abab56997

2,5 mån har jag druckit igen nu, mer el mindre varje dag. 8 mån ef beh gick bra, nykter. Människor ikring mig sade att de började känna igen mig, att jag var mer levande. Jag mådde bra. Tyckte jag lärt mig allt som var värt att kunna om spritdjävulen. Hade supit varje dag (typ) i 3-4 år)
, champagne (så fint...:)) Sedan kom sommar och semester, slutade gå på AA och började med att dricka ett glas skumpa hos min mans familj, på semester. Detta är lugnt trodde jag. Nu, 2.5 mån senare sitter jag och vill dricka varje dag. Mina barn lider, min man lider, mina syskon och min (nu nykter sedan 5 år) pappa lider. Jag mår skit. Tycker att jag är ynklig som inte ordnar upp detta.

Gå nu på ett möte, att falla är något alla kan göra.
Ta nu stödet där du vet att det finns, för ingen idé att krypa ihop och bli liten.
Det är en lärdom och nu har du den, så upp igen.
Många kramar Strulan??❤️

Sofia

Du beskriver något som är en väldigt vanlig upplevelse på färden mot ett liv utan alkoholproblem. Du har klarat en längre tid nykter och har märkt positiva effekter av det och blir sedan erbjuden lite skumpa och såklart är det naturligt att vilja testa om det funkar att stanna vid ett par glas. Nu har du gjort dig en ny erfarenhet. Att börja dricka måttligt var svårt för dig, du har nu efter 2,5 månader märkt att du vill dricka varje dag och dina närstående lider. Jag tycker inte att du är ynklig "som inte ordnar upp detta" - ordnar upp det är ju precis vad du gör nu! Det kräver mycket mod och beslutsamhet att skapa ett konto här och skriva sitt första inlägg. Du är heller inte tillbaka på noll eftersom du har erfarenheter av vad som var hjälpsamt för dig förra gången du slutade dricka och vad som har hjälpt dig att hålla dig nykter.
Varma hälsningar med hopp och styrka,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet