Hoppas att du mår bättre idag, utan huvudvärk?
Vad häftigt det där med julfesten, att första tanken är hur du ska kunna vara nykter och slippa bli ifrågasatt eller trugad. Inte hur du ska kunna dricka där.
Uttrycket "nyktert beslut" har fått en större, något annorlunda, betydelse, iaf för mig.
Ha en bra dag!

...och laddade upp med div gott alkoholfritt inför helgen då jag ska ha tjejkompisar på besök. Skrev till dem att jag inte dricker just nu men att det e ok om de vill ha med vin till sig själva. Kändes inte det minsta jobbigt att vara på systemet ?????

...min andra nyktra ? är ensam med barnen i helgen. Planerat utflykter med vänner både lördag o söndag. Och gäster imorgon som kommer dricka vin men jag känner mig stark i att inte dricka ???? Ha en fin helg alla!

Bestämd

Låter som en mysig helg och vad fint att du känner beslutsamhet i att inte dricka. Grattis också till andra fredagen⚘ Alla dagar är såklart bedrifter men fredagar ändå lite extra ?

Blir nästan lite avundsjuk, det låter så härligt med utflykter och middag i goda vänner lag. Finns ju ingen anledning att dricka då! "Bara" att slappna av och njuta!
Och, grattis till din andra fredag!

Både att mysa nykter med barnen och att redan i dag känna dig stark nog att stå över i morgon. Jättefin och peppande läsning. Tack.

Får passa på att önska dig också välkommen hit i efterhand.

Trevlig fortsättning på helgen!

Kram

Kände mig lite låg igår, vet inte varför. Hade vänner här som drack vin medan jag drack alkoholfri öl. Kändes helt ok. Försökte analysera varför jag känner mig låg, hade inte att göra med sug efter att dricka ivf. Idag är det 2 veckor för mig. Känns superbra. ? idag ska jag packa matsäck o ge mig ut i naturen med kidsen. Ha en fin söndag alla!!

Tack vinäger ?

..till två veckor!
Hoppas du fått fira det med en riktigt skön dag ute i naturen :-).

...haft en härlig helg i naturen med vänner. Men känner mig fortfarande lite låg. Har jobbvecka och jobbhelg framför mig så att avstå alkohol kommer inte kännas svårt. Känns faktiskt inte alls svårt just nu någon dag alls. Men fruktansvärt tråkigt om jag tänker att jag aldrig ska kunna ta ett enstaka glas till, liksom varför inte? Men jag tränger undan de tankarna och tänker att just nu ska jag inte dricka i varje fall. Jag har sagt att jag börjar med en månad sen får jag se. Små steg i taget. Måndags-pepp till er alla som kämpar på där ute!!

Oj, vad många som var låga igår, inkl jag.
Hoppas du har haft en lite bättre dag idag?
Och, tänk inte för mycket på det där glaset som vi saknar att inte få ta framöver, tänk mer på att det inte blir nå't glas just idag.

...känna mig låg. Och varit orolig i kroppen. Har jobbat med att stanna i dem o tänka att det är ok och att det kommer vara bättre imorgon. I vanliga fall hade jag lugnar ner mig med några glas vin men är fortfarande nykter och det känns bra. Oavsett om jag börjar dricka igen eller ej så ska jag verkligen inte dricka sådana hör dagar, jag ska istället tillåta dessa känslorna att oxå få en plats. Imorgon väntar jobb o så besök på kvällen :) hoppas att jag får sova gott och känna mig lite piggare och gladare imorgon.

...imorgonr det helg igen. Jag har jobbhelg så det blir helt ok att vara nykter. Tänker inte så mkt på alkohol just nu men har tankar då o då på att jag får dricka senare i livet ? har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra. Första målet är en månad och på söndag är det 3 veckor så jag är på god väg. Denna vecka har varit jobbigt känslomässig, varit orolig o låg, iofs den tiden på månaden oxå så det hänger säkert ihop med hormoner. Ha en fin torsdag!

Bestämd

Hej Jempa123! Här har du en hormonlåg till! Jäklar vad grymma vi är ändå som fixar även jobbiga perioder utan alkohol. Har inte heller riktigt bestämt mig för hur livet ska se ut sen. Det som har hänt dock är att jag i början sv perioden läntade till dag 30, nu när jag är på dag 26 känner jag att det kvittar och fortsätter gärna nykterheten ett tag till. Det kändes som det behövdes ett break och uppvaknande.

..det där med "En dag i taget!".

Jag har, precis som du, inte heller bestämt mig för att sluta dricka för alltid. Men de senaste veckorna, sedan jag slutade, så har jag inte en enda gång tvekat på att -Idag ska jag vara nykter.

Har en enda gång fått tanken att "när det här är över vill jag ha en hel flaska vitt" och det helt utan att jag kände mig sugen just då. Helknasigt. Nästa tanke var dock vad jag egentligen menade med när det här är över. Vadå det här? Vadå över? Ja, jag vet inte :-/

Så vi fortsätter att ta en dag i taget väl?
Imorgon tar vi imorgon.

...ja mycket tankar just nu. Tycker inte alls det är svårt att vara nykter. Har alkohol hemma sedan innan, har inte ens suktat efter den. HAr haft vänner över som druckit och har själv då druckit alkoholfri öl. Dock kan jag inte förlika mig med att aldrig mer dricka. Har aldrig slutat innan heller så därför tänker jag att jag efter längre uppehåll kanske kan hantera alkohol på ett rimligt sätt. Att jag i varje fall vill testa och funkar det inte kan jag ju bli helnykter för alltid....kanske är dumma tankar men det är dem som far runt i mitt huvud. Jag vill inte ha rödvinet i soffan slentrianmässigt som en snuttefilt eller vara bakis. Jag vill dock kunna dricka ett par glas och vara nöjd med det. Frågan är om jag kan det efter denna period av analyserande eller om jag har en för stark beroendesida i min hjärna som tar över och att det är dumt att chansa...shit vilket ältande! Jaja ha en fin helg :)

...gällande att det nog inte kommer att vara farligt att testa att dricka lagom om ett tag.
När jag läser runt här på forumet så känner jag ju igen mig i nästan allt som andra skriver gällande hur alkohjärnan fungerar, men vill inte riktigt ta till mig alla kommentarer om att det är jättedumt att inte ge upp helt.
Det är ju första gången för mig också som jag slutar dricka, visst jag har haft vita perioder tidigare också men aldrig med intentionen att sluta. Kanske är jag precis lika alla andra förstagångsförsökare, att man liksom måste testa. Vem vet?
Har dock bestämt mig för att sluta älta frågan, det får bli som det blir..
Idag ska jag iaf vara nykter.
Ha en riktigt skön helg, och grattis i förskott till tre veckor!