Linlun

Vad är det för fel på mig?! Går på antabus och håller på med en npf utredning. Efter många om och men (pga jag ej visat noll på proverna) så är äntligen utredningen igång. Har inte druckit en droppe och har inte ens känt saknad sista tiden. Sen kommer idag. Vaknade irriterad, trött, uttråkad. Alla barnen ville olika saker tjafsat om det och mannen tjurig. Har varit sugen på alkohol hela dagen men jag har inte ens tänkt tanken på att köpa. Meeeen.. när jag åker och handlar så går min reptilhjärna och köper 2st 3.5or! Alltså nej! Jag ska lämna prover nästa vecka! Det kommer väl synas nu? Jag måste försöka förhala detta på nåt vis. Hur kan man vara så impulsivt jävla dum?!

Anonym26613

Ja, ibland går det fort! Hjärnan bara plötsligt tycker att man ska dricka. Och så går man på autopilot...
Har ingen aning om det syns på proven. Men hur det än blir så ge inte upp bara för att du råkade ett misstag.
Drick inget mer. det löser sig. Kram

Håller med Mary, ge INTE upp bara för att du snubblade vid ett tillfälle. Tänk vad mycket du åstadkommit före fallet.

Kom igen, du har gjort det så bra och du vet att du kan fortsätta så.

Håller tummarna angående provsvaren.

Kram

Levanykter

Hej
Jag har väldigt svårt att låta bli alkoholen. Dricker endast folköl då jag hela tiden lovar mej själv att vara nykter. Det blir 2-3 ggr/ vecka. Ibland uppehåll längre. Går regelbundet på möten på AA. Jag har inte genomgått någon behandling.
Hos min arbetsgivare finns inget stöd att få det har jag sett hos andra som har samma problem.
Har provat att ta antabus men manipulerar mej själv. Har provat att en vän sett att jag tar min antabus och berättat om alla sätt jag tänker lura henne på. Jag har druckit ändå?.
Är så trött på detta nu.
Vad ska jag göra?

Levanykter

Det kanske inte finns på din arbetsplats, men det är arbetsgivarens skyldighet. Givetvis kan du ju själv välja väg, men om du vill ha hjälp av din arbetsgivare så kan du få det. De kan köpa in tjänsten.

Folköl är ett jävla elände enligt mig. Det drar upp tempot på drickandet och man vänjer sig vid större mängder.

Levanykter

Ja jag vet att det är arbetsgivarens skyldighet, men det hjälper inte om jag dessutom ska få utstå trakasserier av min chef. Hur facket jobbar har jag nyss fått veta. De står på arbetsgivarens sida.
Så då kan du förstå att jag känner mej ensam.
Bra med de som har stöd från sin arbetsgivare.
Ja folköl är inte bra alls.. lätt att få tag på också.