Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Ja åren går, och nykterheten består..Det känns fint att vara här..Köpte en bok idag om Jan Johansens liv , och när han blev nykter.Har precis börjat på den..Alkoholen styr mångas liv. Spelar ingen roll om du är kung eller svetsare, lika illa för alla..Semestern börjar lida mot sitt slut..Känner lite stress för att inte ha gjort så mycket resor..Men har ju faktiskt möjlighet till det framöver också..Kram???

Ett nytt rum för dig att vara i även om du skriver här också ibland.
Du har ju hållt nykterheten så länge och jag är så imponerad?

Själv var jag lite väl övermodig och kaxig i vintras då jag trodde mig kunna leva helvitt och startade en ny tråd här i "det vidare livet"
Men den tråden ligger på hyllan tills vidare. Jag vill vara mer stabil när jag tar upp den igen.
Men det hindrar mig inte att läsa och kommentera härinne ändå ibland.
Även om mina kommentarer inte är så många nuförtiden och jag inte heller läser alla trådar. Det kan bli för mycket också.

Jag blir påverkad av alla sorgliga historier som så många människor lever i så jag själv känner mig ledsen och uppgiven.
Och då behövs verkligen alla ni positiva förebilder som lyckats vända skutan åt rätt håll.
Ha en fin dag miss lyckad!??
Kramar ? ??

Livet är inte alltid så lätt för någon..Vissa val kan vi göra och vara nöjda med..Vår omgivning och våra nära påverkar också livet för oss..Men att blicka framåt ett par år, och fundera över hur man vill ha det då, kan vara vettigt..Annars finns risken att livet lunkar på, och vi efter..Istället för att vi blir kaptener på våra egna skutor.Låter kanske flummigt, men jag hoppas att ni förstår...Varm kram?⭐️⭐️⭐️?

Jag förstår precis vad du menar!
Inget flum, bara enkel och rak sanning?
Det gäller bara att komma över tröskeln, det vill säga att fatta beslutet och hålla fast sig i det.
Att aldrig ta första glaset!

Kramar
???

Lim

Jag förstår också hur du menar och håller helt med. Ibland måste man nästan göra sådär också för att få en känsla av makt och inflytande över sitt liv. För min del är det också lättare att acceptera vissa dåliga saker i nuet om jag vet att mitt framtida jag har en plan för att komma ur det.... Ex relationsmässigt...

Massa kramar!

Det har jag hela tiden..Men ofta ändrar jag dom själv allt eftersom..Det handlar mest om jobb och relationer..Och framförallt projekt här hemma..Projektet nykterhet är livslångt..Det är jag mest nöjd med av allt..Tyvärr har jag fått reda på att 2 anhöriga till mig, har börjat dricka igen..Den ena har jag större tro på att han återgår till nykterhet...Båda har småbarn..Jävla beroende och alkohol som förstör människors barndom och liv..

Din tråd och att du lever nyktert utan a. Det ger hopp till oss som kommer efter. Det vidare livet tråden är en viktig balans för mig, då de andra trådarna kan vara så tunga och sorgliga med kampenmot a. Jag fattar att den är livslång men det vidare livet ter sig så mycket ljusare än den aktivas kamp mot nykterheten.
Jag är glad för dig och ditt liv utan a ☺?

Forumet är ju speciellt..Kan trigga igång sug, men också att vi får stöd och kunskaper för att lära oss om beroende..Forumet och mina vänner har varit det enda jag använt för att sluta dricka..Skulle någon sagt det för 4 år sedan till mig att du kommer att kunna sluta dricka med denna hjälp, hade jag varit mycket skeptisk..Jag har ju tyvärr flera släktingar som har dött i sviter av alkoholism, men även nära som lyckats sluta..Då har man egentligen bara 2 val..Leva eller gå ner sig i alkoholism..Det finns ingen medelväg..Sen kan det ta olika lång tid med förfallet, beroende på kost, hälsa, arbete osv..När jag väl förstod att lättaste vägen alla dagar i veckan var total avhållsamhet..Då blev livet mycket enklare snabbt..Stor varm kram till er båda?✨✨✨

Har hållt på och haft lite mailkontakt på dejtingsida med några män..Det är väldigt många som super för mycket eller har andra beroenden..Många erkänner inte..Sen finns dom som har blivit nykterister efter att ha druckit för mycket och blivit beroende..Har funderat mycket på hur det skulle vara att leva med en nykter alkoholist..Tyvärr så har många sug och oro inför alkohol..Jag störs av det..Jag märker när folk vill ha ”sin” drog..Lite jobbigt blir det..Nu har jag träffat en man som aldrig har druckit och som inte är beroende! Det har inte slått gnistor än..Men allt känns enkelt när jag hypotetiskt tänker på en framtid med honom..Jag har kollat ordentligt så han inte har annat beroende..Det verkar inte så..Kan tilläggas att hans pappa var alkoholist..Därför avskyr han alkohol..Passar mig perfekt..Det gör jag med, eller vad alkoholen fördärvar och förstör..Fortsättning följer..

Tror säkert vi med erfarenhet av endera sidan av problemet är mer känsliga för att träffa någon ny med samma problematik i bagaget.
Men det är ju kul spännande att träffa någon ny oavsett. Det finns ju alltid risk att bli sårad eller chans att bli superlycklig oavsett vad man träffar för typ. Charmen med dejting :)

Lim

Vad spännande det låter miss lyckad ♥️

Förstår verkligen att det känns olustigt kanske med en man som haft ett alkoholberoende. För som partner vet man ju aldrig HUR bestämda de är inombords till att aldrig dricka igen. Särskilt om man inte känner varandra än heller. Men så kanske man känner extra mkt när man (som vi) både haft eget beroende och dessutom sedan varit anhörig till en drickande man. Det finns hemska smärtsamma minnen från så mycket mer än ens eget drickande då.

Jag har ju svårt att se män dricka över huvudtaget. Känner mig otrygg då. Till och med när min svåger tar ett glas vin... Så tycker jag det känns olustigt. Dels stannar det inte vid ett glas (MYCKET få personer tar endast ett glas vin om det inte är på en dyr restaurang, jag lovar). Och dels triggar det massa känslor och minnen från egna upplevelser. Sedan tycker jag att jag ser förändringen i hans attityd gentemot min syster, trots att han inte blir elak när han dricker. Men lite spydigare, lite löjligare. Bara lite. Men tillräckligt för att jag ska skruva lite på mig där med mitt glas cola.

Hoppas det slår gnistor om dig och mannen snart. Eller så blir det ett lugnt tryggt förhållande med kärlek så småningom. Det kan ju börja på olika vis ♥️ huvudsaken han är lika nykter som du ♥️

Kramar ♥️

IW och Lim❤️..Mannen jag precis träffat verkar både rolig och intelligent..Viktiga egenskaper tycker jag. Precis som du skriver Lim så vil jag också känna trygghet i livet..Det existerar inte hos någon som dricker, just pga att kontrollen hos personen försvinner..Vi är säkert extra känsliga pga vår erfarenhet..Helt rätt IW så är det kul att dejta någon..Jag sållar dock väldigt..Vill inte träffas bara för sakens skull, utan alkoholkonsumtionen hos mannen är prio 1..Sen ska ju mycket annat matcha också..Tack för att ni skriver och ger mig stöd, även i Kärlek?

Tänka på alkohol när jag umgås med en man..Känns lätt och rätt..Hoppas det fortsätter så..Jag är optimistiskt lagd, men förstår att kärlek är underbart men oförutsägbart..Det bästa med en nykterist till man är att tilliten ökar snabbt..Allt känns stabilt, och jag hoppas allt utvecklas till det bästa?

Här hos mig..Vaknade och känner en slags förväntan..Ska åka iväg på resa till varmare breddgrader, med en kompis. Flyger inte ofta, så känner ingen flygskam..Det ska bli spännande och härligt med bad och sol..Nu för tiden känns alkohol som ett medel som förstör och förgiftar..Finns flera tragiska exempel i min omgivning..Jag är nöjd och glad för livet just nu..Min nya kärlek känns harmonisk men fortfarande helt nytt..Han och jag pratar mycket om Alkohol och hur den förstör för familjer..Känns bra att prata med någon som är insatt, men ej beroende..Varm nattkram?✨?

Sitter för mig själv på hotellbalkongen..Ser ner över havet och känner mig tacksam..Livet rullar på i ganska snabb takt..Tar man inte vara på sitt liv, så tar gärna sämre val över..Jag har lärt mig att numera välja med omsorg av det goda och friska i livet..Bra vänner, umgås med släktingar som berikar livet, och jag berikar deras, god och nyttig mat, inga överdrifter, lagom är bäst..Faan vilken tur jag har..Kunde varit betydligt sämre..Solkram??