Jag gråter! Jag har en dotter på 2 år som jag har ensam vårdnad om, hennes pappa ska träffa henne 3 ggr i veckan på dagtid.
Han har vid flertal tillfällen luktat alkohol när han hämtar henne på lördag/ söndag morgon. Jag har aldrig förut sagt något då jag hoppades att det kanske inte var sprit, kanske Listerine ( fast såklart visste jag). Idag konfronterade jag honom
Jag: har du druckit?
Han: vadå rå?
Jag: du stinker ju alkohol
Jag: ska du stinka alkohol när du hämtar ditt barn?
Han: vadå rå, jag drack 1 öl igår
Jag: o av ölen stinker du sprit dagen efter?
Han sa inget mer. Jag ville inte ställa till med scen framför min dotter, jag ville inte att hon skulle gå med honom, men jag hade ju sagt att hon skulle iväg med pappa.
Vad gör jag nu? Jag bryr mig inte om honom överhuvud taget o vill inte vara den som ska se till att han blir nykter, men det finns ingen annan. Hans mamma är alkoholist o pappa spelberoende, så det ligger väl i släkten. Jag vill att min dotter ska ha en nykter pappa.
Jag kan ju inte kontrollera om han har druckit eller inte när han hämtar. Ska han få blåsa innan han får ta med sig dottern? Kommer han dricka när hon är med?ä
Han är van att dricka, så att han stinker som han gjorde idag, behöver inte alls påverka hur han är med henne idag. Men jag vill inte att hon ska vara med honom när han luktar alkohol, snart kommer hon ju att förstå vad alkohol lukt är.
Jag vill inte anmäla till soc heller, inte nu iaf. Fast jag är ganska så säker på att jag kommer behöva göra det. Vill ge han en chans, eller jag vill ge min dotter en chans till att ha bra relation till sin pappa. Vad ska jag göra? Bara säga Nej du får inte träffa henne när du är berusad/ luktar alkohol, men som sagt bara för att jag inte märker det behöver det inte betyda att han inte är full. Usch jag orkar inte mer

dilemma du har där :( Personligen skulle jag inte släppa iväg mitt barn med en som luktar alkohol. Och det fast jag själv är alkis och inte varit nykter med mina barn. Eller kanske just därför.....Jag vet ju hur jag gjorde och hur alla alkisar funkar, när spriten går ur så var jag tvungen att fylla på mer och hålla den jämna nivån är inte lätt, det blev gärna alldeles för mycket.

Och ett barn kan ALDRIG ha en bra relation till en vuxen som är påverkad. Och små barn märker väldigt tidigt när nåt inte stämmer.

Att sätta gränser är bra för alla parter. Är han påverkad så NEJ det blir inget idag. Och det framförallt för barnets skull och din sinnesro. Om det händer något så får du ångra dig hela livet, drastiskt sagt.

Ta hand om dig och ditt barn, det är det bästa du kan göra.

Kram !!

Livrädd mamma

Tack snälla för att du tog dig tid att svara. Jag ångrade mig att jag lät henne gå med honom, men allt har gått bra. Hon var glad när jag hämtade henne o han verkade bra. De hade varit ute i parken nästan hela tiden, om man ska tro honom. Nu har jag ringt honom och bad honom att inte dricka när han ska hämta henne. Han började med att han bara drack några öl till matchen igår o att jag typ gör stor sak av det. Sen sa jag att det inte var första gången som jag kände att han luktade alkohol, då bad han om ursäkt och sa att jag har rätt. Han sa själv att det inte var bra och att han ångrar sig. Nu låter jag det vara, men han kommer aldrig att få med sig henne igen om jag känner av lukten. Nu är bara dilemma att han kan "fixa till sig" innan han kommer, men jag hoppas att det inte blir så. Utan att han vill vara nykter med sin dotter.
Tack tack tack igen

viktoria

Åh vad bra gjort av dig! Starkt och modigt att säga nej och stopp! Inte acceptera. Håll fast vid din ståndpunkt, vad som än händer, så kan du och lillpigan känna er lugna. Varm kram♥

Stiletta

Jag vet inte längre vem som ska hjälpa oss. Idag har jag fått skicka iväg min 2 1/2 åriga dotter med hennes pappa som kom 1 1/2 timme för sent om som var indräkt i alkoholånger. Vi har varit hos socialen orosanmälningar finns och ändå så lämnas vi gång på gång utan insats med hänvisning till att för närvarande har han inget pågående missbruk då han lyckats hålla upp under utredningsperioderna men alltid börjat igen när de avslutas. Jag ger inte mycket för soc kompletens inom alkohol och drogmissbruk då de blev alldeles förundrade efter att jag ringde dem i samband med att de i vårdnads, boende och umgängesuredningen föreslagit att hon sås måningom skall kunna komma att börja sova över hos sin pappa. Jag informerade dem om att det tar över 1 år innan kroppen slutar reagera på absitensen från alkohol och droger något de var helt novisa om. Så nu tvingas jag skicka iväg en liten gång på gång trots att hennes pappa både skakar, svettas och inte vare sig kan hålla det han lovat eller tider. Skickar jag inte iväg henne kommer de säga att jag förhindrar umgäget mellan far och dotter. Vem räddar våra barn? Jag känner mig helt maktlös och vet inte längre vem som hjälper mig att skydda min dotter. /Hjälp

Stiletta

När jag påtalade vid hämtningen att han luktade av alkohol fick jag till svar att det blivit lite sent igår kväll. Kan tilläggas att han festat med sin 18-årige son (från en tidigare realation) som även han har drog- och alkohol poblem. Nu sitter jag med hjärtat i halsgropen och har svårt att både formulera mig här samt tänka klart tills att jag vet att hon är hemma igen.
Kan jag hålla henne kvar med anledning av att han luktar? Hur ska jag kunna avgöra om han fortfarande är berusad eller ej. Själv känns det väldigt främmande att hämta ett barn när man stinker alkohol. När finns det någon som hjälper oss? soc verkar tycka att det är ok att han har henne så länge han inte är full och att det är jag som ska kunna avgöra det. Kan tilläggas att de under ett av mötena i samband med orosanmälan själva påtalat för honom att han luktat men att de inte agerade trots att han var där själv med vår då 1 åringa dottter (han var pappaledig) så nej mitt förtroende för soc är helt bortblåst det ända de gjort är att svika en mamma som ber om hjälp för sitt barn.

kontakt med en kvinnojour som kan lotsa dig vidare. Gå på Al-anonmöte och be någon om råd, du är inte ensam i din situation. Och kommer han i bil och luktar sprit : Ring polisen !!