skönamaj

Nu räcker det. Orken är slut. Att dricka ett enda glas vin till går inte. Inbäddad i en kemisk ångest kan jag inte tänka en enda vettig tanke förutom att detta har kommit till vägs ände. Det är över och jag vet att jag kan. Eller jag hoppas att jag kan. Höll upp nästan sex månader i början av året. Sen kom uteserverinssäsongen och nu ligger jag i sängen med svår ångest och mår så dåligt det bara går. Självförakt och jag ser mig själv långt nere i ett svart hål. Jag ska börja klättra, mot ljuset. Jag förstår att det kommer att bli mödosamt, motigt och svårt men det här är så ovärdigt. Jag har läst i många trådar här. Beundransvärda kämpande människor och jag vill ha sällskap upp ur hålet. Sätter på mig klätterutrustningen och tar ett steg idag. Ett nyktert steg. Jag vill ju vara fri!

Femina

Välkommen hit till forumet!
Här är du i gott sällskap. Hur lyckades du motivera dig att vara nykter i nästan ett halvår? Det låter ju fantastiskt! Grattis till det! Kan du motivera dig med samma strategier igen eller krävs det något nytt denna gång, tror du? ?

skönamaj

Tack för välkomnandet. Mina strategier i början av året var att lägga till aktiviteter jag inte gjort förut. Träna, skriva och måla och så läste jag mycket här på forumet. Den här gången ska jag inte bara läsa utan delta aktivt och ta hjälp och stöd här. I skrivande stund kämpar jag med ångesten. Målbilden just nu är att klara den här dagen

Även om du har varit här förr och läst, så är det ett stort steg att du nu startat en egen tråd. Det verkar som att du har koll på vad som hjälper dig att vara nykter. Håll i det. Vet att förnuftet är en sak och handlingarna en annan, men du verkar ändå stark mitt i all ångest.

Jag tror på dig.

Kram

skönamaj

Jag klarade det. Alkoholfri dag ett. En ångest som klingat av men som hållit mig i ett järngrepp större delen av dagen. Här och nu lovar jag mig själv att inte mer må dåligt på grund av den kemiska ångest alkohol orsakar. Jag lovar också mig själv att vilket skitmående som kommer nu och framåt så ska jag vara snällare mot mig själv. Det har inte varit så framgångsrikt att marinera själen i vin kan konstateras så här vid läggdags. Men nu är det slut med det. Glad över de välkomnande jag fått i min tråd och försiktigt nöjd med mig själv kan jag göra bokslut med dag ett som nykter.

skönamaj

Check på alkoholfria dag nummer två. Nöjd men lite nedstämd. Tankarna snurrar rätt ostrukturerat men inga svettningar eller huvudvärk. Det får duga och vara gott så!

skönamaj

Tack för pepp. Dricker morgonkaffe med siktet inställt på att klara dag tre.Önskar dig en fin dag??

Är med på dag 3 och kaffet smakar gott och vaknade med en glädje i kroppen idag?? ha en fin nykter idag. Det ska jag med ha?

skönamaj

Nämen så trevligt med en färdkompis på dag tre?det här grejar vi. Ha en fin dag, ledsen själ