Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Kämpa på..
Kanske det ör dags att tänka över om din strategi att nå ett ”normalt” drickande verkligen fungerar?

Jag hade suget from hell som bara dök på mig hör om dagen mitt på ljusan dagen, jag var ute på en väldigt lång promenad med en hund, tänkte att jag borde ta de där Karl-Johans jag såg i skogen men hade absolut inget att plocka i. Tänkte på min goda risotto jag gör på dom, och undrade hur jag ska klara av att slå i vitt vin i den, strategin kommer att bli att köpa en liten flaska, använda exakt det jag behöver från den och genast gå till vasken och hålla ut resten - jag vet i fan om jag klarar av att laga risotto. Blev sugen som bara den, och upplevde jordens sorg i min lilla kropp över att aldrig mer få laga mat lite ”salongs” liksom.
MEN - Jag grottade inte ner mig för mycket i det utan tänkte istället på anledningen till varför jag ALDRIG får ta första glaset.
Då bleknade suget och sorgen. För va är det för liv?
Kronisk ångest och pruttfull.

Just saying..!
Du fixar det här också, om du bara är tillräckligt envis och vågar se anledningen till det.
Mod och styrka broder,
Dee

Inte svårt att konstatera att dina sena nattinlägg var skrivna på fyllan, både här och hos mig. Inte optimalt, men så blir det ibland när A tar över.

Först och främst, en eloge för att du inser att detta är ett problem. Att få ett oemotståndligt sug en vardag är inte vanligt - förutom för oss med problem.

Ja, hur går du vidare? Bara du vet vad som krävs. Antingen kommer du fram till att du har större problem än du trott och därmed bryter helt eller så antar du att detta var något ovanligt. Beroendet är lurigt, har nyss gjort en uppdatering angående just det i min tråd. Jag upprepar, bara du vet...

Angående Flatenloppet vet jag ännu inte hur det ser ut den helgen. Vore riktigt kul att ses igen, men ber att få återkomma. Om det nu går att fixa en plats in i det sista...

Och du, det där med svenskläraren och grammatiken kan du släppa helt. Det enda jag har uttryckt i sammanhanget är att jag här ser så många som kan analysera och uttrycka sina känslor på ett naturligt sätt. Och det kan du. Med råge.

Kram på dig

Ja det här med alkohol är inte enkelt för oss med problem. Jag har haft en lång period där jag kunnat haft en sund relation till alkoholen. Å sen kommer bakslaget sent en måndag kväll. Jag fattar fortfarande inte hur det kunde hända men det har hänt. Jag har försökt analysera vad som gick fel men blir ej klokare av det. Ibland känns det väldigt ensamt även fast jag hänger här på forumet. Jag skulle vilja ha möjlighet att träffa likasinnade människor Irl ibland. Nu väljer jag att se framåt och fokusera på det som ger energi. Lyssnar dagligen på alkispodden som jag tycker är bra. Jag har dock aldrig varit i närheten av Roger och Johans konsumtion. De är nyktra alkoholister och berättar väldigt öppet om sin resa. Hade jag inte hittat forumet och börjat reflektera över mitt dryckesmönster vet jag inte vad som hänt.

Bra att du inser att du har problem med drickandet. Att en öl inte kan vara en belöning för dej. Hur kunde det hända säger du. Du tömde lagret skrev du. När man inser att ens drickande är ett problem så får man se till att inte ha nåt lager. Det är ett bra sätt i början i alla fall. Har man inget hemma kan man inte impulsdricka. Då kanske suget hinner gå om och man kommer på andra tankar innan man hinner skaffa sprit.
Efter sju års nykterhet och minst lika lång tid kämpande mot missbruk och försök att dricka måttligt har jag min åsikt klar. Baserad på min och många andras erfarenhet: Den som druckit sej till ett missbruk kan aldrig dricka normalt. Sen kan man hålla på i åratal och försöka men varför? Det bästa är att lära sej leva med det. Se vad alkoholen kostar och jämför med vad den ger.

Den här veckan har hittills varit seg och tråkig. Jag har haft svårt att fokusera. Varför är det så svårt att hålla fokus och leva här och nu. Störningarna och distraktioner i hjärnan har fått för stort utrymme. Tror inte det har märkts hur jag har känt och mått. Jag var nära att jag hämtade en skvätt bränsle på bolaget i kväll. Sa till frun precis som jag kände. Hon sa gör som du vill om du tror att det är alkohol du behöver. När jag tänkte efter insåg jag att alkoholen inte skulle lösa mina problem. Nu ligger jag i soffan spiknykter och myser med katten. Kanske det är precis det här jag behöver alltså ha det lite tråkigt och ta det lugnt. Hoppas i alla fall att resten av veckan ska vara lite mer händelserik och rolig.
/Mrx

Klok fru du har ? och vad klok du är som stannar upp och reflekterar. Tråkig tisdagskväll är det här med, och det är fint på sitt sätt. Så otroligt stressigt och omtumlande som livet kan bli mellan varven så är det ju egentligen en ynnest att få möjligheten att ha tråkigt...

När jag blir stor ska jag bli lika ball..!

Tråkig vardag ja... själv håller jag på att säga upp mig från jobbet, bara rent obstinat sådär, bara för att jag inte riktigt grejar tråkig tisdag jag heller.
Och inte ens en katt att klappa har jag. Och min bästa vän (hunden) är död.
Hoppas man någonsin vänjer sig vid ett inrutat liv ?

Starkt beslut att dissa bolaget!
Mod och styrka,
Dee

Livet är trist och tråkigt ibland, sega tisdagar finns det gott om tycker jag. Men jag vet att så är det bara ibland, inget att haka upp sig på och det går över.
Att klappa en katt är bara det livskvalité.

Mvh

Vilken jävla skit vecka! I kväll råkade backa in i en stolpe vid gymmet med fruns bil. Buckla på bakdörren och intryckt sparklåda. Den är typ nästan ny och har vagnskada. Trodde det inte skulle bli så dyrt men självrisken är på 6800 kr. Skit oxå! Känslan av att bedöva sig med nån bira är stark. Tänk va skönt och få sitta och tycka synd om sig själv en stund. Tyvärr blir det bara en tanke för jag vet att alkoholen inte löser några problem.
/Mrx

6800 låter dock lite billigt att sälja sin nykterhet för.
Men jag känner allt för väl igen känslan. Känns alltid så onödigt när man råkat göra en sån grej. Men några dagar senare är det glömt. Lite som en p-bot.
Skit i sprit.

Jag och Denhärgången undrade just om du va där - vi va också där och lubbade på av bara hellskotta! ??

Oki så ni lubbade runt. Jag och gumman cyklade till flaten och gick flatenloppet. Hörde att det var rekordmånga deltagare i år. Tycker det är super bra att vi ger oss tillkänna. Loppet arrangeras med tanke på psykisk ohälsa och missbruk.

Ja, att det går att ha det jobbigt utan att döva sig. Förhoppningsvis kommer vi att förstå att det är så livet är.

Lyckades faktiskt passera Flaten på någon km avstånd i lördags, men hade inte möjlighet att stanna. Hade varit så kul att ses. Kanske blir det fler tillfällen. Förstår att du bor i närheten och själv är jag där med jämna mellanrum.

Ha det gott, vännen.

Kram

Igår var vi bjudna på kalas hos en bekant som fyllt jämnt. Det blev en super trevlig kväll med mycket skratt och glädje. Jag hade redan bestämt att jag skulle dricka begränsat med alkohol. Min plan funkade. Det blev en liten öl och fyra glas rött. Kände mig nöjd och inte sugen på mer. Jag har ju som målsättning att bli normal drickare igen. Jag kan greja det om alla solar och månar är i rätt läge. Just nu får jag vara nöjd med detta. Har fullt fokus på att försöka ha det lite tråkigt utan att känna panik och ångest. Deltar i en stress hantering kurs via företagshälsovården.
/Mrx

Hej Mrx. Kul att fortfarande se dig här, eller ja, missförstå mig rätt :)
Jag förstår precis hur du känner. Det var en av de bästa stunderna jag kan minnas från i början av i år när jag hade en perfekt symbios med mina fina regler och kunde dricka vid de "rätta" tillfällena. Sen må bra, igång med träning och inga hjärnspöken. Kommer tyvärr inte ihåg när det stöp, men det är väl den där punkten när man lurar sig att börja ta sig till tillfället istället för att det oskyldigt kommer till dig. Hoppas du är på din vakt. Vad som än händer lär vi oss nått nytt och jag önskar dig all lycka och välgång i det.

Jag siktar på en helt sober oktober! Förhoppningsvis rullar det sedan vidare med sober november. Vi var ett gäng här inne som körde sober november tillsammans förra hösten. Min konsumtion just nu är typ en drycksdag per vecka. Alltså jag sköter mig bra men vill ändå avstå totalt en period. Känner av hösten med lägre energi och ökad ångest. Tänkte försöka må kanon bra och därför vill jag avstå helt från alkohol. Tänker även försöka bli av med nått kilo genom att börja skriva upp allt jag käkar. Är medlem i en Viktklubb genom Aftonbladet. Tyvärr har jag inte varit inloggad där under de senaste 6 månaderna.

Är på sober october?? nu jäklar kör vi eller hur???den ångesten blir jag gärna av med!! ha en fin söndag?

Ledsen stjäl, nu kör vi sober oktober. Vi peppar och stöttar varandra för att lyckas. Jag ser en farlig situation för min del nästa fredag. Jag och frun ska på middag där det serveras alkohol. Jag vet att det är lätt faller i en sådan situation. Jag ska vara på min vakt för jag vill klara sober oktober.
En dag i taget ? nu kör vi ända i kaklet ?