Idag har hon jagat mig halva dagen. Stressande och irriterande. Var så jävla sugen på en folköl när jag kom hem men icke sa nicke.
Till sist svarade jag. Hon ville bara höra hur jag mådde och hålla ett vänskapligt samtal. Hurdå? Tänkte jag.
Mindre än två månader sedan hon stack och sa att hon var färdig med det livet (mig då, tolkar jag det som). Kom i luckan och lämna mig ifred med mitt projekt-bli hel igen utan alkohol!
Hoppas att det går bra för er i kampen. Idag var det nära för mig :(

Mstrx

Bra där Halvdan att hålla stånd, på två fronter t.o.m. ?
Kämpa nu som f-n, sugen klingar av sakta men säkert!
Själv skulle jag inte våga pröva alkoholfritt ännu, jag har stängt av öltarmen helt för att fokusera på min nykterhet. När jag känner mig trygg i mitt beroende då ska jag fira med en alkoholfri. Har en Ica nära butik i närheten som säkert har 10 (!) olika sorter jag prövat tidigare och är jätte goda. Det sjuka är att han som köper in dom inte ens dricker öl och smakat dom ?
Hur har det gått med dejten förresten ?

Kriga på och tänk på allt positivt att inte dricka ?‍♀️

Piazza Duomo

Hamnade på din tråd i natt. Läste den med intresse och det smög sig fram ett leende på min läppar. Kul att det går så bra, även om jag förstår att det inte är en enkel resa. Jag är där själv, så jag vet. Min resa började också i en livskris, men min väg det senaste året har varit lite bumpigare än din. Har dock tagit ett beslut i augusti och kämpar på. Träningen har varit en viktig del i den lyckade delen av mitt projekt att inte dricka alkohol. Jag har inte tränat på 30 år, men när man väl börjar om så ger det mkt och ger effekt förvånansvärt snabbt, tror jag, känns det som i alla fall. Styrkepasset idag gick dock inte så bra. Längtade efter alkohol, brukar då gå in här på forumet istället för att få råd/kraft att stå emot och hittade din tråd. Så nu sitter jag här med en kopp kamomillte. Min akilleshäl är ensamheten, därför så kul att läsa om middagen med dina vänner. Var rädd om dem och LYCKA TILL! Lena

Ja, jag är kanske lite dum som dricker alkoholfritt men det blir max fyra stycken på en ”festkväll”. Håller nollan än så länge och kör till alla aktiviteter som kan innebära att jag skulle dricka. Ska gå på pub och konsert ikväll med dejten :) Det blir en spännande övning. Har inte umgåtts med berusade personer på länge.
Idag när jag vaknade kände jag mig bakis. Hur går det till?

Härligt att höra att jag fick dig att le :) Livet ska genomlevas med ett leende. När jag idag tänker på framtiden ler jag för det mesta. Bodelningen skrevs under igår och den ekonomiska smällen blev inte så hård. Nu tänker jag att de pengar som jag la på spriten ska jag min själ betala av på huset med istället och visa för alla att en människa och en motgång minsann inte bryter ner mig. Idag vet jag varför jag drack destruktivt. Det behöver jag inte göra längre. Det finns ett mått av skadeglädje när jag ser hur exet behandlat sin kropp och sitt utseende de senaste månaderna. Hennes övervikt berodde ju på den goda maten jag lagade, eller hur!?
Jäkligt sugen på att börja träna men jag tror jag tar upp det till våren. Nu är det jobb och vänner som gäller.
Tråkigt att höra om din ensamhet Lena. Hoppas att du kan vända ensamheten och hitta nya vänner eller återupptäcka dina gamla. Under mitt äktenskap försummade jag mina tyvärr.
Nu kämpar vi vidare mot ännu en vit helg!
Kram

Mstrx

Härligt Halvdan med dejten, det kommer gå bra ?
Jag har också känt/ vaknat bakis ibland med huvudvärk tom- jag som aldrig har huvudvärk! Undrar om det är kroppen som svarar på avgiftning/ rening ?
Vit helg på alla, nu krigar vi lite till ?‍♀️

Jag var på dejten och ändrade mig från chaffis till en social drinkare. Vi tog en öl före restaurangen. Ett glas bubbel till förrätten och delade en röd till middagen. Tog två ganska lätta drinkar under konserten. Inget spårade ur och jag hade koll. Nu ligger jag i sängen och är fast besluten om att det inte blir mer förrän tidigast nästa helg. Gud hjälpe mig att jag inte förstört två veckors underbar nykterhet nu. Snälla ni, döm mig inte för detta. Jag ska vara stark. Vill ju bara leva normalt. ?

Okej!
Det blev tre glas vin igår. Måtte jag inte accelerera. Ganska nöjd om jag inte dricker mer än jag gjorde denna helgen. Nu är det söndag.

Önskar att jag hade en liten pilla att mitt sug stilla. Får använda tankens kraft för att lindra suget jag haft.

Se där, en kort strof.

Skön söndag på er alla :)

Mstrx

Alla dagar räknas!
Fråga.
Vill du sluta dricka eller lära dig dricka med måttlighet, vad är din plan?
Kul det flyter på med dejten ?

Mstrx

Alla dagar räknas!
Fråga.
Vill du sluta dricka eller lära dig dricka med måttlighet, vad är din plan?
Kul det flyter på med dejten ?

Jag vill dricka med måtta. Vill inte somna, må dåligt och ha minnesluckor. Det var nyttigt att vara helnykter i två veckor för att få ut skiten. Känner mig fortfarande pigg och har fått mycket uträttat idag. Tidigare om helgerna gjorde jag ingenting öht. Hoppas att jag klarar det. Ska försöka hålla mig vit inför arbetsdagarna. Återkommer med facit.

Mstrx

Ok då finns en plan, kämpa på? ?
Skönt att få saker gjorda, det städar bort ”vanlig” ångest ?
Ha en bra vecka och kriga på ?‍♀️

Helnykter idag??
Så jävla stolt att jag inte spårade ur under mitt snedsteg. Kör vi vitt till lördag kväll ???? Kanske jag kan börja dricka normalt.

Grymt bra Mstrx?? Det går bra här. Ingen dricka i veckorna och ganska måttligt vid festliga helgtillställningar. Följer mitt sällskap och har verkligen förändrat mitt beteende. Inga abstinensbesvär kvar och suget är 2-3 på en skala 0-10. Kan jag leva mitt liv såhär så är jag nöjd. Inga fler minnesluckor men gärna lite skallebank så att jag fattar vilket gift det är.
Styrkekramar till dig nu inför helgen och skjut dig inte i foten ?

Mstrx

Tjena Halvdan!
Länge sen nu, hur går det, själv har jag klarat mig? ?
Lite tungt idag, 1 årsdag sen bröllopet... Men även jag har börjat dejta, en jätte trevlig tjej så det går framåt även på den fronten?‍♀️

Jag dricker men betydligt mer måttligt. Ingen starksprit sedan jag minns inte när. Umgänget med mitt nya sällskap går jättebra och jag ballar inte ur med A på något sätt.
Mycket mer harmoni i livet och jobbet flyter på bra. Önskar emellanåt att jag inte drack något överhuvudtaget men alko styr inte mitt liv något mer. Jag styr.
Grymt att du klarat dig så bra och även funnit någon att ge din kärlek till. Tror att det är våran gemensamma nämnare, att ha någon att bry sig om och älska. Ser upp till dig. Se upp till dig själv för du är grym.

Mstrx

Tack, fint skrivet.
Du är duktig du med och ska se upp till dig själv med!
Ja, du har ju viljan själv att välja om du ska sluta helt, ta dig en ordentlig funderare.
Ja, vi som sagt påminner om varandra?

Sorry för sjukt sent svar. Jag ville lära mig dricka med måtta och det sket sig kungligt. Nu har jag varit nykter hela semestern so far och är öppen med mina problem för mina nära och kära. Skål i saft?