Herasmamma

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lättlurad
Herasmamma
Lättlurad
Hur man än gör så har man arslet bak!

Träffade min nuvarande man för ca 8 år sen. Han har 3 barn, jag 2 sen tidigare. Förstod inte, fast jag vuxit upp med en alkoholist till pappa och bror. Kanske jag blundade! Slag, psykisk misshandel under så många år! Varför tar man allt skit? Pantade idag, " men vi köper ingen mat" måste ha pengar till öl och cigg"! Jag går hungrig, har fått problem med balans, yrsel, ramlade sist när jag tog ut hundarna. Slog hål på mina ben. Han gömmer " sina" öl! Har varit nykter, men fick inte köpa mat. !!

Sofia
Hej Lättlurad. Ditt inlägg är

Hej Lättlurad. Ditt inlägg är fullt av frustration och funderingar. Din mans alkoholberoende går ut över dig och din hälsa på ett påtagligt sätt, det är inte okej. Det låter som att du är frustrerad både på honom som agerat som han gjort, med fysisk och psykisk misshandel under många år, och att du också känner en frustration gentemot dig själv - "varför tar man all skit", förstår jag dig rätt? Processerna kring våld och hot i nära relationer är komplexa. Ofta börjar ju relationen med mycket kärlek, passion och fina sidor och så gradvis smyger det in allt mer av kontroll, styrning, hot och kränkningar. Som växlas med ånger, löften om bättring och fina stunder tillsammans. Det är oftast inte helt svart eller vitt och det kanske inte heller känns helt enkelt att se alternativ till att "ta all skit" heller. Att lämna relationen eller att värna sina gränser mer i relationen kan ju många gånger kännas väldigt skrämmande, om det är förknippat med ökat hot/våld t.ex.

Jag önskar dig att du ska få må mycket bättre än så här och att du ska få förutsättningar för en bättre hälsa, så jag hoppas att du vill ta hjälp att må bättre. Att skriva här är ett bra steg som du har tagit. Har du någon i din närhet som vet om hur du har det? Finns det någon som skulle kunna stötta? Du kan också ringa Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50. Dit ringer man gratis och numret kommer inte upp på telefonräkningen.

Fortsätt gärna skriv om hur du har det och hur du vill ha det i livet. Ibland får man skriva flera gånger innan en ny tråd tar fart.
Varma hälsningar, med hopp om bättring för dig,
Sofia, alkoholhjälpen & anhörigstödet

Lättlurad
Om vi bara kramas så är allt bra!?

Ja vad f.n ska jag säga! Kontroll och mer kontroll. Han slog sönder mitt knä, för ex antal veckor sen. Svårt att rasta hundarna. Efter många om och men, så är det ju alltid det här. ” nä men vi skiter i det här, och går och kramas så är allt borta”! Dricker på vardagar, hela helger, kallar mig psyk sjuk. Kan inte alkolister se sin skuld i det hela? När han är riktigt förbannad, säger han så fula saker. Tex fy fan vad du är ful, fet! Det där om att gömma öl, kan skriva en hel roman om det. Varför gör man så? Ransonerar, för man gömt! Sitter hela söndagen och funderar på ” var gömde jag”? Hallå? Elak helt enkelt, eller? Pendlar lång till jobbet, stressad, men allt är ju mitt fel i slutändan. Får vredes utbrott ! Däckar på kvällen efter ex antal öl! Ja jag vet inte, min kloka mor sa en gång” så länge du älskar är du kvar” !?

Skrållan
Jaa du

Jaa du inte enkelt. Jag var tvungen att gå, för min skull, fast jag älskade honom. Han ville ju bo isär ett tag, men då ställde jag ultimatum. Och han valde ju att fortsätta dricka.
Fy vad du har det jobbigt. Mitt råd är ju naturligtvis, när jag läser hur du har det, spring ifrån honom, och vänd dig inte om. Men sen vet jag ju att det inte är så lätt.

Lättlurad
Jag är ju också elak!

Har gått ner 15 kilo under en kort period. Har problem med yrsel och illamående. Balans störningar. Har ramlat ute antal gånger. Men, remisser och kallelser tar tid. Han gnäller om att han ska minsann, jobba och slita, dra in pengar. När jag ligger och zappar mellan tv kanaler hela dagarna. Han ”stackaren” måste dammsuga! Och ikväll såg jag att det var nått. Då kommer det efter 4 öl. Jag vill inte leva med dig, du gör ingenting, du tjänar inga pengar! Ok tänker jag, när dina 3 barn levde här med oss, jag lagade mat, skjutsade barn, var med på deras aktiviteter. När han låg hemma och drack! Givetvis i smyg! Jag vet varken ut eller in, Det går inte att resonera med honom, det går inte att föra en dialog, för under 4 öl då pratar man inte, men sen kommer det! Och det är alltid elaka saker. Skyller på jobbet, ledningen ja allt annat utom honom. Det sista han säger innan han somnar är, vill inte leva med dig! Stör mig så mycket på dig