Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

Jävlar vad utvecklande detta jobbet ääääääär! Helt galet.

Men nu något alkoholrelaterat. Igår var jag på en nätverksträffsAW för människor i branschen. Supertrevligt och lite nervöst, gratis bubbel. Tog två glas ganska snabbt och sen två till och sen två till. Vette fan vad som hände men ni vet detta där, ”dricka mycket snabbt” kom tillbaka. Och sen drack jag 2 öl och ytterligare mer efter det. Där någonstans blev det lixom för mycket. Vet inte om man kan kalla det ett återfall, och jag vet inte om det var det. Men jag har lite minnesluckor idag och hoppas verkligen inte att jag gjorde bort mig någonstans. Jag tror inte det, drog från träffen när jag kände att det började slå på riktigt. Men det skapade ändå någon typ av varning i mig.
Varför blev det så? Varför valde jag att dricka så mycket när jag vet att jag skulle upp tidigt idag? Försökte jag få utlopp för något? Eller var det ett gammalt mönster som kom tillbaka.

Jag mår ganska bra idag, men har inte presterat så bra som jag hade kunnat göra och det grämer mig. Har inte vilat ordentligt sedan april. Kan nog vara det som ligger som grunden för att det blev som det blev.

Jag tänker lyssna på min varningssignal och backa från alkohol ett tag igen. Lägga mer fokus på vila. Näst nästa vecka kommer jag kunna ha egentid. Denna veckan har och är varit galen. På riktigt alltså. Nästa vecka är det saker inplanerat varje dag igen. Och i helgen är jag toastmadam på bröllop. Sen ska jag vila.
Nu fokus på tillräckligt med sömn. Har missat den delen också. Och mat.

När jag tänker efter har jag vacklat på alla mina trygghetspunkter. Även självreflektionen här.
Så nu tar vi ett steg tillbaka igen.
Ingen större fara, men vet hur snabbt ett litet steg till vänster kan bli flera kilometer fel i längden.

Fridens ?

I natt sov jag hemma för första gången på 2v, det var ganska skönt. Fast hans säng är avsevärt skönare. Alltså det är som natt och dag.

Idag har jag möten på förmiddagen, lunchmöte och sen fotografering och utbildning och efter det aw. Ska bara vara på awn en kort stund för jag behöver hem och förhoppningsvis hämta ut en klänning från posten (håll tummarna att den kommer idag). Och jag behöver träna på mitt tal inför i morgon och gå igenom hela logistiken för dagen ordentligt igen.

Det är fruktansvärt skönt att det är fredag. Denna veckan har känts lång. Min hjärna har gått på högvarv 24/7.

Mrniceguy är fin. Jag älskar honom. ❤️

Fridens?

tiden tiden tiden springer så glatt och jag med den.
Bröllopet gick fantastisk bra, jag överraskade mig själv hur bekväm jag var att leda dagen och kvällen. Pratade i mikrofon å grejer. Brudparet var jätte nöjda, jag med.
sen gick en till vecka på högfart på jobbet. Jag är bra, jag presterar. Det är lite mycket men det är kul så jag tänker inte på det. Har märk av att jag får ute svårt att andas ibland, lixom andas högt upp. Sen kom Helgen som var och jag hade min födelsedagsfest. Massa folk och alla var så jävla vackra och hade verkligen lagt fokus på outfits. Jag fick en session på korset av en vän och blev lite hög på livet, hej endorfiner <3

Men kraschen kom och söndagen var helt jävla mörk. Riktigt mörk. psykiskkollaps. Jag vet ju att jag behöver vila- ändå springer jag. För det är kul, bara kul saker, men det spelar lixom ingen roll egentligen. För stressen sätter sig i kroppen ändå.
Var hos barnmorskan i måndags för att hämta ut nya Pringar, och hon tog blodtryck som vanlig. Hon såg orolig ut och tog testet igen.
Jag hade 150/96, där och då sa det mig inte mycket. Men vad jag förstått nu är det jävligt högt som 30åring när det inte finns någon ärftlighet i släkten. Jag fick inte ut mina Pringar. Det var för hög risk för blodproppar och blev ett wakeup call för mig. Jag måste, behöver, vill ta det lugnare igen. Inte planera upp varje dag och helg. festen det är kul saker. jag behöver komma ut i skogen mer, vara hemma i min lägenhet mer. (nu har jag bott mer tid hos mrniceguy än hos mig, sedan jag flyttade in. Hej samboliv XD) Jag fick något nytt mellanpiller iallafall, aldrig gått på Ppiller tidigare, eftersom jag haft så svårt att komma ihåg saker. Jag vill INTE gå på piller egentligen. inte alls. men jag vill INTE bli gravid. Då tar jag hellre en blodpropp.. anyhow.

idag jobbar jag hemma, och mrniceguy är på arbetet så jag har egentid nu. Det är välbehövligt. känner hur hela jag slappnar av. Hade behövt sova ett dygn eller två.
Det har onekligen varit mycket nu. snart semester. Men först ett telefonmöte.

Fridens ^^

Mitt ögonlock har svällt upp igen. Ytterst oklart vad det locket håller på med tbh. Samma ögonlock varje gång.

I natt har jag sovit själv. Eller själv och själv, med min lille vovve. Han tyckte att 06 var en rimlig tid att väcka mig. Det tyckte inte jag, så vi sov till 08.

Det är lördag morgon och jag är hemma själv. Nyhetsmorgon och kaffe. Ligger i soffan och tittar ut på trädtopparna. Det är vackert här.

Nu har det snart gått ett år sedan jag började skriva. Midsommarafton om jag inte minns helt fel. Nu i slutet har det varit mer sporadiskt. Jag har inte behövt det på samma sätt. Jag tror fortfarande att självreflektion och att få ner sina tankar är svinviktigt. Jag vet bara inte om detta är mitt forum längre. Jag är inte på långa vägar klar med min självutveckling eller vart jag vill i livet. Men jag trivs. Jag älskar mitt liv just nu. Trotts att det är stressigt ibland.
Jag tror inte jag kommer tappa bort mig själv igen. Allt destruktivt ligger bakom mig. Jag har aktivt valt bort mycket som var en del av mitt liv bara för ett år sedan. Sen vet jag inte vad som händer i framtiden, men det får vi ta då. Kanske kommer det fler kriser. Antagligen. Men det är då.

Jag blir fortfarande berörd över min egna resa när jag tänker tillbaka. Tror jag känner stolthet. Egenkärlek. Jag trodde verkligen inte jag skulle kunna må såhär.
Visst är jag trött. Visst har jag en sårbarhet. Visst har jag allt det där också. Men det jag verkligen har är nuet.

Nuet är det du har också.
Precis just nu.
Ta aktivt vara på det.

Fridens ?

Skönt att läsa din lägesrapport. Har varit orolig ibland för att du känns så instabil i ditt mående.
Är jätteglad för att du mår bättre och trivs med livet???

Kramar
???

Oh ja, det har jag onekligen varit.
Dagarna går, senaste breakdown var i oktober förra året. Efter det har det ändå varit mer stabilt. Sista pusselbiten som verkligen landade och förändrade mitt mående är nog ändå tryggheten med lägenheten. Det är skönt.
Hoppas du också mår bra ???

Idag har varit en intressant dag. Har varit på seminarie som var givande. Massa människor ut branschen var där, sen tillbaka till kontoret, tog lite telefonnöten, var på gymmet, jobbade och drog hem vid 16. I morgon ska vi på någon kickoff med mitt team. Kommer vara en heldag av kul och antagligen (med största sannolikhet) alkohol involverat. Jag känner inte att jag vill dricka, så jag kommer vara nykter.
Tar med mig några alkoholfria öler så är saken biff.

Tempot i livet har lagt sig, äntligen. Det uppskattar jag verkligen. Fokus på sömnen och rutiner har jag tagit tag i igen. Vilket ger effekt relativt fort ändå. Det är skönt.

Nästa vecka ska mrniceguy träffa min familj. På midsommar och allt. Det är fint. Förundras fortfarande över hur livet ser ut idag, överlag. Saker är så enkelt, utvecklande, fritt och bra.

Fridens ?

Idag är jag ledsen. Jag är glad. Jag är glad och ledsen samtidigt. Det är okej, man får vara det.

1 år har gått. Jag har inte helt släppt honom, eller exet heller för den delen. Men jag är okej lixom. Jag är ganska lycklig i nuvarande relationen, egentligen lycklig. Men han hade ett stort jävla psykbryt igår. Det gick ut över mig. Jag förstår honom och hans känslor lixom. Det är vad det är.

1 år, here i am. Glad överlag. Allt är annorlunda. Precis allt. Det gör mig glad och jag känner mig stark.

Fridens ?

Snart semesteeeeer! Ska bli så himla skönt ❤️
Det blir 4 veckor med absolut inget planerat. Det blir fantastiskt tror jag. Ska bli så behövligt att vila och njuta av nuet bara.

Har denna veckan kvar på jobbet, som för övrigt går riktigt bra ändå. Vilket glädjer mig.
Känner mig ganska trött överlag, misstänker att jag har fått bieffekter av p-pillrena. Men antar att de är övergående.
Midsommar var lugnt och skönt.

Inte mycket nytt på taket.
Känns som att jag lever ett helt vanligt svenssonliv tbh. ?‍♀️? som det kan bli.

Fridens ?

Fick aldrig ut mina pringar och trotts dagenefterpiller och knäppa p-piller är jag nu gravid.

Det har varit väldigt svårt att ta ett beslut. Jag har bokat tid till abortmottagningen i morgon. Ändå vill jag egentligen inte göra abort. Det lilla pyret ligger inte rätt i tiden dock. Jag behöver fortfarande ha en ekonomisk buffert och det känns orättvis mot pyret att jag fortfarande är på provanställning.

Känns lite som att starta i uppförsbacke.
I morgon kommer jag kräva mina pringar, trots högt blodtryck. De måste fan ge mig dem nu.

Förutom typiska gravidast om som illamående och fantastiskt trötthet så mår jag bra. Hänger fortfarande med mrniceguy (fasten han inte alls visade sig vara så himla nice ibland. Men det är en helt annan historia)

Håll tummarna för mig att aborten kommer gå bra de närmsta dagarna nu. Ber om ett relativt smärtfritt utan komplikationer ?
Nu mot workeliworkwork.

Fridens?

Och nej jag dricker inte för att ”hantera” detta. Dricker inte alls, blir illamående av tanken. ☀️

Ultraljudet visade att det var tvillingar och jag bröt på riktigt ihop. Detta var tametusan en pers folks. Men jag vet vad som är rätt för mig. Just nu är det inte barn som ska ta min prio. Det hade varit orättvis mot mig, barnen och mrniceguy. Dålig start på livet lixom.

Hade glömt hur ont en abort gör, men det gick bra. Det ondonda tog 7h och nu några dagar efter är jag lite mör i kroppen men känner mig helt okej.
Det är en frihetskänsla att åter igen ha makten över min kropp.
Jag fick inget nytt preventivmedel utskrivet så jag lär ju bli nunna, iallafall tills jag fått ner mitt blodtryck. Hur tusan det nu ska gå.
Men det ska gå. Det är dags att på riktigt sluts röka och börja tappa kilon igen. Fungerar inte det så får jag sluta på min voxra (ett tag iaf tills de skriver ut mina pringar igen). Att det ska vara så jävla komplicerat.. ?‍♀️

Hade en grym arbetsdag igår. Jag har växt fruktansvärt mycket i min roll. Snart är det bara en månad kvar på provanställningen och jag ber till ödet att övergången till tillsvidare kommer ske smärtfritt. De säger att de är väldigt nöjda med mig. Men ni vet, katastroftankar och osäkerhet finns alltid nära i bakhuvudet när grundstommen är osäker. Det kommer nog bli bra.

Nemas alkoholos så långt ögat kan nå för mig. Det är skönt. Sömnen fungerar så mycket bättre nu. Jag tror att det är en av de större pusselbitarna till att jag klarade mig igenom denna krisen relativt oskadd.
Det var en pers, men jag klarade det med.
Hade jag valt att dricka mig igenom krisen hade det antagligen påverkat mer än bara mitt psyke, typ som jobbet och relationer.

Är fortfarande fruktansvärt tacksam över vart jag är i livet. Det är roligt att leva.

Fridens ?

Jag vet att folket är på kalas, och jag är inte bjuden. Och det gör ingenting. Jag har väl inte aktivt direkt tagit avstånd från scenen, men mina prioriteringar har varit och är på annat än glitter, gemenskap och kalasande.

Jag vet inte riktigt när själva övergången från rädslan att missa saker försvann. Men det lockar inte mig på samma sätt längre.
För mig är det viktigare med att laga matlådor, inreda, sova i tid och fan spara pengar. Idag har jag och min far suttit tillsammans och pratat pensionssparande, aktier och olika räntor. Jag vill lära mig allt.
Det är dags för mig att tänka på sådant nu, för jag kommer (förhoppningsvis) bli gammal. Det ger mig ett litet lyckorus att kunna tänka så, att ha så god tro på framtiden.

Jag måste vara svintråkig som gått från det jag var till vem jag är idag, för vissa.

Det är lördagkväll och jag sitter redan nybadad i pjamas i min nya extreeeeemt sköna soffa, tvättar en tvätt, lyssnar på lugn musik med vovven sovandes brevid mig. Jag har en bok som jag vill och ska läsa i kväll.
Jag är själv, men inte ensam.

Jag har kommit i ordning ordentligt i lägenheten nu. Jag älskar den. Säger fortfarande hej och klappar snällt på väggen när jag kommer hem.

Tack ödet. Tack fan ❤️

Det var ett tag sedan och det har hänt en del för dig förstår jag. Både jobbiga och bra saker.
Skönt att läsa att du fått en inre ro, jag tror att du håller på att bli vuxen?
Önskar dig all lycka för det är du värd ???❇️?️?

Kramar
???

Precis utkommen ur duschen och insåg att dagens häftiga afterwork mitt på ett fancyassplace med gratis skumpa, havsutsikt över hela djurgården och snittar i mängder så valde jag alkoholfritt utan att reflektera. För jag ville inte ha. Ingen reflektion innan, ingen ”bara ett glas”. Jag ville kunna komma hem ordentligt och komma upp i tid i morgon.

Vem.är.jag.ens?
Jag gillar denna personen mer och mer.
Naturligt alkoholfri i en stor triggersituation... kors i taket folk. Kors i taket.

Fridens?

Nu.
Nu är jag klar med marlbro iceblast också.

Det är annorlunda denna gången.
Jag litar på mig själv.
Jag är klar.

Min app säger att jag inte rökt 102cigg sedan söndags..
Det är orimligt, men sant.

Värmen i händerna är tillbaka.
Jag är väldigt trött, men det är okej. Jag accepterar att min kropp bearbetar denna förändring. Jag tillåter mig att äta en extra kaka eller godis.
Jag tillåter mig vila.
Det är okej. Jag är okej.

Det ska bli spännande att se hur mitt blodtryck är om några månader.

Fridens ???

Jag har slutat röka och snusa för många år sen..Använde nog liknande verktyg och nätforum som vid alkoholproblem..Det gick bra..Typ Konsekvenstänk och belöning..Du verkar beslutsam..Lycka till..

Miss lyckad!
Ja det är verkligen på
Tiden nu. Alla förutsättningar runtomkring mig är bra och stabila, och jag lika så. Så det borde inte vara något problem denna gången. Känns jätteskönt att inte behöva röka ?

Igår var jag tröttelitrötttrött, lite som en avslagen cola. Men efter vila och sömn kom lördagen! Nu blir det skogspromenad och sen ska jag trilla förbi Ica för att köpa lite frallor, jos och skagenröra. För det är gott!

I kväll ska jag iväg på middag med mrniceguy, vi ska på nått fancy place som jag fick i paket på min 30års dag. Ser riktigt mycket fram emot det. Blir kul att få klä upp sig lite och äta god mat. Han har också slutat röka nu, men har behållit snusen. Hans liv, hans val ?

Hoppas ni får en fin lördag!
Fridens ?

Jag tror jag vill sluta dricka helt.

Jag mår helt enkelt inte bra av alkoholen. Tidigare har det lite känts som att jag gav upp något när jag höll mig nykter under längre perioder men det känns inte som det nu.

Jag gillar inte att tappa känslan av kontrollen kring vem jag är. Om ni förstår hur jag menar?

Jag tycker ju om den jag är och det livet jag lever, varför ska jag då förvränga mitt sinnestillstånd (och betala för det)?
En flaska vin fuckar upp för mycket. Jag tycker inte om det längre.

Spännande.

Fridens ⭐️