Men varför kan man inte dricka alkoholfritt?

Självklart är allt detta valfritt, jag tänker mer högt nu ?

Tror ni som skriver ärligt att någon förändring kommer att ske om ni inte slutar helt? Innerst inne. Varför skulle du fixa det när ingen annan tycks göra det!?

Utifrån alla trådar jag läst och alla som skriver här och har varit med några vänder så är det - allt eller inget, mellanlägen funkar inte för en som är beroende.

Tänk samma med alla beroenden, tror ni man inte kommer äta godis själv om man bara tillåter sig att äta det i sällskap, eller dra en lina eller röka. Nej, det funkar ett tag men till slut är man där.

Ni väljer era liv, men fundera verkligen på varför ni måste ha de där 2-3 glasen, varför? Att vilja är inte ett tillräckligt bra svar. Är det för att man är rädd att inte passa in, för att slappna av osv... då är jag med. Men tror dock ändå att det är dags att ta tag i det problemet och skita i att dricka.

Sorry för långt inlägg, vill inte vara en sån, men jag är frälst av att inte dricka, inte på ett guds-sett men det är det bästa som finns-sett. ?

Hoppas ingen tog illa upp, men fundera verkligen på om det är värt det och varför.

Jag tar inte illa upp. Är nog bara inte riktigt där än. Har inte fått några direkt negativa konsekvenser än av mitt drickande och är väl i fasen att jag funderar väldigt mkt. Sen finns det ju ganska mkt forskning på att om man har ett måttligt alkoholproblem/beroende så kan man bli hjälpt till att dricka kontrollerat igen. Detta är första gången jag på allvar funderat på o vill göra något år min alkoholkonsumtion o är väl kanske inte där än att jag är redo att sluta till 100 %. Dock tycker jag dina frågeställningar är helt relevanta o viktiga att fundera över, varför är det egentligen viktigt att dricka alls?

Piazza Duomo

God morgon! Har varit nykter ett tag nu och det är, och kommer nog att vara en berg-och-dalbanan. Just nu är jag på toppen, men vet att det kan gå fort nedför. Jag har slutat att räkna dagarna. De har för mig ingen betydelse så länge jag inte dricker. Kände att det blev lite som ett tvång och att om jag typ skulle dricka dag 52, skulle det kännas som ett avgrundsdjupt misslyckande för att jag förstört så mycket.
Jag vill vara snällare mot mig själv.
I den här tråden så känner jag igen mig så mycket. Jag hänger ofta här, läser dock mest, tycker jag inte har så mycket att tillföra som alla andra kloka människor. Känner mig lite egoistisk att jag bara tar av er och inte ger ngt. Blev t o m avundsjuk häromdagen när jag läste ett inlägg. En person som kämpade och var glad att det var så långt till systemet att det hjälpte hen att stå över. Jag blev avundsjuk för att systemet ligger 20 meter från mitt arbete och jag tvingas gå förbi det flera gånger per dag ibland. Jag skulle också vilja ha flera mil dit. Så tänkte jag först, men jag tänkte ju helt fel och skämdes över min missunnsamhet. I stället för att glädjas med hens framgång satt jag och ynkade mig själv. För visst är det så har. Alkoholen kommer ju alltid att finnas där i närheten, oavsett? Det är ju det vi alla kämpar med att klara av. Så förlåt, för allt som kan hjälpa var och en är till godo.
I går när jag tvingats gå förbi den där förbaskade A-butiken för tredje gången var det svårt att inte gå in vid arbetsdagens slut. Det som fick mig att låta bli är ändå at jag nu mår så bra. Jag gick hem och ringde en vän.
Jag tror att om man är beroende måste man sluta helt. Därför har jag även bestämt mig för att ändra fokus. Jag började med att följa Alkoholhjälpens rekommendation att vara nykter tre månader och räknade dagar, fast omvänt. Jag räknade ned till målet. Men jag läste i några inlägga på forumet att det lätt kan bli så at man tar sig igenom den nyktra perioden för att man vet att man får dricka igen och sedan dricker man mer för att man tar igen det man inte druckit på flera månader. Och när Nell frågade hur jag ställde mig till min alkoholkonsumtion efter tre-månadersperioden, så gick tankarna igång. Jag tänket i flera dagar och kände att jag måste sluta helt, annars blir det så at jag bara börjar om och så springer jag bara fortare i det där ekorrhjulet. Jag fick panik när jag tänkte på att aldrig mer få dricka. Jag önskar att alkoholfritt var ett alternativ, men det är det inte för mig eftersom jag har en mage som inte tål vissa sockerarter. Jag testade alkoholfritt vin en gång. Det var gott, men magen pajade. Min läkare sa åt mig att hålla fingrarna borta från vin och godis med sötningsmedel (han vet dock inte att jag är alkoholist). Men efter en svart, deppig helg där jag tröstade mig på ett annat destruktivt sätt genom att äta massor. Var ju inte heller så konstruktivt.
Jag landad dock i beslutet att inte dricka alls tills vidare, för varför väcka den björn som jag försöker tvinga ned i idet? När beslutet var taget kom det över mig ett lugn och det vaggar mig fortfarande och jag väljer att låta mig vila där.
Och vad vill jag då säga med det här? Inte en jävla aning, bara ngr av mina egna tankar.
Tusen tack alla som delar med er av era berättelser - som jag känner igen mig i och därför inte känner mig så förtvivlat ensam, alla som ger råd och feedback - jag tar till mig råden och de hjälper mig, och till alla som pushar varandra att kämpa en dag till - det får mig att också går förbi A-shopen. Tack för att ni finns och delar med er så generöst, som här. Lycka till er alla!

Inga negativa konsekvenser, varför då sluta? (Försöker inte vara elak men vill mer att du tänker till)

Jag tänker att det finns massor av negativa konsekvenser, fast som kanske inte andra ser. Mer att man förstör sin egen kropp, huvudvärk, missar saker för att man dricker, ensamhet, puttar känslorna undan osv.

Jag hade inga negativa konsekvenser till synes, ett någorlunda fungerande liv, har inte gjort bort mig, skickar inte fylle-sms osv... men gjorde saker som att undvika inbjudningar när jag visste att jag inte kunde dricka så mycket jag ville, hjärnan tänkte och planerade för A mer än för något annat, jag var och är beroende.

Ensam1984, jag förstår precis vad du menar. Detta är första gången jag aktivt jobbar med min alkoholkonsumtion så jag tror att det är en process där jag måste vrida o vända på saker o kanske testa o inse vad som funkar o inte för mig. Såklart hade det antagligen varit bättre att bara sluta o aldrig börja igen men så enkelt är det ju sällan. Är ivf väldigt tacksam i att jag hittat hit för här utmanas man ju ständigt i sina tankar o ska man utvecklas så måste man ju utmanas :)
Med hopp om en fin helg!

Har satt ett datum på en månad framåt. Ska inte dricka nåt på denna månaden. Nu när jag skriver det blir jag nästan nervös, med ett mål kan jag misslyckas :) börjar med en månad ivf o utvärderar sen.

Bestämd

Har samma målsättning till att börja med. Tänkte att jag måste ge det i alla fall en månad för att uppleva skillnaden, sen får jag se. Tänker att det är lite spännande också, som ett experiment: vad händer, vem blir man, hur kommer kroppen och hjärnan att må :)

Bestämd

Jo, jag såg det om tre månader också men så fort jag bygger för höga berg för mig själv känns det oöverstigligt. Tänker att jag får ta nya beslut dag för dag, månad för månad. Försöker finta alkoholhjärnan lite :-)

Satsar på träning, hemgjord pizza o alkoholfri öl ikväll. En film o sen njuta av en bok i sängen. Mkt bättre än att vara alkoholslö o somna halvt bedövad o vakna trött. Jag tror detta är min första nyktra fredag (förutom när jag jobbar) på 5 år...

Bestämd

Åh vad skönt det låter! Och wow vad häftigt egentligen med första alkoholfria fredagen på så länge. Det är nästan som en liten spännande expedition. Jag hade min sån förra veckan och det var så himla häftigt. Att vakna upp sen på lördagen och vara helt klar och fri att göra vad jag vill. Inga svettningar, ingen ångest.

Ja jag ska bara se till o hålla det. Vet att ibland blir man kidnappad av hjärnan men ska verkligen försöka vara med o bromsa om det händer. Känner bara att det pågår ett inre krig i mig, ena sidan säger drick aldrig mer o livet kommer bli mycket bättre på sikt medan andra sidan säger att jag aldrig kommer uppskatta något lika mkt igen om jag inte dricker. Hur sjukt är inte det?

Hemmagjord pizza och A-fri öl, det låter som himmelriket på jorden. Visst är det härligt att man faktiskt kan "mysa till" det lite utan att bli som en zombie dagen efter :)

Men kom ihåg, ta en dag i taget, tänk inte på om du dricker eller inte dricker i morgon eller om en månad, det kan vi inte påverka i dag ändå. lev i nuet, njut av pizzan och var stolt över att I DAG är du en sån som inte dricker :)

Tror att jag läste i en annan tråd att ni skulle ha bjudning med rosé idag?
Skickar styrka och tipsar om Richard Juhlin alkofri rosébubbel, jag har hittat den på Willys och den är riktigt god. Tror den finns på ICA också.
Lycka till!

Tack för pepp!! Skönt att vakna idag, även om jag var trött så kände jag mig inte seg såsom jag brukar efter att ha druckit dagen innan. Kändes ???? Ja idag är det kalas. Vi har rosé i kylen och har faktiskt haft det hela veckan o jag har hållit mig ifrån det. Så idag väljer jag oxå att inte dricka. Tack för tipset om alkoholfria bubblet ? ha en fin lördag!

Bestämd

Vad skönt det är att vakna utan segheten, försöka låtsas som ingenting för då kan ju omgivningen fatta att man har problem. Så många lördagar jag umgåtts med folk utan att vara riktigt där, lite kallsvettig och med ångesten som ständig följeslagare. Hoppas kalaset idag blir bra och att du kan sippa på ditt a-fria rose och ha det trevligt. Jag tror på dig! Så mycket!?

...får tankar som: varför ska jag inte dricka? Kan ju ta ett par glas osv. Ja det kan jag men jag kommer inte vara nöjd efter det och jag kommer bli trött. Trots att jag vet allt det där är det som om min hjärna vill lura mig...