Fibblan

FinaLisa?
tack själv ?!
Ja, det kan man kanske tycka är lite märkligt..?Tror jag surfar runt här extra mkt när ngt skaver eller jag känner mig låg, och då kan jag liksom inte låta bli och skriva några rader och skicka med ngn förtröstan om jag kan till ngn annan som också kämpar. Och i bästa fall når lite av det man säger till andra fram till en själv också..??.
Jag är så självkritisk och hård mot mig själv ofta..
Och så har jag ju bestämt mig för att inte dricka och jobbar stenhårt på att göra det till ngt
positivt?! När jag slutade vid årsskiftet handlade mkt om att klara av och räkna dagarna, hade ju det också i mig att det skulle bara vara på detta sätt för en viss period, visserligen rätt lång men dock begränsad period av total nykterhet. Jag försökte såklart efter bästa förmåga då också, och hade inte gjort de jag gjorde då, hade jag inte varit där jag är nu. Och visst har jag koll på hur långt jag klarat hittills, men jag försöker att inte fokusera alltför mkt på att klara än dag till.
Jag samlar inte dagar på samma sätt denna gången - jag samlar liv, kloka beslut, stolthet över dessa, känslor av välmående, och kraft att helt rent hantera det som är allt annat än välmående..
Det är fortfarande tufft emellanåt, men det är som att jag mer och mer landar i "klassikern", alternativet är inget alternativ..

Jag vet inte vems röst det är, a-? eller ngn kontrollfreak i mig som gärna vill veta hur länge det här ska pågå. Som att ngt i mig vill ha en tydlig början och ett slut i det här arbetet. Men då bara låter jag de tankarna sväva förbi. För det är inte det, det handlar om. Nu pågår arbetet säger jag tillbaka då. NU är NU och NU är egentligen det ENDA VI HAR. När det gäller alkoholen tänker jag inte på morgondagen och vad det gäller det som varit kan jag vakna på morgonen och känna tacksamhet att jag valde att vara nykter även dagen innan. Och visst är man extra nöjd och stolt om a-?, trots ens övertygelse ändå varit där och pockat på och försökt skapa sig
förhandlingsläge??!
Som igår lite, när jag överraskande hamnade i ett sammanhang, där det plötsligt börjades korkas upp såväl rosé, som prosecco, som öl. Allt väldigt gott enligt mitt "gamla" sätt att se på det..?. För trots jag hade bilen gick ändå hjärnan igång, undrar hur det där rosé vinet smakar, det var ju en ny variant..och det såg ju gott ut. I vanliga fall hade jag tagit en mun, men nu kände jag bara att vad spelar det för roll hur just detta rosé vinet smakar, jag ska ju ändå inte dricka vin mer..så då behöver jag inte veta det "till en annan gång.." s.a.s.
Så nöjd! En liten mun, ett litet smakprov. Helt onödigt. Och jag tror stenhårt på dina ord FinaLisa om att aldrig ta första glaset.
Aldrig sätta munnen till glaskanten, om aldrig för en sån liten sipp..
Dessutom har ju ett glas alltid känts meningslöst, så då kan det ju lika gärna vara..?!

Och som du säger Mirabelle?, inte för inte som uttrycket "sov på saken" fått fäste. Det händer så mkt viktiga saker när vi sover också, så att störa i det med att tillföra gift, så kroppen behöver jobba med det istället..inte konstigt man mår sämre både fysiskt och psykiskt när man är inne i den skiten..

Inte ens på natten, får kropp och knopp återhämtning då. Det kan man minsann påminna sig om när man allt som oftast nu har trubbel med sömnen..dels att det kommer att bli bättre så småningom, men framförallt också att även om timmarna är få, är det 100 ggr bättre kvalité på de stunderna nu✨?!

Phu, det blev långt det här 'a..?
Avslutningsvis -
Heja alla som jobbar på med nykterhet ???!

Och extra kramar till dig FinaLisa som kämpat på ngt så fruktansvärt den senaste veckan?!
Så länge vi aldrig ger upp, finns det hopp⚓?!

Kramar till alla som behöver?!
/Fibblan ?

Fibblan

NU VÄNDER DET ??!
Lika bra och skriva fort, för det kan vända snabbt igen det vet jag..?
Just NU - hög på livet!
Och det bästa av allt är - att det inte är för ngt särskilt som hänt..!
Bara att det är fint väder, PMS:en över för denna gång..?, underbar man och de finaste barnen o världen!
(Och så började jag träna igår..1 mil löpning varvat med mkt, mkt gång..kanske snarare tvärtom om jag ska vara ärlig..?, men iaf! Äntligen fick kroppen den efterlängtade slutköraren och de goda naturliga medicinerna ficka dansa runt i kropp och knopp?!
Lägg till en bra natt, 4 Tim i sträck utan att bli väckt!! Det är guld✨! Och så hade jag plötsligt lite energi att ge till mannen med..?.
Behöver jag säga att jag är i en positiv
loop nu..?
???!

Dag 12. Alltid kan det kanske ge ngn ett hopp om att man fort kan märka skillnader när man slutar med alkohol. Sedan är ju allt beroende på och jag kom till den punkten jag är nu fortare denna gång än förra gången. Och det beror i sin tur på många omständigheter, tänker jag. Höll ju ändå igen bitvis denna semestern och haft en helt annan medvetenhet med mig efter förra stoppet. Oavsett hur mkt eller hur länge du druckit innan och var du än är i din process nu, så kan jag iaf lova att LIVET blir BÄTTRE UTAN ALKOHOL!
Och så kanske jag får äta upp den kommentaren nästa vecka..,.men det vet vi inget om.
Allt vi har är NU.
Och just NU är jag stark, glad och stolt?!

Kram
/Fibblan ?

Låter härligt, spara den känslan och ta fram ibland? Ha en härlig lördag ??❤️Kram Strulan

Vilken härlig känsla; Hög på livet???Det måste du ta vara på, alla sådana stunder är ovärderliga och kan vara upplevas i ögonblicken!!
Underbart Fibblan ❣️

Kramar
???

Fibblan

Och tack för det här forumet!
Att vi kan få dela med oss i både motgång och medgång - det är en tillgång ?!

Haft två fantastiska dagar med positiv energi och är nöjd med att jag valt att lägga den på helt rätt saker för mig. Äntligen kommit igång lite med träning också. Nu gäller det att hålla i även
detta??!

Funderat lite under morgon/f.m. om den här känsligheten jag har är lite hyper nu, och om det kommer lägga sig till mer normalt efterhand som jag lägger dagar av nykterhet bakom mig..?. Vad tror ni? Det är ju positivt att när det är just positivt, så blir det också stort och fantastiskt! Men som nu under morgonen, så har den varit stressig och högljudd (motsatsen till vad man önskar av en söndagsmorgon alltså..?) och nu känner jag mig helt slut i huvudet redan..
Nåja, jag ska nog kunna hämta hem under dagen..?

Ha en skön söndag☀️!
Kram
/Fibblan ?

Älskar dina positiva inlägg, blir glad av dem. Du är suverän på att uttrycka känslor - ja, även de mindre positiva, vilket jag tror är en styrka.

Tack för all pepp till så många här på forumet. Glöm inte att begränsa dig ibland, om du behöver, du ska i första hand räcka till dig själv. Gör du det smittar det av sig till din familj och om vi har tur, även till oss andra.

Massor med kramar ?

Tycker som Vinäger, att du är så härlig som peppar och stöttar alla! Men att du ska passa på dig själv så att du orkar med. Det är DU som är viktigast.
Jag är också lite hypet och liksom nyförälskad i känslan av nykterheten. Jag ser liksom fram emot att inte dricka. Konstigt nog. Så har jag aldrig känt förut. Men försöker liksom bara hålla kvar den känslan på alla sätt. ”Hjärntvätta” mig själv.
Vet inte vad jag vill säga med det förutom: prioritera dig själv och din nykterhet. Så ordnar sig nog allt annat också.
Kram! ?

Fibblan

Jag har klarat 2 veckor idag (igår).
Men det är inte ngn vidare fira-stämning..
Min man har gått bakom ryggen på mig i ett och ett halvt års tid.. tagit lån och satt oss i en jävla sits..det är en sak, men det känslomässiga sveket är det värsta..
Mkt att ta in..inte sovit ngt i natt förstås.. upp o jobba imorgon -yey..(!) Jag som inte trivts alls sedan jag kom tillbaka..
Och så detta ovanpå allt..
Nykter är jag dock, otroligt nog..
To be continued..eller kanske inte? Vet ingenting just nu..
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

att säga
Men jag orkar inte. Måste få lite sömn, eller är det bättre att inte sova alls nu..
Känns som jag har svikit honom genom att berätta här. Som att jag hängt ut en redan trasig människa. Han mår ju förstås också väldigt dåligt nu. Men sover iaf..
Suck.
Just som livet skulle bli lite bättre..
???
/Fibblan ?

Jag vet inte vad jag ska säga FY så tufft du har det nu ??
Vilken kämpe du ör! Du kommer greja det här o tur att du gör det utan alkohol ?
Försök att inte dricka på den känslan!! Du måste vara klarsynt för att orka hantera allt runt om nu även om det kan locka att bara zooma ut ett tag (tänk på efterdyningarna som inte blir att leka med). Du måste vara stark för dig o dina barn!! Märkligt det där att män kan sova oavsett hur hemskt dom betett sig?? Så sover dom...själv grubblar man precis som du o vänder o vrider sig...
Förstår besvikelsen eller försöker förstå!! Lån kan man såklart betala tillbaka eller menar du otrohet med? Tror din man behöver söka hjälp eller kanske prata med någon (som du säger en trasig själ) o Ja jag vet män gör sällan sånt...går o pratar med någon eller pratar med en själv...varför?
Kom ihåg DU är stark!! DU grejar det här!! För dig o barnen!! Kram kram kram ??? ta hand om dig!!!

Fibblan

Det är allt jag kan säga nu..?
Ingen otrohet, inte varit med ngn annan. Men det är mkt pengar så det lär få konsekvenser för den här familjen lång tid framöver..
Önskar så han sagt ngt tidigare..
Och jag har ju ändå varit så rå-ärlig med mitt, så man tycker ju att det borde göra det enklare att vara det tillbaka..
Känner mig så sviken..?
Men självklart precis som du säger, dricka på detta, löser ingenting..! Jag måste mer nu än någonsin hålla ihop och vara stark och klar för barnen skull. Så det kommer jag att vara (tror jag.., hoppas jag, ska gör vad jag kan..?, verkligen!)
Kram och tack än en gång?
/Fibblan ?

Tråkigt och väldigt dålig timing när du kämpat på. Hoppas ni kan lösa det och stötta varandra. Har en i familjen (inte i min omedelbara) med spelmissbruk och det är så klart jobbigt för alla. Men det finns lösningar och då är det som sagt bra att vara nykter nog att se dem.

Fibblan

Leder detta till den förändring vi båda var och en och tillsammans, så uppenbart behöver göra för att hitta tillbaka till varandra och glädje och tillit igen..men jag trodde ju inte att vi var så långt ifrån varandra..det är det som gör så ont..
Det blir en lång resa. Men jag vet vad jag behöver göra och jag tar ansvar för mitt. Och nu får han kliva in och ta ansvar för sitt..
Men usch ja.
Usch.
Och fy fan, och satans jävlar helvete..
Så besviken och arg
Så ledsen..
/Fibblan ?

och tillåt dig till att vara ännu mera ledsen, besviken och ARG! Det har du rätt att vara! Jag förstår hur dina känslor för mannen åker berg och dalbana nu men som sagt du är en kämpe och att dricka löser inte problemet snarare mår du ännu sämre. MEN jag fattar...så jobbigt! Många många varma kramar!

Kära du! Försök släppa den där känslan att du sviker. Du är anonym här, och således även han. Någonstans måste man få ”pysa” när trycket blir för stort. Vad otroligt starkt av dig att inte ta till alkoholens falska tröst. Det är en riktig jävla skitsituation att upptäcka att ens livspartner fattat beslut (eller gjort misstag) som blir livsomvälvande för hela familjen. Då har man ett val att göra. Antingen anklaga, beskylla och skambelägga, eller fatta livskamratens hand och plöja igenom följderna tillsammans. Enade. Stärkta. Arg, besviken, ledsen och orolig måste man givetvis få vara. Det kan man till och med vara tillsammans, om man väljer att närma sig varandra i eländet, istället för att fjärma sig. Vet inte om du får ut något vettigt ur det jag skriver. Men jag gick igenom en liknande situation med min man, och det var typ så jag tänkte då... En stor kram får du iaf

Fibblan

Bara önskar att det kunde vara ogjort..
Jag vill ju trots allt leva med honom, så blir väl till att plöja igenom..
Jag förstår var du menar Mirabelle, tack för du delar med dig?!
Och som jag gråtit Pellis. Åkte till jobbet trots nada sömn..såg värre ut idag än jag gjort vid ngt dryckestillfälle..
Riktigt tacksam dock över att veta för egen del att jag inget tagit och att kunna stå rakryggad mitt i eländet. Kollegorna måste verkligen undrat..
Och min äldsta konstaterade krasst när hon såg mig att jag såg trött och ledsen ut. Jag sa att jag var det också. Inga följdfrågor faktiskt och jag lät det vara så..
Kram
/Fibblan ?