Hjälp

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Marie58
Hjälp
Marie58
Hjälp

Första inlägg.Jag är alkoholist.Klarar jobb och är en uppskattad kollega i mitt arbete.Är tyvärr den som alltid vill ta en till...I kväll haft goda vänner här o jag blir för berusad,som oftast.Inte så mycket men ändå...Min man o jag känner väl till min problematik men jag behöver stöttning.Snälla nätmänniskor,stötta mig.

Mirabelle G-S
Hej!

Välkommen till forumet 😊 Här är du i gott sällskap 👍🏼 Jag känner igen mig i din beskrivning av problematiken. Rätt lyckad kvinna i allmänhet, som alltid vill ha mer. Det känns som bara en tidsfråga innan man trillar över kanten mot ett missbruk som inte går att vare sig dölja eller kombinera med ett lyckat arbetsliv, ok hälsostatus och ordnat liv... Efter några rundor med långa vita perioder, som övergick i välanpassat ”socialt drickande”, som alltid återgick till överkonsumtion, valde jag att sluta dricka helt. Sedan drygt fem månader är jag ”en sån som inte dricker”. Det har blivit en identitet jag känner mig bekväm och tillfreds med 😊 Hela samhället och trendsättarna ingår ju i en hälso-relaterad masspsykos nu, så det var rätt tidevarv att välja bort giftet. Hur tänker du i nuläget? Skippa kröken helt? Försöka kontrollera kvantiteten? Hur som helst så kan jag rekommendera självhjälpsprogrammet som finns här på alkoholhjälpen. Lycka till!

Marie58
Hjälp

Tack för svar.Haft gäster i kväll också men i kväll blev det bra.Druckit vin men inte mer
att det var ok mellan maken o mig nu vid ”godnatt”Haft ALLA varianter i mina tankar genom åren.Helt nykter.Lagom med risk att vilja ha mer.Oftast är det för att få sova men ibland finns bara drivet att ta en till.Jag känner min problematik förbannat väl men har inte kommit till beslutet att:nu är det brs Fixar jobb bra o ingen märker något.Skulle aldrig riskera arbetet,men ledighet kan bli svår.Orkar inte fler diskussioner men maken som är fantastisk som att ikväll blev du för berusad,varför sa du så och så etc.Jag vill ha ett gott liv o Om jag måste blir jag helt vit.Den dagen kommer säkert .Tror dock detta är min fasa.Aldrig mer....Vi reser mycket men då har vi vita dgr inlagda,Känner att jag vill /behöver stöd i att hantera detta .Dricker aldrig innan arbetsmorgon eller inför arbete på helg .Hjälp med att minska konsumtion o hjälp led att tacka nej o kanske bli helt vit.Tack för intresse o min kväll var bra men inte alkoholfri.Kram alla!

Mirabelle G-S
Mmm jag tänker också mycket

Mmm jag tänker också mycket ”men jag skulle aldrig”... ta en återställare... dricka innan jobb... bli pruttfull inför barnen...

Det är bara det att alkoholism är en progressiv sjukdom, som börjar med problematiskt drickande. När det börjar gå utför till ett fysiskt betingat missbruk går det rasande snabbt. Jag valde att lära av andras misstag, och bryta innan jag kom dit. Jag kan rekommendera att läsa Vinägers och Monday Mornings trådar här i forumet.

Marie58
Tack för kommentar Mirabelle

God kväll.Jag ska läsa trådarna.Arbetsveckan var bra,nu ska jag arbeta helg.Kväll i morgon o en halv flaska vin med maken ikväll.(förutom den lilla pappförpackningen)som ja hade i necessären.Helt sjukt.Jag klarar jobbet i morgon,men sviker mig o min man på värsta sått.Han anar inget i kväll.Har inget försvar men jag gråter öndå.Det kommer att fungera bra i morgon men jag hatar smusslet och det ska bortVill ha ett gott liv och när dagen kommer klarar jag att säga jag är nykter alkoholist.Vi börjar bli gamla o jag vill ha ett gott liv.Ge mig stryrka att säga nej tack.God natt.