Fibblan

Go'kväll FinaLisa!
Bättre sömn natten till idag men sov föör länge..? Vaknade med ett ryck - försovit mig ?. Men jag hade ju lite o ta igen..?
Hann inte med min lilla morgonskrivning, där jag liksom mentalt ställer in mig på hur gärna jag vill och kommer att fortsätta vara nykter, men det har gått bra iaf??!
Blev en okej dag, trots det bryska uppvaknandet ??! Varken mer eller mindre men ibland är också det, alldeles tillräckligt ?.
Märker att jag är inne i en lite låg period. Tidigare en risk för "snedsteg"..

Men det känns inte så nu faktiskt ?!
Jag är stark mitt i min skörhet.
Jag är det.
Faktiskt.
Stark mitt i skörheten
???
En ovanlig men väldigt välkommen känsla!
???.
Vanligtvis är jag än det ena än det andra..
Äntligen ger jag mig en ärlig chans att växa!

Tacksam och stolt över det jag tar mig igenom nu! Kanske det bara får kännas så här en liten stund. Vad vet jag. Men det ger ändå hopp om fler sådana här tillfällen?!
Jag är på väg!
Så länge jag fortsätter nykterheten kommer denna känsla att få växa sig allt starkare!

Somnar med en stor dos tacksamhet ikväll ❤️.

Kramar
/Fibblan ?.

Fibblan

Ännu en nykter, och och i.o.m det beslutet, fin dag?! Löven skiftar färg och faller av ??, men inom mig händer ngt grönskande ? och friskt!
- hos mig är det vår ? !
Ha en bra dag!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Ovälkommen rest från förr..
Det är lite mer turbulent i känslolivet för tillfället.. Högt och lågt. Tillförsikt och osäkerhet.
Men jag kommer att ta mig igenom det här ?!
Jag VILL INTE dricka alkohol! Som sagt, en liten bug i systemet bara. Inget att ta ngn notis om. Jag har mina mål och förväntningar klara för mig!
Kommer att somna nykter även denna kväll?!
Ville bara säga det?!
Kram
/Fibblan ?.

Känslor och humör går upp och ner, hit och dit men nykterheten är stabil.
Så tuffar framgångståget sakta men säkert dit vi vill...??️
Ha en fin kväll fina Fibblan❣️
Kram?

Fibblan

Jo, alltså om man jämför den resa jag gör nu mot tidigare i år är det milsvidd skillnad. Det är inte kamp på det sättet. Jag har lyckats få till ett lugn och har dessa 17 dagar betraktat nykterheten som en självklar del i mitt liv på något vis.

Men så kommer det liksom som en rest från ett gammalt sätt att se på/förhålla sig till det. Detta är orsakat av gamla vanor. När jag är så här lite ute och far i hela känsloregistrets ytterligheter, ibland flera ggr på en och samma dag, så tror kroppen att det är dax att ta sig "ett" glas vin, för att få in lite mer lugn och stabilitet igen. Men jag tar det lugnt nu. Jag går inte igång och kämpar emot med viljestyrka. Jag "bara" uppmärksammar att känslan att vilja dricka infann sig. Konstaterar vad det beror på (känslomässig turbulens och en gammal vana kring hur jag tidigare hanterat det) och betraktar den känslan som vilken annan som helst.

Alla känslor går över. Ingen är glad hela tiden, ledsen eller ångestriden. Det skiftar. Och vi behöver inte agera på samma sätt på en viss känsla. Nykterheten ger mig möjlighet att utforska nya sätt. Och till skillnad från när alkohol var universallösningen, kan det t.o.m kanske bli lite spännande att få upptäcka vad för olika grejer/strategier som är till hjälp i olika situationer och känslolägen (!)

Man blir så avtrubbad av alkohol. (Det menar du inte Fibblan Einstein..?)

Nu ger jag mig chansen att för första gången på länge, stanna upp och våga vara kvar i känslan.
Det jag vill ha sagt är att jag upplever att jag gör "jobbet" på riktigt eller kanske snarare på ett annat- och uppenbarligen mer framgångsrikt sätt denna gång.

Men förstås, utan de andra erfarenheterna under detta året, hade jag förmodligen inte kommit så långt som jag ändå tycker mig ha gjort nu. Återigen - jag räknar dagarna - och jag är förstås nöjd och glad över var dag jag lägger till samlingen, samtidigt som även detta har fått en annan innebörd för mig nu. Det är inte antal vita dagar som har betydelse, utan den inre resan som har mer med ett tankeskifte att göra.
Det var längesedan jag kunde möta mig själv med sådan acceptans och självrespekt ?!
Kärlek
/Fibblan ?.

Fibblan

Vi skrev samtidigt ☺️!

Absolut! Vi tuffar på,
på vår framgångsresa??️!
Skönt o få sitta på ett stabilt tåg tillsammans med dig och Pellis?!
Önskar dig också en fin kväll?!
Stor kram
/Fibblan ?.

Fina Fibblan, jag håller med dig, du låter på ett helt annat sätt den här gången. Mycket mer övertygande. Trots motgångar står du betydligt stadigare än förr. Överlag gladare. Nu har du ju alltid varit sådan när du peppat så många andra här, men nu tycker jag att du blivit snällare även mot dig själv.

Fortsätt att ta hand om dig, vännen, lova det. ? Du är på rätt väg, på riktigt. Så härligt att få följa dig. Tack!

Massor med kramar

Du har så himla rätt, Fibblan! Precis så har jag också känt, men utan att liksom lyckas sätta ord på det. Ibland är det ryggmärgsreflex att tänka att man ska dricka, fastän man faktiskt inte vill. Då är det bara att stanna upp och påminna sig.

Kom och tänka på professor Balthazar om ni minns honom. Han kom ju till klarhet gång på gång och det gör vi ju också nu.??
Sov gott och godnattkramar ? ??

Fibblan

Så härligt att få börja morgonen med en kopp ☕, och er värmande, stärkande ord ?!

Vinäger ❤️ - Du har så rätt! Äntligen har jag börjat bjussa mig själv också, lite mer på den omtanke, kärlek och förståelse, som jag känner för er andra på forumet ?! Och jag säger till dig som FinaLisa också skrev i sin tråd. Att DU har en speciell betydelse för mig. Det välkomnande jag fick när jag tog mina stapplande steg in här vid årsskiftet, är ovärderligt ✨!
Tack även för din omtanke, pepp och stöd genom svåra passager, därefter❤️! Och som sagt, - vi växeldrar?! Förstår att du haft (har) en riktigt tuff period, men vi ger aldrig upp och din närvaro oavsett hur mkt du orka/hinner skriva är betydelsefull! Jag backar dig till 110 %!
Gott om plats på tåget har vi med ???!

Knaskatten ? - tack för att du så tryggt visat vägen! Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen ?! Det är så gott att ha dig ?! En Knaskatt som bara helt lugnt, på katters klassiska vis?, spatserar främst på stigen som om det vore det självklaraste i världen. "Vad då liksom, jag går här på nyktra stigen. Jag väljer vart jag går och som passar mig bäst" ? ! Du är grym ??!

FinaLisa??❤️ - med hjärtan i alla dess färger, stöttar vi varandra ?! Och vi är barnsligt förtjusta att använda även andra emojis för att förstärka och förtydliga det vi vill ha sagt, inte sant?! Det känns så bra att vi möttes igen och nu sitter på samma tåg mot en fantastisk framtid ??️?❤️!
Det finns verkligen en kraft i vår gemensamma resa, som jag känner det ?!
Så vi tuffar på mot friskhet och frihet - med alla våra känslor med i bagaget ??!

Önskar er en riktigt bra dag☀️!
Kramar
/Fibblan ?.

...på tåget och du har så rätt i allt du skrev om dina triggers och tankar. Behövde läsa allt två gånger för att liksom etsa fast i huvudet på mig.

Läser nog igen i em och ikväll!

Man blir så himla glad av dina färggranna inlägg med blommor och hjärtan! Tillsammans blir allt så mycket lättare! Du "ser" ut som en nyponros i mina ögon!

Kraaam

Fibblan

Hihihi, tack fina du ??!

Och jag blir himla glad att du sitter kvar på tåget ??️?!
Nu gör vi resan på riktigt denna gång,
inte sant?!
Du har ju en annan nyponros färskt i minnet också ?! Tänkte på din målande beskrivning av kvinnan på planet! Alltid bra med en visuell målbild också ju ?! Tänk vad de andra passagerarna ska tänka när de kliver in i vår vagn..? de kommer att tappa hakan av alla oss nyponroser som sitter där ??! Det är Vi - starka, friska, utrstålar vörme, lugn och fullständig frihet! Ingen kan ta miste på att där sitter ett gäng vackra kvinnor som har tagit kommando över sina liv.
Det är VI som STYR nu??!

Önskar dig också fin dag vännen ?!
Stor kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Trött, ont i huvudet - men så, så tacksam över min nykterhet?!
Och frånsett symtomen nu, så är jag piggare. Absolut är jag det!
Nu kan det bara bli bättre..???!
Sov gott!
Kramar
/Fibblan ?.

Fibblan

Tji fick jag..
vaknade med extrem huvudvärk igen i morse..?
Men det fina mitt i allt är, att hur jag än mår, så känns alkoholen så, så långt borta..?!
Ville ändå ta ett litet avstamp för dagen här! Fredag och allt. Klart jag kommer va nykter - spelar ingen roll vilken veckodag det är. Övertygelsen är ju densamma
- alkohol är skit ?!
Kram
/Fibblan ?.

Jag med, vaknar med huvudvärk varannan morgon? vad kan det bero på? Avsaknaden av Alko?
Men även om min hjärna vill ha så vill inte jag ?️?
Tji fick den?
Vi kör vidare med eller utan huvudvärk..(haha, autocorren ville ha huvudförhandling)
Sköna fredagen önskar jag dig Fibblan ?
Kram ?

Fibblan

Både huvudvärk och helvetes j-la sug som är tillbaka..
Men det är klart vi ska köra vidare???️!
Men alltså, det är lite kämpigt nu..
Ingen normal människa tänker väl att ett glas vin hade suttit fint, när man redan lider av huvudvärk..säger väl någonting om hur vriden synen på alkohol blir, när man tidigare haft ursäkt att ta till det, till det mesta..
Nä, nu ska jag äta mumsig middag med de mina och hoppas på att både huvudvärk och resten av den knäppa känslan i kroppen ska avta..
Kämpa på alla där ute! Vi klarar det?!
Kramar
/Fibblan ?.

Fibblan

Lite go mat och en alvedon, och så mår jag bra igen..?.
Checkar ut dag 19, en ganska krävande dag på många sätt, men för varje turbulens man tar sig igenom så växer styrkan..??!

Fortsatt skön och nykter fredagskväll till mig och er alla???!

Kram
/Fibblan ?.

19 dagar! Du är grym, Fibblan! Du känns så stark och bestämd genom allt nu. Känner på mig att det här är ett riktigt framgångståg.
Sov gott och vakna pigg och fräsch i morgon!

Kämpar på och står emot. Det är sjukt hur snabbt det kan gå från att inte vara sugen till att helt plötsligt komma på sig själv med att kanske tänka sig att ett glas inte vore så farligt. Men det låter faktiskt som att du är långt ifrån att ta det där glaset, även när du är sugen. Du låter bestämd och det blir jag glad av att läsa.

Kram på dig ❤️

Fibblan

Samtidigt som jag skrev rubriken, kom jag att tänka på att det uttrycket användes i Idol, på den tiden jag kollade på det (kanske det görs än ?) Och så fanns det vissa som satt/hängde löst. Lite så kan det ju vara när man ska slå sig fri från beroende också. Vissa fredagar kan det kännas som man sitter löst, medan somliga har man briljerat ✨ och kan därmed sitta stadigt. Och brijerat i detta sammanhang tänker jag är att man varit bra på att lyssna in sina behov under veckan. Sådana enkla saker som att gå och lägga sig när man är trött, vara mån om nörvaro med barnen, eller ta sig tid att ta sig ut o gå en promenad när det finns mer av energi osv osv.
Tack för pepp Knaskatten ? och
Stormenlilla ?️?!

Och ja, även om suget plötsligt kan överraska en, så är jag väldigt långt ifrån att ta det där glaset!

Det blev också tydligt igår vad som triggade känslan. Dels trött och låg energi, vilket ju är helt naturligt att känna efter arbetsveckans slut och dels att min man ringde för att stämma av om det var ok om han köpte hem lite öl..
Fint att han vill kolla av med mig och jag vill ju inte stå i vägen för de beslut han tänker blir rätt för sig, så jag sa vänligt men bestämt att det var okej för mig, men att jag inte vill ha ngt från systemet. Det hela slutade med att han hoppade över det också??! Men bara tanken var nog lite av en trigger i sig. Möjligheten, när det finns i huset.. Så jag är glad att han struntade i det om man säger så. Vi pratade dessutom sedan om det hela och vad det väckte i mig, och även om jag gillar öl också så hade det varit än svårare med vin. Så vin, är big No No att ta hem denna sidan året! Nu är det uttalat och klarlagt åtminstone ?!

Ha en go lördag ni alla??!
Kramar
/Fibblan ?.