att kunna meddela detta!

Har inte varit så aktiv på det senaste. Men nu skriver jag igen för att ta upp positiva saker med att ta uppehåll från alkoholen!

I fredags var jag hos mina föräldrar, och som vanligtvis brukar jag ta med alkohol för att fira eller bara ha kul. Men denna gången blev det inte alls så! Vi drack bara vatten, jag köpte en triss för skojs skull (men som vanligt vann jag inget :P ) och så lagade jag god och nyttig mat till oss. Det var fantastiskt roligt och inte behövde jag alkohol för att kunna ha kul eller vara social.

Sedan gick för att kolla på en konstert med Owe Törnqvist, och vi hade lite tid att spilla innan den började så vi satte oss på ett cafe/restaurang och tog varsin öl... Men vänta! Jag beställde alkoholfri Carlsberg och det funkade skit bra. Jag fick inget sug och jag mådde hur bra som helst. Känns fantastiskt och jag känner inget behov av att festa vidare eller dylikt.

Sedan gick vi till en pub, tog en alkoholfri igen och det funkade bra igen. Känns som en stor lättnad att veta att jag har kontroll över mig själv och att jag tror jag har hittat varför jag har druckit så mycket. Jag har insett att jag har mått väldigt dåligt ett par år, stress har varit en stor del av mitt liv och levt med ångest ett tag. Först nu inser jag att om jag mår bra, lyckas hålla mig lugn och inte stressa upp mig för saker som egentligen inte går något att göra åt eller som man kan påverka, så har jag fått en enorm gåva som jag ska ta hand om.

Jag har även kontaktat personlig tränare och har lagt upp 1 månads träning nu, så det känns väldigt positivt. Känns som en kul resa och utmaning!

Ha en fortsatt fin dag och kämpa på alla där ute! <3

“A real decision is measured by the fact that you’ve taken a new action. If there’s no action, you haven’t truly decided.” – Tony Robbins

Härligt med positiva nyheter! Du delar med dig vad som fungerar och hur du mår just nu. Du har hittat flera saker som hjälper dig att det ska gå såhär bra och det låter som att det kommer att hålla långsiktigt. Du har verkligen bestämt dig och tar flera steg nu! Härligt citat också, som du verkligen kan känna igen dig i nu, lite extra stärkande och värt att reflektera kring.

Fortsatt lycka till!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet