Sammanfattningen av mitt liv enligt mig själv känns som ett stort misslyckande. Att lyckas genomföra förändringar verkar omöjligt. Jag lyckas aldrig gå hela vägen. Om jag har gett upp tron på mej själv vem ska då hjälpa mej?

AL

Saknat dej så. Jo jag är här igen efter en bedrövlig vår och sommar. Har läst din nya tråd och du har ju verkligen hittat bra vägar framåt. Jag försöker lära mig hantera Livet. Just nu är det trevande. Mannen är det bästa jag kan ha. Han har inte gett upp.

Det är väl en gemensam nämnare för de flesta av oss som hänger här, att vi dricker för att ta udden av livet... Jag har en sådan där svajig dag idag, när jag känner mig som en generellt värdelös människa. Inget har hänt. Allt går bra. Igår var jag harmonisk och lycklig. Så ”pang” från ingenstans drabbar den där känslan mig, och jag kan inte ens sätta fingret på varför. Om jag var en sån som dricker så hade jag druckit på den känslan. Det är jag inte längre. Så jag får bara acceptera att så känns det just nu. Och eftersom det inte finns en vettig anledning, som går att göra något åt, så får jag bara vänta tills det går över. För det gör det. Hur har du det idag vännen? Kom din man hem? Det låter som om han är ett större stöd för dig än du väntade dig förra vändan du var här och skrev? Kram

AL

Jo han kom hem. Idag har jag hunnit "allt " t o m strykt dukar å skjortor (mina hatobjekt näst efter idiotiska kollegor).
Jag har en teori gällande måendet.... Om man läser mellan raderna om klimakteriet så är det inte alls konstigt att kvinnor blir hel eller halv alkiskar en viss tid. Åren från 45 år och äldre är skit rakt igenom. Jag har ändock hittat viss hjälp förutom pannbenet. Undrar bara när friden ska infinna sig.

Klimakteriet... Det har jag ännu framför mig. Vi diskuterade det Hormonkaoset i min tråd i somras. Jag är helt klart i förklimakteriet, så nu är det nära. Känner bävan inför detta. Mina känslomässiga berg-och dalbanor är tillräckligt hisnande som det är ?

AL

har jag inte men det som funkar (för mej) är
Dvitamin
Magnesium
Ashwangandi
500 mg gaba...förutom motion å träd/skog=ensamhet. Säger inte välkommet men det är överlevnadsbart.
Ja vissa hälsokostaffärer lever enbart på mig. Men jag överlever inte utan dem. WinWin. Tänker att nån gång..typ 80 år... skiter jag i allt å acceepterar alla mina olater å lever tills jag dör. Amen.

AL

Mår just nu ganska bra. Håller mig sysselsatt annars går det åt pipan. Igår blev det syltkokning...lingon..blåbär..hjortron. Blir nästan rädd för min egen huslighet.

AL

är en underbar uppfinning. Äntligen får jag krypa ner och vila från allt. Dagen har funkat bra och inser att jag vill ha fler veckor där halva arbetsstyrkan är borta pga skollov. Himmel så skönt och framför allt tyst på kontoret. Inga störningsmoment. Inga triggers.

AL

Kan jag stanna här? Slippa möta livet? Insåg att jag har två personer att ringa till om kris..förutom 112. Resultat av socialisering i 40 år. Är det godkänt?

Tittar in för att säga hej, du skriver så berättande kring hur du har det och hur det går för dig i din förändring. Det låter som att du hittat mycket som du är hjälpt av för att hålla dig i den riktning du vill gå med alkoholen. Aktivera dig med allt mellan syltkok till äta grapefrukt eller annat. Olika "verktyg" olika gånger och att du reflekterar här och med dig själv.

När du skriver att du vill stanna i sängen och slippa möta livet låter det som du just nu inte mår så bra och sätter ord på det här. Du har tidigare nämnt att det går upp och ner och att hormoner och att jobba med denna livsstilsförändring är sådant som tar en hel del energi. Finns det något du kan ge dig själv för att berömma, belöna och ge till baka något för det jobb du lägger ner? Om inte annat ord och pepp från dig själv till dig själv?
Trots att det går upp och ner i hormoner eller annat ger du inte upp även om en tanke flyger förbi att det vore skönt. Du sätter ord på det och trampar vidare framåt!

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

AL

JUST NU känns det lite botten alltså. Lille Skutt- tårar flödar. Försöker att.hålla mej på banan. Läser min egen tråd å alla goda råd jag fått. Fantastiska männoskor som brytt sig. Nä jag är nog lite lost och ensam just nu.

Nordsaga

...hej och tack för att du besökte min tråd.
Jag återkommer en kväll när jag inte är i spinn och halvhavererat närmar mig marken i 666 km/h.

Det känns skruttigt nu, men det lättar. Snart. Jag känner mig också skruttig, frustrerad, apatisk och livstrött ikväll. Fylld till bredden av harm. Om du har missat följetången om den dementa snigeln i min tråd, så rekommenderar jag att du fortsätter vara lyckligt ovetande. Gaaaaah! Fast om man behöver en anledning att supa skallen i bitar så utgör hen en utomordentlig sådan. Nån nytta ska väl det fanskapet också göra här på jorden... Men nu har jag ju bestämt att jag inte gör så längre, så jag får väl harma klart och gå vidare istället. Kram på dig ❤️

Fibblan

Vad kämpigt du verkar ha det nu..?
Vill sända dig lite styrkekramar ?, och en önskan om en god natts sömn!
Finns inga råd att ge i det läget du är i nu, annat än att gråta, stå ut utan att bedöva med a, gråta lite till..
Imorgon är en annan dag.
Stor kram på dig!
/Fibblan ?.

AL

Det är.väl rättan tid....
Allhelgonahelg...ljuständning för alla dem som vi saknar å älskar.
Min pappa saknar jag mest...helnykterist...pommac på nyår. Allt du vill kan du..var hans måtto. Oj vilka bra saker han åstadkom.
Farmor ...ingen sprit här inte...sagor och hemvävt...å tid för mig.
Att se tillbaka är viktigt för framtiden.

AL

Läser hos många att livet känns tomt och meningslöst utan alkohol och även med alkohol (det är därför man dricker).
Vad kan man förvänta sig av livets pjäs då man själv innehar huvudrollen?
Handlingen speglar hur jag ser på mig själv. Jag tänker skriva en ny pjäs där jag verkligen har huvudrollen ... som en som inte dricker.

AL

Stämningsfullt och vacker musik. Fint när alla namnen lästes upp och ljus tändes för var o en. Ljuset dämpades och det var enormt vilsamt att bara sitta och lyssna. Behövde inte vara trevlig med en enda person. Alla hade fullt upp med sig själv och sina egna tankar på anhöriga. Jag hade ingen som dött utan gick bara dit för att vila i en trygg miljö. Jag kände mej för första gången på länge helt lugn.

AL

Haft en bra helg...godis å te å egen tid i massor. Inga störningsmoment alls. Ny arbetsvecka med flera utmaningar som kommer att trigga massor. Större grupper av människor som vill prata med mig. Otydliga förväntningar. Mingel (hatar detta mest av allt). Usch denna vecka känns otäck och jag har inte tillräckligt med "stoppa suget-verktyg".

Bästa @AL , vi skrev litegrann med varandra då jag senast hängde runt här för några år sen. Lämna gärna några rader i min tråd om du loggar in här igen!!! Minns att jag tyckte om att ”prata” med dig✨✨ Kram /Allegra