Dag 2 klockar vi in idag o färden går vidare ?är väl så man får se det alla har sin resa o sina mål o sitt bagage mer eller mindre tungt men samma innehåll. Har en tanke o ett mål men känns som lovar man en massa blir man bara besviken. Försöker att inte planera in en massa som skulle kunna involvera vin utan andra aktiviteter istället. Inte för att det stör mig om jag bestämt mig för att inte dricka o folk runtom gör det då är min hjärna inställd på stackars er i morgon mår jag bra ?
Resan går vidare nu kämpar vi på heja heja! Styrkekramar till den som behöver ??

Ska ut o hitta på lite kul saker med sönerna i närliggande stad 7 mil bort. Först en utställning o sen restaurang efteråt jag kör såklart ?
Känns som en härlig känsla att hitta på kul saker utanför soffan hemma en fredagkväll - restaurang känns betydligt mer upplyftande o kommer bli poppis bland grabbarna!
Blir en bra fredag det här dag 5 på nya färden (ja mina 21 dagar har jag i bagaget sen förra veckan) nöjd glad men lite irriterande början på förkylning men den ska inte få ta ner känslan!
Styrkekramar till den som behöver ??

Underbart att du är tillbaka på banan med full styrfart! Tror att det är bra tänkt att vara den som styr sammanhangen såhär i början av nykterheten. Det är bara onödigt och dumt att utsätta sig för svåra situationer - det kan man spara tills man är lite mer självklar och stadig i nykterheten tänker jag.
Hoppas att du hade en mysig kväll med dina grabbar! ?

Fibblan

Lät som en helt fantastisk fredag✨! Och ovant. Bara det att ha energi till att göra annat än soffan då, är ju upplyftande ?!
Hoppas det inte blev värre med förkylningen och att lördagen och dagen idag också blev bra?!

Jag drack alkohol igår, men är på banan igen nu..försöker att inte hänga läpp för det utan vara nöjd över att jag idag somnar nykter.
Tänker att du också kommer att göra det! Önskar dig en god natts sömn?!
Kram
/Fibblan ?

Händer inte så mycket det rullar på. Dalar lite i mina planer nu eller vet inte hur jag tänker. Vi får se blir en lugn vecka ivarjefall eller ja lugn har den inte varit massa jobb o förkyld så varit tvungen att jobba hemma o inte alls vårdat förkylningen. Finns en risk att det slår tillbaka...
jag o grabbarna hade en toppenfin fredag bara umgås o var bara vi utan sambon (som inte är pappa till barnen)
Kändes bra att ha en kväll bara vi ”den gamla familjen med” eller att barnen ibland har tid bara med mig. Kommer somna nykter idag utan tvekan o alldeles säkert i morgon med ?
Skickar massa styrkekramar till den som behöver o en extra till min lilla kvintett ??

Skönt att vara på banan igen och se att kvintetten lunkar på ?
Det kommer svåra dagar ibland och det är bäst att inte dricka då men i vissa lägen händer det ändå.
Men det viktigaste är att inte ge upp och hamna i samma läge som man en gång var och som gjorde att man började skriva här på forumet.?

Kramar
???

Fibblan

Hoppas du har möjlighet att använda denna helgen till återhämtning och vila?!
Stor kram
/Fibblan?

Händer mycket i livet nu eller ja ofta händer inte saker bara utan man gör något som får saker att hända. Har sökt ett nytt jobb efter 15 år eller något. Nervöst med intervjuer men spännande samtidigt. Tror att chansen kanske är ganska stor att jag får det men inte utan att min nuvarande arbetsgivare kommer ta en fajt om det ?
Men samtidigt livet rullar på lugnt jag mår bra även om igår inte var helt vitt jag drack lite vin o kommer göra idag med (tror jag)..
Känns däremot ganska lugnt jag har en plan att minska radikalt mitt drickande o funkar inte det så får jag tänka om. Dricker aldrig i veckan skulle aldrig funka eller kunna prestera på jobb då. Min nya plan är att bara tillåta mig vin varannan vecka funkar inte den planen eller jag blir besviken på mig själv då blir det tillbaka till helvitt så är det. Eftersom livet känns ganska lugnt nu så tror o hoppas jag att den planen håller. Det heter att förändra sitt drickande o det gör jag hela tiden bra så. Jag kommer hänga här inne - kolla skriva om livet ändå. Om planen håller är det trots allt nästan två vita veckor mellan varje helg då jag tillåter mig vin. Säkert kommer många tycka att det kommer aldrig hålla tja det lär visa sig men den enda som vet o känner är jag vad som är rätt just nu tänker jag. Styrkekramar till den som behöver o en extra till min lilla härliga kvintett ??

Fibblan

Och bra du är tydlig med hur du vill förhålla dig till alkoholen ?! Precis som du säger, det handlar om förändringar och var och en vet bäst vad det är för förändringar man vill/behöver göra. Och du har ju alltid din plan B, totalt vitt om du skulle märka att du börjar slira från din målsättning?!
Har du satt upp ngn maxgräns eller hur du vill fördela alkoholintaget de helger du dricker vin? Eller vad passar dig bäst för att lyckas hålla i din linje?
Oavsett, Du mår bra och det är huvudsaken ?!
Spännande med de andra förändringarna du satt i rullning också☺️! Lycka till?!
Tror också chansen är stor?!
Kramis och önskar dig en fortsatt bra helg!
/Fibblan ?

...och det var nog bra att börja helvitt och sen förändra. Jag håller ju också på som du vet :-) Efter min helvita period ska jag aldrig dricka mer än de enheter som är "tillåtet"! Hejja Dig!

Fibblan o Pellis ?? ja jag tror att förändring på andra plan kan vara bra med. Ofta kan jag känna att mitt jobb jag har nu är överstressigt bitvis ju äldre man blir tycker jag man blir sämre på att hantera stress. Därför känner jag att jag nog för att kunna må bäst borde göra förändringar på arbetsplanet med. Jag trivs men stressen gör att jag mår dåligt. Mår jag dåligt tar jag till vin för att glömma o susa bort. Träna mer köra en faste period på en test tre dagar är något jag också leker med tanken. Vill göra nytt förändra så kroppen o kanske hjärnan förändras steg för steg. Kort sagt må bra. Håller inte min plan med minskning o varannan helg då blir det helvitt o tänka om. Älskar att ha en plan B oavsett vad det än gäller! Heja heja Fibblan o Pellis ni är superstarka o bra oavsett om man som du Fibblan kör helvitt eller som du (o jag nu) Pellis jobbar med förändring o minska. Ska fundera vidare o kristallisera mina mål o tankar ? härlig helg till er alla!! ??

Fibblan

Mera träning och fasta däremellan.. göra nytt! Förändra! Både kropp och knopp! Och allt däremellan.., vad nu det är..
själen förstås ?
Jag gillar din ide, jag vill också! Men jag orkar bara inte..just nu gör jag nog bäst i att bara vara..tror jag. Men frågan är om man alltid vet vad som är bäst för en..
Ibland är det säkert att göra precis tvärtom..,?.
Oavsett..
Jag hejar på dig?! Kör så det ryker Lennis, så tuffar jag upp där bakom, efter min resa..✈️
Stor kram
/Fibblan ?

Fibblan

Fint att du tittade inom "hos mig" ??!
Vet att du har mer ett förändring/minska mål och att denna helg som är nu då, är en helg när DU VÄLJER ?, att dricka vin(?)
Oavsett, hade du så många härliga idéer om vad du mer tänkte kunde vara bra förändringar?! Har du hunnit testa något?
Även om jag kör helvitt fr.o.m måndag, så tänkte jag att vi kanske kunde hjälpas åt att klara av faste-dagar tillsammans ??! Jag har försökt och klarat av det vid två tillfällen typ på ett tidsspann om 2 år..?, så The "sisterhood" hade nog varit till hjälp även i detta??!
Säg du tid och omfattning, så hakar jag på! Och så var det det här med träningen med..
En sak i taget..?
Bra med plan B också (!)
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

med oavsett, menar jag att vi oavsett målsättning med alkoholen, ändå kan stötta varandra?!
Kanske blev oklart..?(?)

För att ni kikar in o peppar!
Fibblan jag har en tanke att köra en tre dagars fasta - inom någon veckas sikt ska läsa på lite o sen kör vi ? såg bra kit man kunde beställa på nätet låter som en bra o enkel variant när man är nybörjare. Ja nutrilette kurer har jag kört tidigare så antar att det är något liknande - vill ha snabbt resultat o hoppas att det ger det ??
Annars mår jag ganska bra är inte helvit men det får vara så nu ett tag. Är för mycket bollar i luften som rör sig sökt nytt jobb - försöker hitta på ursäkter för att gå på intervjuer o stressen det skapar i att inte kunna vara ärlig. Hatar att spela ett spel o inte kunna berätta men får vara så - snart måste det vara klart ja eller nej så kan man rätta sig därefter ?
Dricker aldrig i veckorna utan bara fredag lördag där har inget ändrats. Fibblan vi peppar såklart varandra!!! Tack för att ni bryr er det betyder mycket ?? styrkekramar till den som behöver ??

Fibblan

Hallå tjejen?!
Läget?
Jag håller också på att läsa in mig på området fasta. Egentligen är det ju inte svårare än att man bara slutar äta för ett par dygn och dricker en massa istället..?. Eller..? Men det känns allt annat än lätt. Jag har nu köpt ett faste-paket som är på 5 dagar med olika juicer som man "äter" efter ett visst schema. Har dragit mig för att påbörja, för det känns inget kul att misslyckas..men provar man inte så vet man ju å andra sidan inte.. och så är det helg nu med..
Hm..viss ambivalens..?.
Jag är ju iaf inne på vita banan igen och kanske väljer att hoppa på mitt paket för att ha annat att fokusera på nu denna helg..
men du har din "vin-är-tillåtet-helg" nu va? Oavsett, vad är det för kit du funderar på? Mitt är köpt på hälsokost och är en slags juicefasta.
Nog om detta, hur har det gått på jobbfronten? Några besked?
Ha en fin helg ?!
Kram/fibblan ?