InteMera

Förstår lätt att du inte hänger med mera i alla tvära svängar! Bra att du sagt upp dig som upp-passerska! Nånstans längst in verkar han ju fatta han behöver hjälp bara för att få den tanken tagen ur sig så fort han kommer till rehab, helt bakvänt!

Jätte bra du har tid till psykolog, du behöver verkligen ventilera så du klarar av att alls fungera när ditt liv ser ut som det gör nu! Stor kram till dig!

Helt sjukt hur allt verkligen ballat ur. Känns som jag lagt hela min semester på att oroa mig och köra omkring med packade väskor och besöt honom och andra instanser var och varannan dag.
Han skulle ju komma hem efter att förvaltningsrätten ansett att han kan få behandling via vårdcentral hemma. Okej, vad händer då??
Jo då tar han tåg som får problem på halva vägen och ska inte komma förrens dagen efter. Allt lugnt så långt.....
På morgonen hitrar jag hans resväskor bakom soptunnan (1 km hemifrån)
På eftermiddagen hittar jag honom 70 cl gin och aspackad i ett dike.
Kör hem honom och väskorna och packar in honom i gäststugan. Säger till honom att han får inte gå nära eller in i huset. Han får bo där istället. Det är min tur att få bo i huset.
Nu har jag ordnat en massa försäkringsåtgärder ifall han försöker komma in i natt.
Viljen jäkla stressig semester, kommer vara helt slut när jag börjar jobba.
Sov sött allihop?

Harmonidrömmar

sända dig styrka, Azalea. Du verkar vara en helt underbar person, sådant tålamod och sån omtanke! Utplåna inte dig själv bara på vägen!

Tack fina Harmonidtömmar?
Jag försöker varje dag att andas och glömma oron som gnager hela tiden.
Imorse tog jag till yoga och fin musik och det hjälper lite.
Kram?

Det är bra du vänder på det. Jag tror alldeles säkert att han hade överlevt även det. Tror ibland nöstan att han vill att vi ska hitta och rädda honom. Sjukt va?
Fast denna gången var hans pappa o syster med och de vill ju ta honom hem. Jag är nästan säker på om jag varit själv så hade han fått ligga där. Visst, det hade blivit fuktigt och lite ruggigt på natten plus en helv..es mass mygg. Men det hade han inte dött av. Lovar att aldrig rädda igen.
Kram ?

Spinoza

Nej, det blir ju jobbigare om de får ta konsekvenserna av sina handlingar.
Men jag förstår att det inte var möjligt den här gången.
Jag känner mig bara så trött på att vi som har (eller har haft) missbrukare som partner alltid får städa upp efter dem!
Kram!

Man har ju nästan ett heltidsjobb om man inte passar sig. Får verkligen knyta händerna bakom ryggen ibland för att inte hålla på och fixa.
Idag så jag i varje fall till honom att jag har sagt upp mig....
Är du hungrig? Gå o fixa en macka själv.
Bilen sönder? Ring o boka en tid själv.
Det är inte så lätt längre att bara tro att någon annan fixar fram räkmacka.
Känns skönt att ha det sagt och jag ska banne mej hålla det.
Sov sött?

Triste

Du har ändå kommit långt som sökt lägenhet. Heja dig! Bara några steg till. Själv kommer jag aldrig till att flytta trots att jag så många gånger drömmer om ett liv utan oro och ångest inför den satans alkoholen. Jag har levt med min man i 36 år och hoppas fortfarande på mirakel.
Styrkekramar ❤️

Spinoza

Så bra att du sagt upp dig och att du sa det till honom Azalea!!!
Kram!

Ja nu så har du sagt upp dig från jobbet med mannen. Jag tror på dig Azalea. Du har nog nått din gröns nu. Det ör din tid nu. Kramar till dig?

Jag förstår dig verkligen. Jag har varit gift 30 år och har tänkt sååå många gånger att om jag bara kunde lämna och få ett liv igen. Jag är på väg.....efter allt för många katastrofer är jag skyldig både mig själv men framför allt barnen att våga förändra något. Och eftersom det är omöjligt att förändra honom så ligger det på mig.
Det är med enorm vånda, tvekan och ibland skuldkänslor men ...måste lägga undan de känslorna.
Jag önskar att du också kommer till den punkten då du kan ta klivet och säga upp dig från alkoholens djävulska nät.
Kram i massor från mig?

Känner mig rätt stolt över mig själv, gäller bara att hålla i nu också.
Kram?

Gränsen är helt klart här nu. Finns ingen återvändo.och jag ska kom på med näbbar och klor för att hålla fokus framåt mot em bättre framtid.
Spenderade en underbar kväll med dottern hos sonen som lagade middagen till oss. Det är hjärtestunder????

Bra nu är du på väg. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt som jag är i dag. Jag tror du kan också . Undan för undan kommer du bli starkare och starkare. Visst man får ju sina bakslag, men bara man vet vart man är på väg. Och du vet ju att jag läst i forumet om jag blivit osäker. Då vet man.
Jag hejar på dig?

Bra nu är du på väg. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt som jag är i dag. Jag tror du kan också . Undan för undan kommer du bli starkare och starkare. Visst man får ju sina bakslag, men bara man vet vart man är på väg. Och du vet ju att jag läst i forumet om jag blivit osäker. Då vet man.
Jag hejar på dig?

Jag är stolt över dig och det du har lyckats göra. ?
Jag jobbar vidare och har c:a 3 veckor kvar tills nästa steg, eget boende.
Känns skönt men samtidigt otroligt nervöst eftersom det är så stort och definitivt steg.
Men jag ska tänka på dig och då vet jag att man klarar det.
Kram?

Jag tänkte skruva lite om läget här nu.
Det är för att få ur mig det men också för att kunna läsa här igen i min tråd när mina tvivel och oron gnager i mig ifall det är det rätta att lämna.
Han lyckades ju slingra sig ur 2 LVM omhändertagande på 2 veckor. Helt sjukt hur systemet fungerar i förvaltningsrätten.
Sista gången hittade vi ju honom i diket asfull när han kom från behandlingshemmet. Galet......
Jag håller mig lugn hör hemma och rycks inte med när han börjar tjafsa eller försöker trigga mig. Nädu, jag nappar inte på det betet längre.
Blev ändå så förbannad inombords ikväll när han låg och skröt om att han är den ende som lyckats vinna i rätten 2 gånger vid LVM.
Han fattar absolut ingenting!!!!!!!
Det är ju inget han vinner på i långa loppet på. Men det är ju den vanliga vissn:
Jag har inte gjort nåt!
Hur kunde msn göra så här mot mig!
Hur kan man som fru anmäla mig?
Så gör man inte!
Ändå har han druckit varje dag sen 15 maj och då är det mycket starksprit.
Udag slank det bara ner 35 cl gin och vinglar omkring och sluddrar när syster är här. Men nä då...... Jag har inte druckit något.!! Blånekar och är i sån förnekelse så det är makalöst.
Jag läste pappren från akutpsyk som han legat på i 3 veckor totalt och de skriver att han är i sån förnekelse att de inte kan avgöra om det är hans personlighet eller om det beror på hjärnskador. Usch så hemskt det var att läsa.
Nåväl det var lite repris och lite nytt på hur livet ger sig jämte min förnekande, vill/behöver ingen hjälp man.
Sov sött allihop ?

...tog i lite för hårt. Kanske du hann läsa azalea,kanske inte. Jag vet hur fruktansvärt tufft det är när man är inne i den djupaste av svackor och ska se på när de sakta super ihjäl sig. Det sliter enormt.