Vilken skön känsla! Att se fram emot bra saker istället för boxen! För att du börjat programmera om dina helger.
Så beskrivande och bra! Det handlar ju faktiskt inte om att bara sluta dricka, man måste omprogrammera sig själv så att man funkar bättre och har färre buggar i systemet.

Ha en bra fredag!

Det är ju det där med att programmera om hjärnan som många gånger är den viktigaste pusselbiten till ett nyktert liv. Känslan när man inser att man inte tänkt på A i sammanhang där den annars varit självklar är underbar. Grattis till härliga insikter.

Trevlig helg med mycket kvalitetsmys.

Kram

Steg för steg tar du dig fram. Du verkar målinriktad, men ändå finns viljan att förstå dig själv och dina känslor..Så inspirerande att läsa din tråd..Ett nyktert liv är ett friskt liv, oftast utan skam och skuld?

Bestämd

Tack slla för fina och peppande ord. Idag har jag verkligen haft fullt upp. Första gången jag missar en morgonuppdatering. Ska inte bli en vana, men i allafall: Mår bra och är nykter :)

Jag saknar dina uppdateringar för helgen. Jag hoppas innerligt att det beror på att du mår bra och har fullt upp med det positiva livet.

Bestämd

Hej Soffi! Vad fint att du bryr dig ? Jadå, jag mår bra :) Har bara haft en helg med aktiviteter och människor kring mig nästan hela tiden. Inte kommit undan riktigt för att ha tid att uppdatera här. Det här är ju min lilla stund och då vill jag vara ifred. Ska skriva mer sen ikväll :) Hoppas att allt är bra med dig med? Kram!❤

Bestämd

Hej igen forumet! Har haft en hektisk helg med människor runt omkring hela tiden. Det var ju den där festen i lördags. Drack faktiskt ett och ett halvt glas vin, så jag antar att jag börjar om nu. Det var så dumt egentligen, det var liksom inte för att jag var så sugen eller egentligen ville, bara slentrian. Fick ett vinglas i handen och ett till middagen. Det till middagen lämnade jag dock halvfullt. För vet ni? Det enda jag kom på av upplevelsen är att jag inte vill ha. Jag vill uppleva på riktigt, inte vara det minsta grumlig, inte ens lite. Jag vill leva nyktert! Visst finns det fortfarande tankar på mysigt fredagsvin men insatsen är liksom för stor. Jag får så ofantligt mycket mer av livet av att inte dricka. Det känns som om jag lever igen. Och vi ska inte glömma: Trots att jag inte drack mycket och inte blev full så fanns alkoholdjävulen med mig lite extra kommande dagar. Ville att jag skulle öppna en flaska och varva ned, men det gjorde jag inte. Lever alltså inte längre i villfarelsen om att jag är en sån som kan dricka ibland. Förr eller senare kommer det att braka då. Känner mig lite putt över att nykterherslinjen är bruten (34 dagar blev det), men tänker fortsätta med den nu. Är inte helt besviken över att jag testade heller. Det gav mig klarhet. Nu vet jag! Visste ni förresten att man blir bakis av 1 1/2 glas vin efter 34 dagars nykterhet? ?

Det är självklart du som bestämmer hur du vill göra, men en tanke är att räkna 34 (-1) dagar. Speciellt med tanke på att det inte ens blev en fylla.

Om man väljer att räkna så får det dock inte bli en vana att ta bort en dag då och då. Precis som du själv är inne på blir det lätt att A-hjärnan pockar på extra uppmärksamhet efter att den matats. Sedan kan det gå fort utför...

Vad skönt att det enda du kom fram till var att du inte vill ha. Reality-check?

Grattis till nya insikter. /Kram

Bestämd, jag skulle aldrig någonsin kunna lämna ett vinglas halvfullt/halvtomt på en middag. Av gammal (o)vana skulle jag säkert ha svept hela glaset också, innan någon "vänlig" själ frågat (eller jag bett) om påfyllning...
Peppande att höra att ditt nyktra jag är en mer levande person. Du verkar vara på rätt spår, helt klart. Insett hur läget är, accepterat det.
Lycka till framöver!

Bestämd

Tack Vinäger och Miss Hyde för era kloka och peppande ord ? Jag har tappat forumet lite de senaste dagarna, men märker att det inte är bra för mig. Jag måste ha den ständiga påminnelsen om varför jag gör det här. Kände att det var frestande att räkna dagarna så som du föreslog Vinäger, velade länge men valde ändå till slut att börja om. Jag tror det beror på att jag måste vara ärlig mot mig själv och er för att detta ska funka. Även om jag inte ens drack två glas i lördags så drack jag ändå, något jag egentligen inte vill göra. Den viktigaste läxa jag lärt mig här är att ingen är unik. Visst, det finns kanske någon promille som kan gå tillbaka till ett normalt drickande men jag är inte en av dem. Tänker i alla fall inte chansa på det. Den där lilla mängden satte ändå igång processer i min hjärna, ett sug. Det har gått över nu och jag mår bra men jag måste vara extra vaksam den närmaste tiden. Jag vill ha det här livet! Allt är så mycket bättre. Min ångest är bättre, min aktivitetsnivå är bättre, jag gör så många roliga grejer, jag orkar med och klarar av. Jag oroar mig inte ständigt för om jag skadar kroppen. Jag känner att träning gör nytta på riktigt, jag visar mig själv kärlek och tar hand om mig. Så vill jag ha det ❤

Och jag tror att man kanske måste göra små test/återfall om det är så att man inte varit helt illa däran innan. Man kanske måste testa för att verkligen känna vad man vill. Du klarade det ju galant! Kunde ju lika gärna ha varit så att du tänkte att det nu var skitsamma o drack massa. Heja dig!!! ??

Blir så glad när jag läser att du hittat ditt nya liv och att du vill ha det så mycket att du kan stanna efter 1½ glas. Starkt!

Bestämd

Soffi och Jempa123: Men hur fina är ni? Jag tycker att jag har misslyckats och ni hjälper mig se det från ett annat perspektiv ? När jag skrev mitt inlägg i morse kände jag mig skamsen, lite bortgjord. Nu känner jag mig stärkt till fortsatt nykterhet.

Annars har dagen varit sådär. Är på första mensdagen och mår som en påse skridskor (ni som vet, vet). Även om pms och mensen har varit min främsta drickperiod förut så känner jag mig inte sugen alls. Är dessutom hemma själv ikväll så om detta varit för någon månad sedan så hade jag def druckit. Visst, jag drack mest på helgerna men unnade mig också "myskvällar" mitt i veckan om jag var själv. Det bästa jag kunde tänka mig var en flaska vin och planlöst surfande eller serier i soffan. Ikväll har jag istället tagit ett bad, lagt ansiktsmask och druckit te. Visat mig själv kärlek helt enkelt. Det är väl vad jag alltid borde gjort när jag känt mig skruttig, men jag har istället dämpat känslan med vin och vaknat ännu skruttigare nästa dag. Smart..

Bestämd

Hej torsdag! Mår ok idag. Solen skiner och jag ska ta en promenad strax. Hörrni, förresten! Kom på en till grej man slipper som nykter. Tänk dig detta scenario: Du sitter hemma i soffan och har druckit för mycket och klockan är alldeles för tidigt för att vara påverkad. Då ringer telefonen plötsligt! På skärmen lyser namnet på en person du absolut inte vill ska veta att du är full. Du funderar på att strunta i att svara men vet att personen bara kommer att ringa igen och bli orolig, så du tar upp luren. Den ansträngningen! Att koncentrera sig, försöka låta normal och sansad. Ångesten efteråt. Hördes det att du var full? Är du avslöjad?
I alla fall, det slipper man som nykter :)

Bestämd

Av någon anledning blir det glesare uppdateringar i forumet för min del. Kanske är det bara en naturlig utveckling? Min farhåga är dock att jag omedvetet distanserar mig. Fast det kan också vara så att det helt enkelt har varit mycket nu. Hur som helst, fredag idag och jag är nykter och tillfreds :)

Kikar in och kollar läget bara (efter att ha varit "i källaren" och tappat kollen).

Hoppas allt bra!

Och, ja, det där med att svara eller inte svara när det ringer och man är full vid fel tid / tillfälle. Hua! Verkligen skönt att slippa :-).

Hörs det på rösten att jag är onykter? Usch, jag får ont i magen vid bara tanken. Har hänt mig så många gånger ? Men inte mer!

Härligt att du njuter av ditt nyktra liv ?

Bestämd

Puh, nu har jag äntligen hittat in hit igen :) Blev utloggad och hade glömt lösenordet. Hade också använt en mail som jag inte använder så ofta när jag registrerade mig så kom inte ihåg det lösenordet först heller. Men nuså, livet rullar på med lite ups and downs. Ska berätta mer sen när jag har tid att skriva mer.

Bestämd

Har varit borta härifrån ett tag. Jag vet inte, jag blev så trött på att fokusera på alkohol hela tiden. Ville bara leva lite. Vet inte on det var dumt att sluta skriva dagligen? Än är jag i alla fall nykter och trivs med det :) Livet blev både enklare och svårare utan alkohol. Enklare pga slipper det där himla fokuset på ska jag dricka/inte dricka, mycket mer tid, mer energi. Svårare blir det eftersom jag måste genomleva det som jag tidigare dämpat med alkohol på ett annat sätt nu. Försöker andas när det är jobbigt, hitta andra ventiler såsom träning osv. Ibland saknar jag "en plats" att fly till, men det är inte längre värt det.

Jag kan förstå det där med att du blir trött på att fokusera på alkoholen och att du väljer att vara borta härifrån ett tag. Jag tycker det låter jättepositivt att du kommit så långt i din nykterhet! Att du vill släppa fokuset och bara leva livet nykter.

Önskar dig allt gott!!