Fibblan

En vecka idag?!
Så nöjd och tacksam över detta?!
Underbart att känna hur alkoholen blir allt mer obetydlig för var dag som går och hur jag bit för bit närmar mig den efterlängtade FRISKHETEN och FRIHETEN..?!

Ha en fin dag!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

En riktig skitdag på jobbet och 0 sug efter alkohol på hemvägen..??!
Plötsligt händer det ? - ett sådant betydelsefullt tillfälle ?!

Gjorde en kopp te, istället. Inte mer nöjd med dagen för det, men det blir iaf inte värre, som det ju hade blivit över besvikelsen, om jag tagit till vin i sammanhanget.. Jag är så färdig med att lägga sten på börda, för att använda ett gammeldags uttryck ☺️!

Heja mig och heja er alla som bryter med denna alltigenom ondsinta vana?!
Somnar nykter dag 8?!
Kram och tidigt godnatt!
/Fibblan ?.

Bra jobbat, Fibblan! Den där alkoholrösten kan ju gå och lägga sig, tycker jag. Eller bara rymma långt bort. Du klarar dig bättre utan!
KRAM

Fibblan

Idag dricker jag inte alkohol ☑️ ! Inget konstigt alls, eftersom jag numera är en sådan som inte dricker?!
Önskar er alla en fin dag?☀️?!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

En lite bättre dag blev det?! Men även om också denna dagen kändes väl stressig, så vill jag iaf inte hälla vin på eländet ?!
Det löser ingenting - tvärtom! Känner mig så glad och tacksam för var dag jag väljer att handskas med min tillvaro på ett annat sätt.
Checkar härmed ut ännu en dag nykter?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Jag kommer hänga dig i hasorna, länge, länge denna gång??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Och så var man tvåbent plötsligt..??! Skruvar in inställningarna på rätt våglängd, även denna dag!
Nykter, fri och frisk?!
In med en stor portion tacksamhet och medveten närvaro i nuet och lyckan är gjord☺️??!
Ha en bra dag ?!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

.. = helt slut..?!
Så trött, men jag är hellre trött av lek i skogen och pumpapyssel med barnen än av vinet, som jag i min enfald trodde mig bli piggare av..
Skönt med friskluft och ren samvaro med mina käraste ?!
Kram
/Fibblan ?.

Du spritter av positiv energi trots att du är trött?och det smittar av sig!!
Härligt med frisk luft och glatt sinne?
Mycket bättre än unket vinmos och ångest....
Bra jobbat??
Ha en skön onsdag kväll

Kramar
???

Fibblan

Checkar ut min dag 10 ☑️ !
Kvällen blev lite upp och ner. Alla nöjda med dagen, men i mig blev tröttheten till sist lite övermäktig..
Den gjorde att jag kände mig liten och svag. Och här har vi en känsla, som jag tidigare valt att dricka på. Jag hade antagligen fyllt på lite vin, i ngn slags illusion om att det skulle få mig att bättre orka med resten av kvällen.

Men eftersom jag är i uppbyggnaden av självrespekt och omsorg om mig själv, fick jag bara lugnt acceptera, att det var okej att va trött och att barnen redan fått en härlig massa uppmärksamhet och en fantastisk dag med sin mamma. Det är okej att mamma, när pappan kommer hem, "drar sig undan" en stund, lägger sig i badet och bara kopplar av för 1/2 tim!
Det här låter ju fullständigt normalt, men är lite nytt för mig..??!
Och också en av anledningarna till att jag hamnat där jag gjort..?. Men det är ingen mening att gråta över spilld mjölk. Det viktiga är vad jag gör för val idag och framöver?!

Är glad nu att jag med både ord och handling kan visa barnen att mamma också har sina gränser för vad hon orkar med. Det är den bästa tjänst jag kan göra dem, om jag inte vill att de ska träda in i samma fotspår som jag..dvs att slå miljoner knutar på sig själv, hela tiden nedprioritera sig själv och sitt välmående till förmån för andra.

Barn gör ju som man gör, som bekant. Så lika bra jag sätter igång och visar, att jag också bara är en människa.

En människa som kan ta hand om sig, som inte pressar sig för hårt och hela tiden ligger på gränsen till vad hon klarar av.. Nu bryter jag med duktiga-flickan, syndromet också, en gång för alla (nedärvt i generationer på min sida, kan tilläggas..). Känns bra att kunna hjälpa min barn att inte hamna in i samma mönster?!

Spännande det är att hitta sig själv igen, skapa sig själv på nytt, utifrån erfarenheterna i livet så här långt ?! Skrev i västligvinds tråd om hur jag gjort slut med party-prinsessan också (den sorten som dricker alkohol iaf). Kan hända jag reclaimar den igen, fast då i en ny form?! Nykter och välmående partyprinssesor, finns det inte så gott om, så gör gärna den lilla gruppen sällskap?!

Intressant också vad läkande det är att skriva! Började lite med moll i sinnet och slutade i dur ??!
Tacksam för var dag jag väljer och lyckas vara kvar i nykterheten, den gör mig bara starkare för var dag som går! Jag känner mig verkligen så färdig med alkoholen. Det finns helt enkelt inte utrymme för den i mitt nya liv, i mitt nya jag! I det jag, som egentligen är jag?❤️!
Kram
/Fibblan ?.

Godmorgon Fibblan?
Din förvandling har börjat och du är på väg att bli den vackraste och finaste nyktra partyprinsessan någonsin!?

Vad klok du är som ger dig egentid.
Självklart ska du ha lika mycket som alla de andra i familjen annars blir det ju orättvist!
Batterierna måste hållas levande??????

Ha en fin torsdag ?

Kramar
???

Fibblan

Så, är det verkligen..! Förvandlingen är påbörjad ? och så länge jag låter mina naturliga instinkter vara dem som tar mest plats, typ vila när jag är trött, varva ner när jag är stressad, träna om ångest eller annan olust kommer krypande, så kommer denna positiva förvandling sluta i ngt alldeles magnifikt ?
???❤️?

Nu håller vi batterierna charged Up ??! Så kommer detta att gå så bra så ?!

Önskar dig, och er alla en fin torsdag ?!
Kram
/Fibblan ?.

Grattis Fibblan till att vara tvåbent igen! Den här gången låter du så himla stabil också. Du tänker SÅ rätt och gör det här så bra! En av mina favoritgrejer ang nykterhet är ju att man ska behandla sig själv som om man var gravid - och liksom känna efter vad man behöver och följa det. Inte be om ursäkt för sig själv, för att man kanske behöver pyssla om sig själv lite extra, säga nej ibland etc. Prioritera dig själv och ditt välmående, för det kommer alla runtomkring det få ta del av också - i form av en frisk, stark, glad, pigg och NYKTER Fibblan som finns där.
Keep up the good work! ❤️❤️❤️

Fibblan

Det ÄR en skillnad! Jag känner mig verkligen STABIL, på ett annat sätt nu?! Och jag har mkt att tacka dig och boken för det också?! Mkt av tänket, har jag försökt att applicera tidigare, men då med mkt viljestyrka, typ ansträngt mig för att övertyga mig själv. Och vi vet ju att viljestyrka, även om man har aldrig så mkt, till slut, tar slut..(?) Nu "bara" mer låter jag det hända, typ..svårt att förklara, men det är mindre av viljekamp och mer av tillförsikt denna gång på ngt vis..☺️!
Tack för dina råd, tips och stöd?!
Ovärderligt ✨!
Nu fortsätter vi denna dag och kväll med att ta hand om oss, som de små guldklimpar vi är och/eller bär?!
Stor kram!
/Fibblan ?.