Vinet

19 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Branda
Vinet
Branda
Vin

Vinet tar över mitt liv helt nu. Jag har börjat få hjärtklappning eller rusningar vet ej vad. Händer skakar lite lät känner jag av på natten när jag halvsover.. det finns inget gott av detta vin jag är beroende och måste sluta.. hur gör man ? Jag ska hålla mig undan vinet i kväll, druckit varje kväll på semestern..

Knockados
Har inget bra svar

Alls för jag vet hur svårt det kan vara att låta bli.
Men i första hand skulle jag säga att inte ha vin hemma, för så himla lätt att ta det.
Ibland känns det som bara vinet står där och ropar på att jag ska öpppna och dricka det tyvärr...
Jag försöker sysselsätta mej med annat, kan börja storstäda, baka osv..
Nämen detta fixar du ikväll, tänk så bra du kommer må imorgon.
Kram❤

Branda
Tack jag har försökt så många

Tack jag har försökt så många gånger, men misslyckas jämt. Har nästan gått ett år sen jag var inne å skrev på detta forum att jag hade klarat 3 veckor. Men sen trillade jag dit å då skäms man att gå in här. Men kan nånstans känna att jag nåt min gräns nu. Finns det nåt bra program man kan bli lite inspererad att sluta? Jag tänker nåt man kan ladda ner å se på tvn datorn?

Strulan65
Hej 👋

Välkommen hit igen, finns inget att skämmas över vi har alla försökt mängder av gånger. Finns ett bra självhjälpsprogram här och jag tyckte det var riktigt bra. En bok som jag nu läst 2 gånger är skål ta mig fan, lyssna på beroendepodden och alkispodden är ett stort stöd. Finns även appen Cairy som jag tycker är riktigt bra. Så ta stöd här och en dag och stund i sänder. Kram Strulan ❤️🙏💪

Ensam1984
Välkommen och hoppas du kan

Välkommen och hoppas du kan hålla dig ifrån den där livsdämpande nektarn.

Vi är ju alla så olika, men jag tror att jag lyckats med mina 37dagar då jag så problemet i vitöga, inte lallade med mig själv utan bara bestämde mig, allt eller inget. Är vinet egentligen så viktigt? Det är ju inte där som problemet ligger.

Jag tror alla kan sluta dricka men det är bara de som kan rannsaka sig själva och kan, orkar, vågar och framförallt innerst inne vill få en förändring som har möjligheten att lyckas. Möjlighet är viktigt att poängtera, sen behöver många stöttning och hjälp från andra, ja alla behöver nog det - på rätt sätt för dem. Jag har bara detta forumet.

Och självklart vill ju ingen ha ångest osv. men bara för att man inte vill dricka så innebär det ju inte att man vill vara nykterist. Man måste vilja det om man vill bli fri från A förgått, annars faller man dit igen. Man måste åtminstone acceptera det och jobba med att vilja förändra tror jag. Så är det för mig, jag kan omöjligt säga om andra. Så detta är ingen universal sanning.

Lycka till (och vi finns här och stöttar)

Tackohej
Välkommen

Hemsk känsla när symptomen du beskriver kommer. Risky drinkers kan man kolla på.
Addiction och intervention finns det massa avsnitt av på youtube. Mkt avskräckande men också igenkännande.
Jag som var så kul att dricka vin med, var en bra bok också tycker jag.

Testa gå på ett öppet AA-möte? Känslan av att vi är så många som har problem är rätt skön. Lätt att känns sig oerhört ensam med sitt problem.

Mirabelle G-S
Välkommen tillbaka

Det kan du iaf vara stolt över, att du trotsade din skamkänsla och tog klivet in här igen för att sträcka ut din hand 😊 Du har fortfarande varit nykter de där tre veckorna. De försvann inte ur ”meritförteckningen” bara för att du trillade dit igen. Nu kanske du är redo att lägga till en nykter dag i taget? Jag rekommenderar också att du går igenom alkoholhjälpens självhjälpsprogram. Man får hjälp att dra i en tråd i taget och trassla ut hela härvan av sitt misslyckade alkoholbruk. Man ser alla samband litet klarare och blir bättre rustad för kampen. Lycka till!

Branda
Tack så mycket för all info

Tack så mycket för all info jag fått av er så fort jag känner mig bättre ska jag titta runt. Jag klarade inte av att vara nykter mer än två dagar. I dag är jag bakis å känner mig helt ur form. Jag börjar om i dag å hoppas mitt psyke klarar det bättte denna gång. På måndag ska jag tillbaka till verkligheten jobb å rutiner. Det jag vill övervinna över mig själv är att varje fredag inte ta vin å tycka synd om mig själv som slittit en hel vecka på jobbet. Såklart lördagen också.. Nästa semester ska inte drickas bort..

Branda
Dag 4 å just på dag 4 brukar

Dag 4 å just på dag 4 brukar det tas vin. Men inte i dag suget kommer i eftermiddag då måste jag försöka slå bort det på något vis..

ollebulle
Hej!

Hur gick det? :)

Branda
Det gick bra vaknade precis;)

Det gick bra vaknade precis;) inge bakis så går in på dag 5 :)

Ensam1984
Grym du är! Starrk jobbat!

Grym du är! Starrk jobbat!

Strulan65
🙏💪❤️🙏💪❤️

Grattis till dina dagar// kram Strulan

Pellis
Grattis!

Man växer för varje dag som går!

Branda
10 dagar som.nykter det känns

10 dagar som.nykter det känns bra. Jobba till kl 14.00 sen till badhuset med sonen. I kväll ska jag försöka allt jag kan å stå i mot. Men hjärnan säger lixom ä du har ju inga problem drick ett glas. Men jag har bestämt mig nykter till nyår sen nykter till semestern.

Femina
Grattis

Grattis till dina 10 dagar! Det bästa är om du ber att få vara nykter, en dag i taget. 🙏

Fibblan
Bra jobbat💪!

Är på liknande antal..10 häromdagen✨
Låter som en helt underbar
fredagseftermiddag😊!
Min strategi för helgen är att inte ha ngt hemma. Att ha andra goda alternativ att hälla i vinglaset, om man skulle vilja åt den dör fredagskänslan och inte tror sig kunna göra det utan ngt gott att dricka..🙃 Att blanda kolsyrat vatten med lite vinäger är ett gott substitut, tycker jag😋!
Ha en go helg!
Och vi fortsätter våra nyktra bana💪!
Kram
/Fibblan 🌼

Branda
Det har jag aldrig provat

Det har jag aldrig provat kolsyrat vatten med vinäger, det låter spännande det ska provas :) jobbat hela dagen helt slut. En tonårsdotter som härjar med mig blir tokig men jag ska vara nykter 13 dagar hitills ;)