara räknar ut själva. Jag vill att hen ska ha förförståelse, kunskap och verktyg innan hen hamnar på en alkoholstinn fest med ungdomar som är vana... Men kanske är det Ajäveln som lurar mig. En ursäkt att dricka. Forskningen säger ju att det sämsta föräldrar kan göra är att bjuda sina barn på alkohol och tro att de därigenom lär dem att dricka ansvarsfullt :/ Men hen är ju en ung vuxen, å andra sidan. Hen kan dricka hur mycket alkohol hen vill i vilket sällskap hen vill. Men hen valde mamma. Jo jag gjorde nog rätt ändå. Förutom den lilla detaljen att jag skulle hålla mig nykter då :P Förutom den lilla detaljen att Ajäveln vaknade och skrek efter mer. Ajäveln är inte ett dugg nöjd med detta ansvarsfulla lagom-drickandet :/

John-Erik

Lika kul som vanligt. Ävvlans bra humornivå.. Skulle passa i en sketch eller i en ståupp...;-)

Hälsar John

Mirabelle

Ja en jämn glukosnivå ja... Det är inte min bästa gren :P Eller Lets be honest, jag är totalt diskvalificerad på livstid från division 11 serien. Usch, det påminner mig om att läkaren snart får resultaten på mina blodprover, och de kommer säkerligen visa vilken hutlös måltidsfuskare jag är. Välbalanserad kost - En knäckeskiva (med smör, om man orkade bre på det) i ena handen och en kopp kaffe i andra handen. Urk. Nu får jag säkert skämmas.

Mirabelle

Ajäveln vederkvicktes verkligen av helgens drinkexperiment. Nu tjatas det konstant. Se bara, det går ju strålande att dricka sofistikerat och måttligt. Repris repris repris, nu på en gång! Baaah. Nej, nu ska hen inte få mer näring.

Annars rullar livet. Har varit hos psykologen idag. Han rekommenderar starkt att gå vidare med NPS utredning. Utan de pusselbitarna blir det svårt att jobba mot en hållbar utveckling och hälsosam framtid. De sedvanliga 10 terapisessionerna räcker liksom inte. Ok då. Så nu är jag på väntelista.

Emma79

Fick inte du antidepp medicin av din läkare? Jag har precis blivit diagnosticerad med ÅNGEST och fått Sertraline. Har hört om fruktansvärda biverkningar första perioden, tänkte om du hade någon liten erfarenhet att dela med dig av?

Om någon annan har ngn erfarenhet, svara gärna i min tråd, jag skulle bli jätteglad då detta är nytt för mig!

Här hittade jag nu min gamla tråd, så jag puttar upp den litet. Det är ju så erbarmligt svårt att hitta den eftersom jag under frånvaron från forumet glömde mins användaruppgifter och skapade ett nytt konto. Tanken är att jag någon gång ska läsa igenom hela resan... När jag orkar se tillbaka och minnas hur jag mådde då... och orkar inse att jag likt förbaskat försvann och söp ner mig igen... Det kan ta ett tag.

Jag minns din gamla tråd❣️
Och de andra M:n... Mary Poppins som försvann och förhoppningsvis mår bra miss lyckad som ju fortfarande hänger kvar och peppar. Som en fin förebild?
Det sporrar?

Kramar
???

Jag minns din gamla tråd❣️
Och de andra M:n... Mary Poppins som försvann och förhoppningsvis mår bra miss lyckad som ju fortfarande hänger kvar och peppar. Som en fin förebild?
Det sporrar?

Kramar
???