Behandlingshem

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Pippi82
Behandlingshem
Pippi82
Behandlingshem Nämndemansgården

Tjena!
Jag är alkoholist sedan många år tillbaka och har nu äntligen blivit beviljad genom soc att få komma till ett behandlingshem.
Tänkte höra om någon varit på Nämndemansgården innan?
Har fått höra skräck exempel på vissa behandlingshem som är som en ”sekt” med värsta halleluja möten.
Samt att man inte får permission eller använda sin telefon eller får se på tv den tiden man är där.
Galet!
Nyfiken på lite info o tips om bra behandlingshem.
Ha det fint
/ Pippi

Ellan
Blentarp

Hej,
Jag gjorde min behandling på Nämndemansgården i Blentarp. För min del var det en helt fantastisk tid där jag verkligen kunde släppa allt här hemma och bara fokusera på mig själv. Givetvis finns det regler kring telefon, tv etc men det var inget totalförbud. Jag upplevde det heller inte som ett problem då jag verkligen ville ha hjälp och kunde ha gjort vad som för att komma tillrätta med mig själv. Några permissioner tror jag inte heller är aktuella i en grundbehandling. Det kan dock vara aktuellt om behandlingen förlängd. Om ett behandlingshem är bra eller inte har jag svårt att uttala mig om. Beror nog lite på villigheten hos den beroende. Andra som varit där kanske inte alls tycker som jag.
De jobbar enligt 12-stegsmetoden men några hallelujamlöten var jag inte med om.🤗
Själv lever jag nykter sedan min tid där. Lycka till med ev behandling.

Hälsningar
Ellan

Pippi82
Blentarp

Tack för svar 😃
Det låter som Nämndemansgården är ett bra behandlingshem.
Hoppas jag kommer in där.
Undrar bara om dom bestämmer när man får använda sin mobil?
Samt om man får kolla på tv nångång i veckan typ?

Ellan
Regler

Nu är det några år sedan jag var där men då fick vi inte använda våra mobiler dagtid. Efter avslutade sittningar fick vi ha dem. Samma sak gällde med TV-tittandet. Dock var schemat ganska späckat så det var inte så mycket tid till TV o mobil. Naturligtvis av en anledning. Jag var oxå väldigt trött och det var en tuff process att gå igenom så jag saknade det inte. Så lite kontakt med omvärlden som möjligt var bra för mig. Kontakten jag hade var med min familj (man o barn) men det var ett par gånger i veckan. Jag var oftast helt tömd när det var kväll. Men det var på ett bra sätt. Så får du chansen att åka dit, ta den. Och ett tips är att verkligen lyssna på rådgivarna och ge dig själv chansen att få må bra.

Kram
Ellan

Pippi82
Tack du! Kram

Tack du!
Kram

ollebulle
Hej Pippi

Jag hoppas att allting löser sig för dig och att du tar dem beslut som funkar bäst för dig. :) Vad skönt att du har fått en plats på behandlingen :)

Låst tråd