Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Pratade med min husläkare och hon rekommenderade stegvis nedtrappning. Tyvärr ringde hon upp nån dag för sent. Jag är inne på dag två utan fluoxetine. Känner inga konstigheter alls. Jag har fortfarande semester och tänkte passa på att fasa ut ytterligare en drog i mitt liv. Vill leva och må bra 100 % resten av mitt liv utan droger. Om jag går ner 20 kg skulle jag nog kunna fasa ut blodtrycks medicin. Det kommer att bli höstens projekt. Sedan återstår snuset. Tids nog ska jag även fasa ut detta.
/Mrx

Jag har druckit öl och vin under semestern. Det har i snitt landat på 2-3 dryckesdagar per vecka under min ledighet. Jag känner inget sug eller önskan om att dricka alkohol. Jag kan konstatera att jag haft bra koll på alkoholen den här semestern. Den började lite dåligt men blev bra till slut. Jag tycker det ska bli skönt att börja räkna vita dagar igen. Gymmet har jag också saknat under semestern. Jag ser fram emot en skön och hälsosam höst. Jag har lyssnat på boken "vägra följa John" en verklig ögon öppnare för oss som vill göra livsstilsförändringar.
/Mrx

Så skönt att du känner beslutsamhet igen och att du ser fram emot en hälsosam höst. Det är ju ett risktagande detta med att dricka ibland, men den här gången verkar du ha hittat tillbaka. Grattis! Själv känner jag mig otroligt velig och vet inte vad jag kan och klarar. Tiden får utvisa hur det slutar. I vilket fall, heja oss!

Kram till dig

Jag är inte helt färdig med alkoholen. Den kommer finnas i mitt liv men under kontrollerade former. Vill att det blir många helt vita dagar framöver. Jag känner att jag absolut inte vill tappa kontrollen och börja själv medicinera igen. Hälsan kommer att ha högsta prioritet. En dag i taget...

Nu är det 8 dagar sedan jag tog fluoxetine. Jag mår kanon bra. Har ingen abstinens, allt flyter på. Jag känner bara att jag mår så mycket bättre. Min vanliga huvudvärk är borta. Min vän i brallan är mycket piggare. Min hjärna känns mycket bättre. Tankarna och känslorna kommer helt naturligt. Jag har ifrågasatt varför jag käkar dessa lyckopiller varje år när jag träffat min husläkare. Hon har sagt att det är bra för mig eftersom jag hade en utmattningsdepression år 2008. Dessutom har jag haft panikångest i attacker. Dessa panikångest attacker ligger långt bak i tiden Jag blev lika utmattad år 2018 och 2019 även fast jag käkade fluoxetine och självmedicinerinerade med alkohol. Jag fick insikten när jag lyssnade på ljudboken 'vägra följa John'

Känslan att få känna igen är obeskrivlig. Jag är glad för att jag våga vara modig och annorlunda.

Alltså efter 11 år får jag fluoxetine på recept av min husläkare. Hon som var orolig för min alkohol konsumtion. Själv ger hon miG fluoxetine efter andra varslet. Så här 13 varsel senare är jag kvar i matchen.Jag jobbar på Ericsson. Har så mycket vilija
Men varslen duggar tätt.

Igår kväll hade jag slentrianmässigt fredagsmys med 5 öl och en flaska rött. Jag bara gled in på bolaget av gammal vana. Tankarna i skallen var lite motstridiga innan jag tog beslutet att dricka. Hade inget sug men det är ju löningshelg och då SKA man fira. Alltså snacka om att min hjärna går på autopilot. I dag lördag kommer jag att vara nykter. Jag väljer det för jag vill vakna pigg och utvilad imorgon. Klarar mig fortfarande väldigt bra utan min dagliga dos av fluoxetine. Har bara märkt av positiva effekter sedan jag slutade ta skiten.
/Mrx

Vilken härlig känsla att vakna pigg och nykter en söndag morgon. Hade ingen lust eller sug att dricka alkohol igår. Frun drack något glas rosé vid TVn. Jag höll mig till vatten. Nu ligger jag och väntar på att solen ska vakna. Jag tänker ta en rejäl cykel tur lite senare idag.

Har lyssnat på episod 57 och 65 idag. Jädrans bra samtal om alkohol. Ska lyssna igenom samtliga. Igenkänning är stor i alla fall för mig.
/Mrx

Det går längre och längre tid mellan dina A-kvällar. För varje gång låter du mer övertygad om att avstå under en lång tid - och gör det också. En dag kanske du helt enkelt inte vill ha mer. Någonsin. Vem vet? I vilket fall som helst, du är grym i ditt förändringsarbete.

Jag kämpar som alla andra här inne från min nivå av alkis. Oki jag faller nog mest in i kategorin stor konsument eller nått annat. Skit samma. Vi alla verkar sträva mot en förändring och förbättring. Vi tar hela tiden små steg framåt och det ska vi vara tacksamma för. Hade vi inte hittat forumet skulle nog många av oss ramla ner i mörkret. Kanske supit ihjäl oss, vad vet jag. När jag sitter på pendeln lyssnar jag på alkispodden. I dag avsnitt 49 som handlar om stress. Helt sjukt vad jag känner igen mig i mitt egna supande. Jag är inte helt vit för tillfället men har minskat min konsumtion avsevärt. När jag dricker dyker frågan om varför upp i mitt huvud. Det tycker jag är ett gott tecken. En dag i taget ?

Nästa fråga är hur jag kan finna ro och umgås med mig själv utan krav och förpliktelser. Har förstått att det handlar om att vara här och nu. Jag mår som bäst när jag lever i nuet. Känner känslor på ett naturligt sätt. Jag jobbar med detta varje dag nu. Alkoholen får mindre betydelse hela tiden. Den gav mig bara kort siktiga impulser. Men att finna denna andlighet som vi alla är född med är svårt. Andlighet för mig är inte lika med religion. Jag gick ur svenska kyrkan för 25 år sedan. Andlighet är för mig att finna sina inre känslor och lita på dem.
Vinäger vet ju att du är gammal svensk fröken. Får nästan ångest när jag skriver. Fattade aldrig vad imperfekt och super verb var.

Jag är inte nykter. Döda mig, gör vad ni vill. Jag har gjort fel. Jobbat hemma ikväll. Nu är jag påverkad av alkohol. Fy fan säger jag.

Li-Lo

Hur mår du idag? Vad var det som hände och vad blir viktigt för dig att ta hänsyn till nu för att minska risken att det händer igen?

Du bidrar så nyanserat till forumet genom att sätta ord på den något krokiga resa det ofta är att förändra sina alkoholvanor till det bättre. Det finns ett mod i att söka stöd när en mår pyton, och att våga berätta att en mår dåligt samtidigt innebär det ett dilemma för oss i admi på alkoholhjälpen då vi önskar att inlägg skrivs nyktra.

Hoppas du tittar in snart och berättar hur det går för dig.

Vänligen Li-Lo

Jag vet inte vad som hände igår. Helt plötsligt fick jag ett sug från helevet på alkohol. Har aldrig känt detta sug tidigare. Hade jobbat övertid hemma och även hunnit klippa gräsmattan.. Skulle bara ta EN öl som belöning. Det funkade inte utan jag tömde lagret.. Fy fan för denna drog..

Funkar det bara om jag inte har något hemma...vet själv hur förrädiskt det kan vara....ena stunden tror man att man har kontroll och i nästa sitter man med glaset i handen.
Enda tipset jag kan ge är att börja om från noll igen...jag vet att jag inte kommer att kunna stoppa vid en öl...så då håller jag mig hellre ifrån helt och hållet.

Jag har mått dåligt hela dagen efter gårdagens otroligt dumma beslut att dricka alkohol. Har ju lyckats ha en låg konsumtion en längre tid. Inte känt något sug alls. Men igår slog suget rejält tag om min hjärna. Hur kunde det bli så tok fel. Har aldrig druckit en måndag under en arbetsvecka men igår gjorde jag det.
Tror jag började känna mig för säker på att jag inte har alkoholproblem. Nu vet i alla fall att jag absolut har problem med alkoholen. Fy sjutton vad lömsk denna drog är. Nu blir det nya tag för min del.

Kanske höll du för hög takt med övertid och gräsklipperier, och så blev det kortslutning i frontalloben när du fick i dig det där omtalade första glaset? Är du säker på att du aldrig upplevt suget tidigare, eller kan det vara så att du bara inte uppmärksammade det och såg det för vad det är? Jag tänker att när det är normaltillståndet att dricka för mycket så tänker och benämner man inte företeelser på samma sätt. Och man hinner kanske inte känna något sug om man följer impulsen att dricka för mycket och för ofta. Hur som helst så är det ingen som dömer dig. Släpp den tanken. Ägna energin åt att smida idiotsäkra krisplaner för nästa gång suget griper tag i dig. Kram