Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Fibblan

Usch, det är det värsta att hantera när våra barn har det kämpigt..?.
Och för din egen del är det bra att du gör som du gör och försöker tänka lite snällare tankar om dig själv och att du kan påminna dig om att det är skillnader. Och de räknas! Jag tror som du, det får vara så nu. Och Pellis - det är verkligen gott nog just nu?! Och att när du kommer igång riktigt med träningspassen och får in mer flyt i vardagen så kommer de andra sundare valen också bli enklare. Det hoppas jag på för egen del
också iaf???!
Jag har ju förstås också avvikit från det helvita i helgen..och någonstans visste jag att det skulle bli så när jag kom på/bestämde mig för att jag inte var modig/stark nog att utmana mig och göra flygresan utan alkohol..och det är i sig lite beviset för beroendet i mig tänker jag..att så fort jag börjar förhandla, bara ger den där a-? lite lite utrymme, så kommer han och hugger hela handen.. MEN jag säger som du..det är inte så att ställt till det på något vis (rumlat barrundor etc..) och jag tänker att jag håller denna låga profil fram tills jag är hemma igen. Då ska jag också dra igång med att få till mer regelbunden träning också som ett sätt och strategi att kicka igång det friska igen ??! Just nu är jag redan lite förlorad in i annat tänk, samtidigt som jag är helt säker på att jag tar mig ut ur de här tillfälliga lösningarna. Här blåser det med som tusan så en flygning idag hade tyvärr krävt mer än två glas vin om jag säger så..?.
Hursomhelst, vi är bra iaf - både du och jag??!
Och kanske kan vi ta ett ryck om en vecka tillsammans..? Vi kan väl se vart var och en befinner sig..vill inte pressa på dig. Det måste vara läge och kännas rätt och möjligt för dig om och när du väljer ev helvitt för ett tag?.
Stor kram?!
/Fibblan ?

...allt känns så mycket bättre när jag fått mina PT papper och coaching där allt handlar om att leva sunt med en sund mat och livsstil. Jag har hittat hem, varför gjorde jag inte detta tidigare? Min frånvaro härifrån har alltså berott på allt plöjande genom hennes papper om mat, livsstil och information om hur saker och ting fungerar i hjärnan när man matar den med fel saker. Istället för att jag tänker på vin nu så blir det tankar på hur jag gå tillväga med mat och upplägg, sömn och träning. Jag visste mycket om detta innan men det blir mer verklighet om man måste rapportera till henne med SMS.

Suget efter vin kommer absolut att dyka upp för mig också men det här känns lättare för, 4 veckor ska vi hålla på och grejsa ihop. Kommer inte att försvinna härifrån utan fortsätta rapportera hur det här går för mig, det här blir mitt sista halmstrå som jag rycker.

Ha en fin dag idag!

Skönt att du är på banan och bra att du prioriterar dig själv!
Måste fråga: hur gammal är din yngsta son? Har funderat på om min minsta behöver antidepressiva, men tänkt att det bara är till vuxna.

...satan i gatan vad hungrig jag är på morgonen när jag vaknar. Har sovit lite dåligt inatt, varmt i sovrummet meeen vaknar iaf 100% vit.

Träningen flyter på och matintaget också, fast mycket nyttigare mat och inget skräp. Det blir liksom fokus på mat istället för vin. Det ena har gett det andra. Jag märker att om jag äter godis och glass, dricker lightläsk, vanlig cola så är det större chans på att tankarna på vin kommer. Suget blir starkare, ett litet tips bara.

Kombucha är himla gott så det blir vatten, kombucha för hela slanten nu.

Knaskatten, min son ska fylla 18 i november och då får vi inte lägga oss i längre för att han är myndig. Det är så jobbigt att se honom deppa ihop, han har haft självmordstankar när han var runt 11 och fick då en utredning. Idag är han exempelvis hemma från skolan så det gäller att jag håller stadig i ledstången denna onsdag. Det blir enorma slitningar på relationen, i måndags hade vi bestämt för att dela på oss. Kommer inte att ske för vi håller också på att bygga hus, ett drömläge som jag väntat på i evigheter. Min man är ständigt på dåligt humör för byggare och elektriker, kök, badrum.

Snurrigt snurrigt, inte roligt att leva med två stycken varav en är arg som en iller och hugger som en huggorm, den andra ledsen och deppad. Igår gick iaf min son Risk 1 kurs för körkort och kom hem glad och nöjd, då somnar mamma nöjd och glad.

Så mina vänner! Jag önskar er en fin höstig onsdag! Kraaam

Allt bara bra med mig tack ?
Roar mig med mina svampturer med familjen var o varannan kväll lugnt skönt harmoniskt o man får massa friskluft o x antal steg ??
Det flyter på bra i veckorna helgerna är inte helvita men det får vara så.
Har med en 18 årig son med diagnos ADD det är jobbigt med gränsen just 18 o över en natt har man ingen insikt i schema eller annat. Dock kan sonen gå med på o skriftligt ge er tillåtelse att se schema frånvaro o annat (efter någon vecka hade sonen fixat det...veckorna som var helt blanka utan koll var en mardröm..) var ute i tid med underskrift till medgivande jag fattade nog inte att det skulle gå över en natt ?
Bygga hus o fixa låter som ett givande tärande o påfrestande för relationen projekt ? lycka till med det!! Ta hand om dig o bra jobbat med PT!! Ska ta tag i träningen nästa vecka då bannemej ska det hända saker ☀️☀️Kram kram i höstkylan ??

Adhd och husbygge, är ett riktigt projekt att bit i. Håller helt med dig när det gäller skräpmat och socker, fick bli lchf för mig. Fuskar jag för mycket, kommer vinsuget med en gång.
Så får leva med träning och sunt levande då går det som på räls? Inget att klaga över, de säger att de strålar om mig ?
Tycker du är enormt stark ?// kram Strulan??❤️

Som alla skriver: husbygge, humör och ADHD är ingen promenad i parken. Heja dig som håller ihop och klarar allt bra! Och påminn dig själv om hur mycket jobbigare allt blir om man dricker uppepå allt. Huuu. Fattar inte hur jag orkade med tidigare!

Lider med dig vad gäller din son. Sååå jobbigt när barnen av olika anledningar inte mår bra. Modershjärtat gråter även om de är vuxna.

Tycker dock att din man inte är värdig dig. Förlåt, men jag reagerar så när du beskriver honom och hans humör. Han gillar inte att du tränar, bara det... Grrr...

Men, vet du vad, jag har lärt mig att respektera andras val. Det där med att inte döma någon förrän du gått ett par mil i dennes skor ligger det mycket i.

Hoppas att du får må bättre nu. Du kämpar så hårt. Jag håller tummarna för att din nya strategi fungerar.

Kram till dig ?

Tack snälla ni härliga människor! Jag har haft en hektisk helg och igår var jag på bröllop. Tänk att få gå på bröllop i min ålder och det är ett par i ens egna ålder som gifter sig. Brudgummen är nykter alkoholist men frun tar igen det med råge:-) Igår blev det inte mycket träning men idag ska jag sätta fart på benen igen. Körde bil från festen inatt och sååå skönt det är. Hade såklart passagerare med mig och hade jag blivit stoppad för att blåsa känns det som att jag hade åkt dit pga deras ångor jag andades in. Alkoholfritt bubbel, och Coca-Cola samt vatten blev kvällens dryck Däremot tål inte min mage bubblet (det alkoholfria), det är för sött. Min mage blir alldeles konstig och jag fick smyga till bilen och ställa mig bakom den i flera minuter och lätta på trycket haha herregud.

Beträffande min älskade son så satt han hemma hela kvällen och spelade data. Ringer till mig när det att dax för matlagning. Han har mått lite bättre de senaste dagarna eftersom han även klämde Risk 2:an med gott resultat. Imorgon ska han ut på praktik i flera veckor på sitt favoritställe. Känns så mycket bättre i mammahjärtat då. Ha en underbart fin söndag! Nu ska jag ut i skogen! Kraaam

...det sitter i mitt huvud! Innan jag ens har klivit upp och dagen har hunnit börja vässar jag huggtänderna. Just idag känner jag mig så himla konstig. Ledsen och misslyckad och jag vet egentligen inte varför. Ställer jag för höga krav på mig själv? Efter lördagens bröllop med fest fick jag lite panik, tänk om mannen som gifte sig och är nykter sitter och läser här inne? Han kanske förstår att det är jag?

Som ni vet körde jag ju bil vilket i sin tur leder till att man är nykter såklart och inget vin. Men jag vet att många upplevde mig som avståndstagande, konstig, återhålls, sval. Många kan säkert vrida det till att jag blivit högfärdig och detta pga att jag orkar inte med människor längre som inte tar hand om sig själva. Det komiska är ju att jag inte heller alltid gör det men en kväll som den i lördags blir det så uppenbart.

Det fanns en fotograf där, alla skulle fotograferas men jag ville verkligen inte. Min man ville fotas hela tiden och gärna med mig men jag sa nej. Kände mig "jagad" av denna man hela kvällen och kom jag för nära, vände jag ryggen till. Varför? Det är bara jag som har svaret på det.

Tänk så snabbt känslorna och energin växlar, läser mitt inlägg från igår som ändå på något sätt inger lite energi.

Nu ska jag skjutsa sonen till sin praktikplats, 07.00 ska han vara där! Ha en fin måndag alla! Kraaam

Inte så konstigt att du inte var lika uppsluppen som alla andra - man förlorar ju hämningarna av att dricka alkohol. Jag tänker att du får vara lite snäll mot dig själv. Du är ju ny på det här och kommer att bli mer och mer van och mer och mer stabil ju längre tiden går. Nu övar du dig och försöker liksom hitta ditt nyktra jag i olika situationer. Du gjorde det jättebra! Din enda uppgift var att inte dricka, och den klarade du med bravur. Allt socialt tar vi sen, det är inte lika viktigt.
Angående om mannen är inne och läser här eller ej - chansen är nog försvinnande liten. Men OM det nu skulle vara så, vad gör det? I så fall är ni ju i samma situation, inne här för att ni behöver hjälp och stöd. Det är inget fel med det - tvärtom! Så klokt att ta tag i saken och kämpa på. Du är grym! ??

Fibblan

Väl talat katten?!
Och angående de skiftande känslorna och energin Pellis, så känner jag så väl igen det.. man hinner liksom inte med ibland och undrar själv vad som hände typ..
Men det är också på gott, för lika snabbt som det känns deppigt och ledsamt, lika snabbt kan det vända till mer positiv energi igen. Och nu är måndagen över för denna veckan t.ex. bara en sån sak..??!
Och du gör det så bra med skiftat fokus nu från vin och över till sund mat och träning. Jag tänker i samma banor och tar tacksamt emot fler tips! Du verkar så kunnig inom detta!
Ha en fortsatt bra dag!
Kram
/Fibblan ?

Jag hinner knappt vara här inne, än vid datorn. När jag går in här på sidan läser jag men ofta hinner jag inte skriva något. Tycker livet bara snurrar på och då inte bara i en underbar härlig cirkel utan också ett ganska tråkigt ekorrhjul. Humöret är upp och ner men även där känns det som man liksom är neutral. Jag försöker och försöker peppa mig själv till att vara 100% kristallvit men inspirationen och energin hamnar på efterkälken när jag inte hinner in är och då känner jag mig utanför och misslyckad.

Trots att jag hatar måndagar känns det skönt att helgen är över för då kan jag fokusera lite mer på mig själv och inte på familjen. Jobb, träning, mat och sömn något jag behöver för att fungera. Läser om att många ska fasta, det skulle jag aldrig klara liksom...jag skulle hungra ihjäl. Jag är tillräckligt hungrig nu och man måste äta för att få energi, speciellt vid ett aktivt liv.

Även om jag inte är helvit så kämpar jag på med drömmen om att kunna stoltsera med massor av vita dagar i flera veckor och inte flera dagar. Att ständigt misslyckas är jobbigt men jag får vara nöjd med det lilla. Jag kommer INTE ge upp, det är en sak som är säker!

I grund och botten är jag en positiv/glad och social person som gärna umgås med andra människor. Men varför varför kan man aldrig ses över en lunch på helgen istället för middag? Visst är det fiffigt med brunch? Eller lunch? Då slipper man så mycket att det som är jobbigt och det blir inte så sent.

Som vanligt försöker jag klämma in så mycket känslor som möjligt på de kortaste raderna och då blir det svamligt!

Jag önskar er en fin svamligt måndag :-) Kraaam

Att ses över en A-fri lunch eller bara en fika borde vi göra mer. Det har gått alltmer mot planerade och omständliga trerättersmiddagar med alkohol av olika slag i finglasen. Tror att för många ökar stressen när förväntningarna stiger. Själv älskar jag att laga mat och bjuda, men saknar ändå spontanbesöken.

Fint att du fokuserar på hälsan, med den kanske avståndstagandet från A sker naturligt en dag. Alla sätt att sluta på är bra, vet du. ?

Kram till dig

Fibblan

Även om jag verkligen vill betona att ska du skriva, ska du ju förstås göra det för din egen skull och när du vill och har behov. Förstår att det är bra snurr på ekorrhjulet just nu. Och att du i det läget ändå lyckas hålla dig åtminstone neutral och fortsätter hålla i dina sunda vanor kring träning, mat och sömn! Det tycker jag är superbra gjort Pellis ??! Och även om det inte är kristallvitt, så är det på en annan nivå än om du släppt garden helt, inte sant(?) Och du försöker också se inte bara det, när det inte blev som du tänkt..utan va nöjd med det du också gör och lyckas med! Det är ju så svårt, så ge dig själv massor med cred för det?!

Sedan angående dina funderingar gällande hur vi umgås nu jämfört med bara för 20 år sedan t.o.m bara 5-10 år sedan, så är det ju stor skillnad! Jag håller med! Och det värsta är ju att inte ens luncherna är alkoholfria nuförtiden. Men där känns det åtminstone mer legitimt att välja det andra alternativet. Sjukt att det ska behöva va så. Men det ligger hos mig också, jag vet..
Just nu håller jag låg profil med de sociala sammankomsterna, och det hjälper förstås till..
Fastan är på dag 2 och sover gör jag ändå inte typ.. men håller med dig i grunden, nu är det 5 dagar som en utrensning och nystart, sedan är det äta bra och träna som gäller??!
Må så gott du kan Pellis ?!
Nu är måndagen över även för denna vecka?!
Stor kram!
/Fibblan ?

...åh vad jag saknar att inte hinna hänga är inne mer. Min son praktiserar och jag är uppe i ottan varje morgon och väcker samt kör honom tidigt till sin praktik. Jag kliver upp tidigt, går med hunden, jobbar, äter, tränar och lägger mig vid 20.30 på kvällarna. Men som ni förstår finns det även något positivt i detta och det är ju att det är ju inte tu tal om att dricka vin någon kväll och känna att man inte kan köra bil tidigt. Det finns ALLTID en positiv sida när man känner sig orkeslös.

I fredags skrev jag ett långt långt inlägg men så blev jag störd och lyckades sen schabbla bort det. Var så nöjd med all text jag skrivit, en bra summering av tankar och livet. Gick sen inte och kikade om något läst eller kommenterat? Putsväck! Borta! Blev så besviken och deppig.

Har varit ute på sjön i helgen, en sista helg. Åkte till favoritholmen där det var städdag. Väldigt lite båtar i hamnen men vi städade och grillade korv. Min heltnyktre vän med familj var där och frun pimplade på i vanlig ordning medan han drack sin 0 noll öl. Det vilar något ledsamt över honom, vet inte vad. Ju mer hon dricker desto mer pratar hon och jag tycker det blir tröttsamt.

Jag själv då? Jo jag tog lite vin till korven men sippade på glaset i timmar, bröllopsdag för mig och min man på kvällen och då blev det lite rött vin. Vi gick över till den nyktra båten och satt där en stund men frun babblade och babblade så övriga i sällskapet fick inte en syl i vädret. Min man och jag gick hem och la oss kl 23, jätteskönt men på morgonen vaknar jag med sån hjärtklappning och ångest. Jösses! Min kropp tål verkligen inte vin längre!

Idag, tisdag, vaknar jag så pigg! Utvilad till tusen känns det som! Tangenterna glöder för att jag ska hinna skriva så mycket som möjligt men nu måste jag lägga locket på datorn. Ingen alkohol i kroppen. Jag tar med mig den känslan.

Jo just det! Hittat en ny Kombucha. Captains Kombucha, alltså sååå god! Det är nog den Kissekatten dricker!

Ha en underbar dag! Ni är grymma som kämpar! Kram

Jag har börjat lyssna på en ljudbok eftersom jag aldrig hinner sitta ner och läsa på helgerna, än min på kvällar då somnar jag. Det är ju många som rekommenderat den; Skål ta mig faan! Alltså den boken sätter ju varje mening på pränt! Ibland måste jag stänga av för att summera vad jag har lyssnat på och tagit in. Allting stämmer ju inte på mig eller på alla men väldigt mycket. Det som jag tar åt mig kanske någon annan ruskar av sig och vice versa. Den andra boken, som heter; Jag som var så rolig att dricka vin med är jag fortfarande inte klar med. Den slukade jag i början men sen blev den tråkig. Det är min uppfattning.

Annars så lunkar dagarna på: upp tidigt, köra sonen till praktik, jobba, träna, möten innan man svimmar i sängen. Ikväll ska jag dessutom in till stan på ett möte men jag tar bilen, har en massa saker som ska levereras och det bästa av allt: jag har världens bästa anledning till att inte följa med ut på ett glas vin efter mötet.

Ha en fin onsdag! Hösten är vacker! Kraaam