ollebulle

Har varit en bra dag. Inte känt något direkt sug.
Men sjunde dagen snart slut. Det innebär en vecka. Woohoo!

Grattis till första nyktra veckan ? Bra jobbat! Drömmar ja... Jag super också i sömnen, men tar det med ro. Vi kvinnor får gedigen övning i grenen ”sinnesrubbade drömmar” under våra graviditeter ?

ollebulle

Tänkte att jag inte riktigt känner behovet längre av att skriva uppdateringar varje dag. Tänkte titta in ändå och läsa men kanske bara skriva av mig när jag känner att det är jobbigt. Vilket vi hoppas det inte blir :)

ollebulle

Japp, det gör vi. Det känns verkligen så :)

ollebulle

Det går hur bra som helst. 2 veckor nykter + någon dag. Det är helt fantastiskt. Jag har gått ner 5 kilo haha. Har bra energi. Sover som aldrig förr. Är utvilad som aldrig förr. Jag spenderar så lite tankeverksamhet åt ölen i källaren och det är najs. Jag har till och med vågat mig på att bjuda folk på besök på öl. Gått ner och tagit öl, gett dem men inte tagit själv. Och det gick hur bra som helst!

Jag använder ju den här "I am sober" appen. Enligt den har jag sparat över 600 spänn och 30h på att inte dricka. På två veckor!! Helt sjukt. Pengar som man kunde gjort annat roligt för.

Jag tror även jag lyckats pinpointa till när mitt "normala drickande" gick över till riskbruk/alkoholism. Det var när min mormor gick bort. Vi stod varandra väldigt nära och det tog så jävla hårt. När det var mycket innan var det när min hund blev sjuk. Så jag måste verkligen passa mig i kriser.

Lycka till allihopa. Vi fixar det tillsammans! :)

Kul att läsa att det går hur bra som helst för dig, Ollebulle. Grattis till nykterheten, goda energin, pengasparandet och viktnedgången!
Jag känner igen mig så väl i att kriser utlöser riskbruk/alkoholism... Det är lätt att trösta sig med alkohol när ens nära och kära går bort eller man råkar ut för andra tråkigheter i livet. När jag miste min mamma för några år sedan började jag att dricka mer och mer. Jobbstressen höll på att knäcka mig samtidigt som äktenskapet havererade - då blommade alkoholisten i mig ut på allvar. Tragiskt men sant.
Du skriver klokt att "jag måste verkligen passa mig i kriser". Det tror jag gäller för oss alla i det här forumet.
Tack för att du delar med dig och lycka till framöver!

Vilken energirik läsning! Precis vad jag behövde när jag är sååå sugen på ett glas i det fina vädret. Har absolut inte tänkt ta något men tanken slår i huvudet såklart. Den slår jag bort NUUU!

ollebulle

Men shit vad roligt att min tråd hjälper till på det sätt den kan! Ja bara ge fan i det där glaset :D Men jag vet hur det känns.

Hoppasattjagvä…

Går det bra? Dag 22 här... Overkligt... Ska ha kalas på lördag nästa helg... Kommer nog att att ta en öl då... Blir mitt elddop. Känner inte mig orolig dock... Dessa veckorna Har fått mig att vakna till. Jag vill inte bli en som dricker utan en som dricker ibland...

Och det kommer jag att klara av...
Har du hållt... Ollebulle

ollebulle

Tänker mycket på det du skrev i ditt inlägg i denna tråden. Att min hjärna kommer försöka lura mig att det inte var så farligt. Helt ärligt, ja det gör den. Grejen är att jag känner inget sug, inga fysiska besvär, jag mår inte dåligt. Men min hjärna säger hela tiden att jag nog kan börja dricka igen för det var nog inte så farligt ändå. Det stör mig, det stör mig något så fruktansvärt. Jag är lite rädd för att jag faktiskt ska ge efter någon gång, men jag vill inte. Man känner sig liksom lite rädd för att aldrig mer kunna dricka något och uppleva det igen. Tankarna har börjat dyka upp mer frekvent senaste två dagarna tror jag.

Jättemärklig känsla det här. Finns kanske olika faser man kommer in i?

Samtidigt som jag är rädd för att jag ska ge efter så är jag inte det för jag känner mig stark och har viljan. Men ja... Lite uppgiven ikväll kanske, vet inte...

Meeeeen, på måndag 3 veckor iallafall :D

ollebulle

Då har jag klarat det tre veckor. Om man bortser från en pralin som innehöll vodka. Men den var så jävla rälig ändå ? Som i mitt föregående inlägg så har jag såklart tankar men det känns bra. Då går vi mot en månad nu då ?

ollebulle

Taaack så mycket. Känner just nu att jag hinner med så jävla mycket. Sliter som ett djur med saker som måste göras. En vecka kvar på semestern :)

ollebulle

Jodå, det har jag. Men en öl hade fan inte varit fel i denna värmen ??

ollebulle

Jävlar vad sugen jag är just nu på att bara ta en öl. En öl. EN öl. Började jobba igår. Men har antagligen fått ett virus i helgen så ligger i feber och halsont. Jag är helt utslagen. Triggern är inte jobbet, det är trötthet. Väldigt säker på det. Måste vara stark nu, det känns farligt.