Hej, är en 33 årig 3-barns mamma som har nått till en gräns där min ork är helt slut. Har missbrukat alkohol i olika mängder de senaste 3-åren men nu har det eskalerat till varje dag de senaste månaderna. I måndags konfronterade min sambo mig för 3 gången efter att han funnit gömda vinflaskor. Trodde jag hittat bättre ställen att gömma men han har varit orolig ett tag och hållit koll. Jag skämdes otroligt mycket och vet ju att det jag gör är fel men har inte orkat ta tag i det utan bara hittat massa undanflykter. Jag jobbar heltid och har fullt upp hemma men mycket av min tid har ändå gått åt att planera hur jag ska få tag i vin och var jag ska gömma det. Nu har jag inte druckit på 4 dagar och har gått bättre än jag trodde men vet att det kommer dippar. Därför anmälde jag mig hit. Har kollat in många av de inlägg här och känner igen mig så otroligt mycket. Känns som att det inte finns någon i min närhet att prata med som förstår och hoppas jag kan få hjälp här.

Snart är det fredag och har nog druckit alla fredagar de senaste 6 åren, det kommer bli en tuff fredag, det vet jag. Men jag vill så gärna lyckas!

krokusen

Du fångar upp mig just Där innan mitt liv krackelerar. Innan min man tröttnar på mig, men efter att han blev arg, röt ifrån. Jag kan inte skylla på ångesten. Jag kommer tillslut förlora mitt liv om jag dricker så här mycket. Tack för att du skrev inlägget ovan. Jag behöver ruskas om.

linn

Länge sedan jag skrev men är fortfarande in ofta och läser andras trådar, det ger mig mycket.
För mig gick det inte att själv sluta med alkohol även om jag försökte så insåg jag nog inte riktigt mitt problem.
Efter mitt senaste inlägg hösten-17 så har jag genom mitt agerande och genom att inte inse att jag behövde hjälp förlorat mycket, vissa saker som jag nu kämpar för att få tillbaka. Förlorade körkortet, förlorade jobbet men det allra värsta var påväg att förlora vårdnaden om min barn och helt förlora tilliten hos min familj. Tack vare att min nya arbetsgivare agerade ganska fort så fick jag behandling och den hjälp som jag behövde.
6 månader nykter idag och livet ser mycket annorlunda ut än det gjorde för ett år sedan. Alkoholismen kommer jag alltid få leva med men har verktyg och stöd att inte behöva klara kampen själv. Jag är tacksam och glad och har insett att ensam är man inte stark!
En stor kram till er alla!

Piazza Duomo

Och ett stort lycka till. Vad bra att du har fått hjälp och att du klarar det så bra. Du klarar det.

Sofia

Hej Linn! Vad härligt att höra att du tagit det modiga steget att tacka ja till den hjälp som din nya arbetsgivare erbjöd, så att du kunde vända allt det som höll på att gå åt helt fel håll pga alkoholen. Grattis till 6 månader nykter, vilket jobb du har gjort! Inspirerande att läsa.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

linn

Tack, känner mig stark men tillsammans med andra och det känns skönt!
Hoppas allt går bra för dig med!

Tack så mycket för din feedback och pepp. Det är NI som skapar det fina som finns här och vi försöker finnas med som ett litet stöd när det kan behövas. Kul att höra att forumet är hjälpsamt för dig det betyder mycket för oss.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet