Jag är klar.

685 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Studenten
hej bikten

Idag är jag inne på dag 4 med ångestpåslag i kroppen. Jag tror att jag kört på för hårt ett tag igen och kroppen säger "HEEEY chilla ner föfaaaan".
Mycket släppte i fredags när jag fick beskedet om att jag klarat provanställningen. Blev så glad och sen tog luften slut.
Jag tog beslutet att sjukskriva mig i går och idag (och i morgon) för "feber", men egentligen är det för min mentala hälsa. Jag behöver sova utan larm ställda, gå skogspromenader och vila.

Någonstans tror jag att det är hälsosamt, trotts att jag inte tycker om att vara sjukskriven så känns det ändå bra att kunna ha råd att vara hemma för Psykisk hälsa.
På mitt förra arbete hade 3 dagar sjukskrivning resulterat i en lön som inte gick att leva på. Så igår kunde jag äntligen storstäda lägenheten, det har jag inte hunnit på ett bra tag. En städad omgivning gör mig lugn(are), åt pizza och chips själv och såg 2 långfilmer. Idag vaknade jag 08:30, käkat en långfrulle och nu ska jag gå en lång och långsam promenad till havet i solen. I kväll är jag bjuden på middag av Mrniceguy. I morgon ska jag hämta min älsklings vovve av exmannen och ha honom över helgen.

Jag tror att mina ångestpåslag kommer av att relationen mellan mig och Niceguy är infekterad (jag vet inte hur jag ska göra), att jag sovit ytligt flera nätter, stressen kring provanställningen och att jag druckit alkohol 2 helger på raken. Det är lite som ett brev på posten, och jag känner mig så korkad som gör om samma val fasten jag vet konsekvenserna. Min självbild har fått sig en törn och jag trivs inte riktigt i kroppen som är jag. Känner mig obekväm och fel, spegelbilden blir lixom förvriden ish. Även det är ett tydligt tecken (för mig) att hjärnan behöver stanna upp. Inte låta det bli en sanning, det är ju bara ett symtom på att jag stressar iväg. Antagligen försöker jag göra min ångestkänsla till något konkret att kunna kontrollera. Antagligen på ett omedvetet plan. Det är lättare att fokusera på min vikt än att stanna och titta inåt.
MEN jag förtjänar att må bra, inifrån och ut. Så nej du hjärnspöken, den finten går jag inte på.

Jag lutar mer och mer åt att gå åt det helnyktra hållet ett tag, kanske en månad, kanske tre, kanske ett år. Har inte satt någon direkt tidsplan ännu. Men jag finurlar och planerar. I kväll blir det alkoholfritt, så det är redan bestämt (av mig). Hade bara varit dumt att ens ta ett glas när jag haft ångestpåslag nu under några dagar.
Jag må vara korkad, men inte dum.
jag tror att dessa dagarna är bra för mig. Jag behöver hitta båda fötterna ner på jorden igen, landa, andas.
NU ska jag göra en termos kaffe och traska ner till havet. Fan vad vackert väder det är här i Stockholm idag.

Fridens 🍂

Studenten
lugnet

när jag bestämt mig.

Denna månaden som är nu kommer all fokus bara ligga på mig, vad är bäst för mig. Typ en månad "selfcare", jag är lite skraj för att jag ska känna mig ensam.
Att ofrivilligt vara själv är nog en av de värsta sakerna jag vet, men jag kanske borde lägga mer fokus denna månaden på mina vänner och inte nya kontakter.
Jag vill lägga mer träning på gym också, för än så länge har jag inte vågat gå dit själv. Det ska jag nästa vecka, fasten det är läskigt. De har bastu där och det blir najs.

Jag ska lägga fortsatt fokus på sömn, fasten den faktiskt fungerar (TA I TRÄ!!!) och jag somnar vid 22-23 varje kväll. Det är så jävla skönt så jag blir typ rörd när jag tänker på det att sömnen fungerar. Tack Melantonin <3
Fortsatt fokus kommer även ske på ekonomi, det är sedan länge. Jag har sparat ihop mer än hälften av mitt första mål. Det gör mig genuint stolt. Jag har slutat köpa så mycket onödiga saker. som typ Celcius, lunch ute och cigg.
Har fortfarande inte släppt idén om att åka själv till ett annat land och lära mig att surfa.Jag vill våga göra det. Jag vill ha råd att kunna välja det.

Igår gick jag långpromenad med vovven vid vattnet, läste klart en bok och käkade godis. Tänkte köra ev Copy paste på igår till idag ^^
Så nu har jag packat ner kaffet i en termos, lagt ner en chokladboll (bara till mig själv 😍) och ska gå en långlång promenix.

Och självklart är Alkohol ej med i någon beräkning kommande månad, ska bli jätteskönt.
Kanske borde gå till barnmorskan i början av Dec för att se om mitt blodtryck är normal. För vet ni vad? jag har inte rökt på över en månad nu, för jag har slutat på riktigt.
Jag vill ha mina pringar.... jag vill så gärna gärna gärna ha dem. En månad fokus borde kunna lägga mig i rätt riktning.

Många tankar som vanligt. Men ändå ett lugn och ett fokus som kommit tillbaka efter några dagars vila.
Jag gjorde rätt med att ta några mentala dagar fritt från stress och arbete.

Fridens 🍂

Studenten
ögonlock

Uppsvullet igen. Sökt till vården igen...
Jag är nästan hundra på att jag har Blefarit.
Denna gången fick jag en salva utskriven iaf så jag hoppas att det tar bort min nuvarande vagel snabbare än vanligt.
Älskar inte detta. Älskar inte detta alls.
Snälla ödet ge mig möjligheten att få gå till specialist denna gången. Jag vet att det hade hjälpt mig. Vill inte se ut som ringaren i notherdamm varje månad.

Kör hemifrån idag (pga kan ej öppna ögat) = möjlighet till långpromenad även idag. Det blir skönt. Jag behöver det.
Igår följde jag med exmannen till en sportbutik och köpte nya träningskläder som är anpassade för kyligt väder.
De var sååååååå sköna så jag vill nästan ha dem som mjukiskläder inomhus, men tror jag ska testköra dem ute idag.

Fan vad less och ledsen jag är på mina ögonlock nu...

Fidens 🍂

Studenten
Antibiotika

Fick antibiotika i droppform utskrivet. Så nu är jag halvblind istället. Men svullnaden har lagt sig avsevärt över natten 🙏

Har fått någon fix idé om att börja vandra i skogar och längs leder. Vet inte riktigt varför men det lite lixom kallar på mig.
Jag tycker ju om att promenera, jag kanske skulle lägga i en till växel på det? Skaffa mig en ”hobby”. Fast jag kan inte läsa kartor och har noll lokalsinne. Det kanske jag kan lära mig ifs?

Är det bara att ta på sig bekväma skor och börja vandra? Nej så enkelt är det la inte? Eller? Ska gräva djupare i detta.

Gick förbi systemet igår och kände Ingenting förutom lättnaden att jag slipper det denna månaden.

Nu ska jag hoppa av tuben och springa till kontoret. Orkade inte stressa i morse, så blir lite sen men har inga möten alls idag så det bör inte vara något problem.
Nu kaffe☕️

(Kanske ska fråga mrniceguy om vi kan gå ut och vandra i helgen 🤔)

Fridens 🍂

Studenten
Ångestpåslag

Fan jag förstår inte riktigt vad min kropp håller på med.
Ångestpåslagen kommer oftare och oftare, mest kroppsliga. Så de är hanterbara lixom. Ökad puls, svårt att andas och tyngd på bröstet, men jag vet att det bara är en kroppslig reaktion så jag glider igenom känslan.
Sen har jag fan haft huvudvärk dagligen ett tag nu och senaste har jag börjat böla lite när som (nej jag är inte Preggo).

Jag försöker sätta en kedjeanalys på reaktionerna men kan inte riktigt sätta fingret på det.
Kanske är det höstmörkret som kommit in i mitt huvud? I Donno. :/

Kanske är det många små saker?
Jag är mest orolig för att det kan vara signaler på att jag rör mig mot väggen igen.

Jag känner mig inte maktlös, jag är inte ett offer för mitt mående, så jag försöker komma på hur jag tar kontroll över detta.
Är ute på lunchrasterna och går i dagsljus, tar extra D-vitamin, fortsätter lägga högsta fokus på fungerande sömn. Håller mig nykter och har småsaker i vardagen inplanerade som ger mig glädje och energi. Typ som att jag beställt hem 5! Nya böcker som jag vill ha 🙏

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan göra?
Livet kan ju inte alltid vara solsken och majonnäs, men jag blir orolig när kroppen protesterar. Finns det något jag missar?

Fridens ☀️

Tackohej
Skumt

Känner exakt likadant. Har inga tips alls men kunde skrivit exakt samma sak.

Tackohej
Skumt

Känner exakt likadant. Har inga tips alls men kunde skrivit exakt samma sak.

Studenten
Det kan vara så enkelt

Att det faktiskt är november. Gjort en mer övergripande kedjeanalys och sett ett mönster. November och jag/min kropp brukar inte riktigt vara polare. Samma med februari. Vi trivs inte riktigt ihop.
Antagligen för att mörkret är härpå riktigt nu och inga färger på träd eller mark.
Det är en ganska krävande situation för många av oss här i svearike.
Så jag släpper idén om att hitta en orsak, accepterar skiten istället. Hej november 👋 Jag tycker inte om dig, men nu är du här och så får det vara helt enkelt :)

Haft min vovve hela helgen och var ut på vandring med honom och mrniceguy i snö och regn. Vi grillade korv och kokade kaffe på öppen spis. Det var riktigt mysigt. Hade rätt kläder på mig, så jag höll värmen bra.

Håller på att kolla lite resor för att hälsa på bästis i Malmö. Funderar på att faktiskt ta in på hotell och lyxa till det lite 🤔
Hade varit riktigt najs ändå, något att se fram emot. Vi märker!

Fridens ☃️

FinaLisa
November🌚

Absolut är mörkret en faktor att räkna in som en orsak till deppighet.
Den här dikten skrev jag i början av 1990-talet då min sambo och jag ganska nyligen hade träffats.

"Mörka trista november
är inte lika svart i år.
För du, min älskade
lyser upp mitt inre
med att finnas till
och älska mig."

(Vi är fortfarande tillsammans 💗)
Så Studenten, du gör helt rätt i att bara acceptera denna mörka tid som ju är övergående 😊

Kramar
🐶🐕🐶

Studenten
Så fint ❤️

Jätte vackert finalisa🙏
Vad glad jag blev ⭐️

Tack ^^

Studenten
Pengar

Som skulle gått upp i rök blev ett lyxhotell i två nätter med frukost ❤️
Inte bara för mig utan för min väninna också. Är så glad att jag kan ge henne (och mig) denna weekenden i Malmö. Längtar lite tills december.
46 dagar säger min app att jag varit rökfri. Den säger också att jag inte rökt 926st cigaretter.

Det.är.så.jävla.skönt.
jag är så stolt.

Nu åter till bad, bok och te. Idag har jag valt att umgås bara med mig själv igen.
I morgon är jag utbjuden på spa och hotellövernattning med middag av mrniceguy. Har redan packat min väska. Ser verkligen fram emot det 😌

Fridens 🌧

Studenten
Har jag sagt

Att jag älskar mitt jobb? ❤️

Vaknade trött och skrev till chefen att jag startar hemma på förmiddagen, hon svarade att hon tänkte köra hemma på em och att jag skulle köra hemma
Idag istället. Sagt och gjort 👌

Blev en mjukstart hemma i soffan med lappitoppen i knät. Tappade energin och behövde komma ut fasten det fortfarande är helt färglöst där ute. Hittade ett par gamla vindtäta (ej använda) löpbyxor och de passade. Så det blev änna en löptur på lunchen. Första turen sedan i somras. Så
Himla skönt det är är att springa ❤️
Jag borde göra det oftare ^^

Nu tar jag nog helg och börjar bege mig in mot stan för att möta upp mrniceguy. Funderar på att åka in lite tidigare och sätta mig på ett fik med bok medans jag väntar :)
Såg en fantastiskt fin röd omlottklänning inne på HM häromdagen, vill prova den också. Fast egentligen inte, för tänk om den sitter skitbra på? 😂
#dagensilandsproblem

Fridens 🌧

getfree
Hej Studenten

Hej Studenten
Vet inte om du kommer ihåg mig, men vi startade här tillsammans för några år sedan, när du fortfarande var student, men då hette jag Zorro! :-) Lyckades inte komma in på det nicket, så det blev ett nytt. Så underbart roligt att hitta dig här under "Det vidare livet". Kommer väl ihåg dig tillsammans med "vintanten" som jag också blev god vän med.
Hoppas jag en dag kan göra dig sällskap i denna del av forumet. Dock ouppnåeligt långt dit. Dag 5 idag. Många dag 5, har det blivit de sista åren.
Många kramar!
//fd Zorro :-)

Vinäger
Gillar dig

Brukar inte läsa i Det vidare livet så ofta, men håller på att ändra den rutinen.

Som vanligt en fröjd att följa dig. Vilken skillnad mot förra året. Hoppas att du får fortsätta på det livsspår du har valt.

Många kramar till dig, min forumdotter. 💗

Studenten
Men hej!

Men hej Zorro!! Jag har tänkt på dig 😃
Hur går det för dig? Hur mår du? Vad bra att du är här. Jag vill höra allt, både bra och mindre bra. Klart jag minns dig 😌

Vinäger, jag gillar dig också. Läser på avståndi din tråd.. Ibland mer frekvent och ibland mindre. Tack❤️ Ja det är onekligen en jävla skillnad. Jäklar alltså.
Men visst är det kul? Livet alltså. En riktigt åktur 🎢

Fina ni ❤️

Studenten
Torsdag

Vill på något sätt samla mina tankar. Det är mycket nu. Jag blir lite trött på de orden ”det är mycket nu”. Hur länge orkar man jobba och leva med ”det är mycket nu”?
Det känns ibland som att det ska vara normen. Eller så är det det. Eller så omger jag mig i en bransch där det ska vara ”det är mycket nu”.
Jag gillar det, och inte alls.
Det är ju kul när det händer grejer men ibland känns det som att jag är helt lost. Faller fritt typ. Tappar fotfästet på mitt uppdrag.

Jag har noterat att när jag får stresspåslag på jobbet så blir jag yr. Fysiskt yr. Lixom svårt att fokusera. Tappar bort mina tankar och det blir som tusen myror i huvudet. Ett vitt brus. Och då dömmer jag mig. ”Varför kan jag inte samla mig?” ”Varför hittar jag inte orden”? Anklagande. Andra låter så smarta Och jag låter så jävla korkad.
En ond spiral startar och ältandet kommer med det. Stresspåslag triggar igång ångestpåslag och plötsligt är jag inte bara yr utan har svårt att andas. Som grädde på moset.

Jag kan ju inte vara ensam om att känna mig som en vandrande bluff till och från på jobbet.

Men då pratar jag med nära, eller skriver och då landar jag. Hittar fotfästet igen. Nuddar marken med stortån.
Beordrar mig själv att vara snäll, mot mig själv. Andas med magen. Hittar lösningar.
Stress kommer vara en del av mitt liv, för alltid antagligen. Ångest lika så. Och det får lixom vara okej.
Jag önskar bara att jag kunde bli bättre på min negativa tankespiral som kommer med känslorna. Eller känslorna som kommer med tankarna. Och det ska jag, på något vis bli. Inom sin tid. Varje tillfälle som poppar upp blir en bra övning. Igår var kaos. Länge Sedan jag kände mig så stressad, men jag klarade det och nästa gång ett liknande tillfälle dyker upp så vet jag typ hur jag ska hantera situationen.
Utan att säga för mycket om situationen 😅 (men det var hårda samtal med Ledning/VD/chef. Allt i en härlig kompott)

Nu rullar tuben in i city igen. Idag Är en till sjukt intensiv dag inplanerad.
Wish me luck!

Fridens ⛄️

Studenten
Kanske en liten vinst

Lång dag. Tuff dag. Huvudvärk. Sovit alldeles för lite.
Suget efter vin och cigg som ett brev på posten. Hoppade av tuben och saktade ner vid systemet. Vin/inte vin/vin/inte vin/vin?... tittade in i butiken och fortsatte gå hem.
Jag som inte rökt på 9veckor. Fattar inte hur det kan triggas fram nu?

Blev ett bad och fortsatt läsning i bok istället. Badbomb från nått fancypants ställe och tystnad. Snart Avicii konsert på
Tvn (SVT 21:00).

Kanske en liten vinst, Men även idag kommer jag somna nykter. Det är såååååå intressant hur hjärnan skriker efter dopaminkickar. Så.jävla.intressant!

Fridens!⛄️

Studenten
Fredag

Äntligen fredag. Äntligen äntligen äntligen.

Idag har jag tagit extra lång tid på mig i sminket. Varsamt valt ut kläder och försöker verkligen Peppat mig själv att det inte är läskigt att bli fotograferad.
Fast jag hatar det. Så mycket hatar jag det. Speciellt nu när jag upplever mig som en vandrande blobb. Har försökt att övnings le inför spegeln men allt jag ser tillbaka är en obekväm jag. Fokus hamnar på defekter. På rynkor. På sne tand. På tjocka kinder. På dubbelhaka.
Hela min spegelbild förvrängs och allt som oftast tittar jag inte i den mer än nödvändigt. Inte just nu. Inte när jag ser ut (Känner) såhär.

Men jag har varit hos frissan. Köpt ny blus och kavaj som sitter bekvämt i rätt storlek. Jag har nya skor och im gonna fake it till ill make it. Kanske till och mer kommer ha kul med kollegorna. Hoppas det.
Fotografen ska lixom följa efter oss och ta bilder. Och så ska vi ta porträtt. Uäääää!!

Men hey, idag får jag betalt under arbetstid för att bli fotograferad.
Thats a first!

Hoppas ni får en fin fredag!
Fridens⛄️

Studenten
Swich swoosh

Onsdag! Bam! 1,5 vecka kvar på mitt uppdrag. Fotograferingen i fredags gick bra. Och igår var det dags för ännu fler kort i kontorsmiljö. Det gick också bra, men alltså fyyyyyyyyy. Fruktansvärt obekvämt. Nu hoppas jag att det inte blir mer fotograferingar på ett tag.

Idag blir det en 1-on-1 på jobbet och i morgon är jag bjuden på aw 🤷‍♀️ Händer inte så mycket. Ser fram
Emot fredag och helgen för då åker jag äntligen till MALMOE! Woopwoop! Kommer bli så himla mysigt. Min kompis har tydligen bokat in oss på något bra ställe med 5rätters👏
Det ser jag verkligen fram emot!

I natt drömde jag om jobbet igen. Satt med ett tåggods företag och försökte få dem att komma fram till en fullgod kravprofil. krafprofileringsmöten... herregud ja. Kommer bli anledningen till mina första gråa hår.

Fridens! ⛄️

Studenten
Fredag!

Så kom dagen D! Idaggör jag min sista dag på mitt uppdrag. Jag känner en ödmjukhet över avslutet, detta halvåret har verkligen varit en bergodalbana på det företaget. En hejjävla resa, och jag har lärt mig så fruktansvärt mycket. Vissa kommer jag sakna mer än andra, såklart.

Redan i veckan som var var jag på två nya kundmöten angående nästkommande uppdrag. I tisdags satt jag i ett vackert konferensrum på haymarket hotel och tittade ut på vinterlampornas glitter över Hötorget, samtidigt som jag presenterades för en vice president av ett bolag. Alltså... förstår ni? Den jäkla titeln alltså 😅 ”vice president”. Jag visste inte vad det innebar innan mötet så jag googlade det, sen blev jag skakig och muntorr. Herregud vilken power woman.

Någon dag ska jag också ha den erfarenheten som en vice president. Själv kände jag mig som ett litet barn i mötet med en snorbubbla ur näsan typ. Gooogogaga pick Me!
Håll tummarna för mig, för uppdraget verkar riktigt jävla kul 🎉

igår så ringde en kvinna mig och berättade att jag vunnit i en tävling som jag deltagit i. det är inte officiellt ännu, men jag kan säga såhär. 2020 kommer börja riktigt jävla bra 🙌 och det är något jag önskat mig väldigt väldigt länge.
Tack ödet 🙏
Oddsen på det alltså 😅

Malmö var över mina förväntningar. Vi dansade så fötterna gjorde ont. Roadtrippade och käkade god mat. 5/5 toasters.

Nuuuuuuu kör viiiii!!
Fridens ⛄️

FinaLisa
Wow Studenten😄👍🌟

Din tid är nu, njut och fröjdas🎉🍀
Är så glad för din skull 🤗
God jul och gott nytt år 🎄🌟💖

Studenten
Tack finalisa ❤️

Tack🥳

Studenten
Löfte

Ett nyårslöfte känns så töntigt. Men jag tror jag behöver ett ändå. Förra året var det mest fokus på de stora bitarna, boende och jobb och sömn och orka. Orka med saker.

I år vill jag ta hand om min fysiska hälsa och självklart min psykiska. Men jag är väldigt trött på min fysiska. Jag vill känna mig stark. Jag har gått upp 6-7 kg nu i december. Gött! Men mindre kul nu.

Ett av grundstommen till både starkare psykiskt som fysiskt tror jag är en total nykterhet. Så jag har satt som mål tills min födelsedag i juni. Det blir 6månader helt nyktert. Sen kan jag ta ett nytt beslut. Men just nu tror jag 6månader känns lagom läskigt och länge för att bli en utmaning och ändå hinna ge resultat.

Det känns väldigt skönt att ha lovat mig själv detta. För jag förtjänar att må bra.

Fridens! 🥳

Stormenlilla
Det är ett fint löfte till dig själv!

Jag tror verkligen att du har rätt i det där med att grundstommen för psykisk och fysisk hälsa ska kunna vara i topp. Jag gick också upp i december. Drack alkohol och åt en jäkla massa skräpmat. Hittills är det 10 helvita dagar och jag har tränat ett par gånger och känner mig redan lite lättare.

Mitt nyårslöfte är också att fokusera på hälsa och välmående :)

Du gör bra val, heja dig!

Kram

Vinäger
Fint att höra

Det verkar som att du för tillfället landat i dig själv. Blir så glad för din skull. Du är värd lite lugn och ro.

Kram till dig

Studenten
Tack!

Tack snälla ni 💖
Januari flyger fram, men ändå inte. Hänger ni med på hur jag menar? Känns som att nyår var igår, men nu är det tydligen den 17e. Knäppt.
Lyckats gå ner 6kg av de jag gick upp i december. Så nu känner jag snart igen mig själv igen. Haha 😅

Det nya uppdraget är kanske inte helt vad jag tänkte, så får ta mig en funderare där. Uppdraget är kul, men miljön här får mig fan att bli deprimerad. Jag trivs inte i små bås på rad. Jag gör inte det 🤷‍♀️

Haft några krävande dagar denna veckan och hade helst bara gått hem och lagt mig i badet (med ett glas rött. Det är så jävla intressant hur inprogrammerat den bilden är i mitt huvud). Jag förstår ju att det är en typ av flykt och snabb dopaminkick som min hjärna efterfrågar. Men neh, blivit långpromenader efter jobbet istället.

Känner mig lite låg i stämningen. Tror det helt enkelt är januarimörkret och färglösheten som är och pillar mig på ryggen. Nu är det bara februari kvar. Sen kommer ljuset snabbt.

För att göra det lite bättre tänkte jag gå och simma och basta i kväll. Det ser jag verkligen fram emot, och så kommer min vovve hem till mig över helgen. Kommer bli mysigt 💖

/fridens

FinaLisa
Hej Studenten🤗

Sänder en liten ljushälsning☀️💡🔅
i januarimörkret. 😊
Håll ut min vän, snart är det vår🌱🌿🥗🌻🌷
Vi ses i februari, det ska bli kul 👍
Kram 🧡

Studenten
Finalisa! ❤️

Jaaaa nu vänder det snart! Redan nu är det relativt ljust på himlen. Det gör mig glad 🙏 tack. Jag skickar tillbaka dubbelt till dig. det ska bli skitkul att ses 😍

Förstår ni att snart är det vår? Vi har snart överlevt en till mörk och blöt vinter. Pirrar till i magen när jag tänker på det. 😌
Denna våren ska jag ut och promenera och springa och ta vara på vårens framfart från start. Det så mycket fram emot det.

I övrigt så har jag åter igen en bad ass tuff jävla dag framför mig. Men det känns helt okej ännu. Känner mig lugn i kropp och sinne. Och efter jobbet ska jag träffa en nygammal vänn. Lite kul historia, jag intervjuade honom för en roll tidigare. Och vi klickade på ett personligt plan. Efter processen var klar så tog vi kontakt igen och har sedan dess varit vänner.
Visst är det kul hur man kan träffa nya människor i sitt liv? :)
Ser fram emot att få hänga lite och bara prata bajs.

Fridens ☀️

Studenten
När allt vänds upp och ner

Ena dagen har man ett jobb som man älskar. Andra dagen är man utköpt pga omorganisation. Nackdelen med mindre bolag... antar jag.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med mig själv atm. Senaste dagarna har jag bearbetat chocken, gått igenom gråt och ilska. Tränat massor, pratar desto mer med nära och kära.

Framtiden är ett stort jävla frågetecken 🤷‍♀️
Kollade nya roller men det kändes lite som att gå ut på tider direkt efter ett breakup, blev bara ledsen.
Känner mig nedstämd och lite lätt likgiltig för tillfället. Funderar på att ta en sista minuten till solen ensam, funderar på att dra iväg djupt in i skogen med vovven.
Vad ska jag göra med all tid?
Det är ju lixom allt jag önskat mig. För pengarna kommer ju fortfarande trilla in, jag har ju bara inget jobb att gå till...

Det måste finnas någon mening med detta? Kanske var jag på fel arbetsplats ändå? Kanske vill ödet något annat? Vad tusan vet jag?

Nu är jag påväg till exmannen för att hämta vovve, blir kvalitetstid 24/7 ett tag nu. Det blir fint. Tack ödet?.. kanske? Jag vet inte.

Så jävla förvirrad.
Fridens 🌲

Studenten
Något nytt

Har lagat lasagne och pratat med en PT idag, chillaxar i soffan med vovven. Bröt ihop igår lite snyggt sådär på bussen med blöta kinder. Men det är okej, jag skäms inte. Det är en naturlig reaktion, en av stegen i chockhantering. Idag känner jag mig inte längre arg på samma sätt och det är ganska skönt faktiskt.
Jag är inte en arg människa och tycker inte om den känslan. Är ändå glad över att jag har tillgång till den känslan också. Speciellt när det är befogat.

Att hantera en kris utan alkohol är skönt, stärkande. Tryggt, fasten det suger. Jag litar på att jag inte kommer skada mig själv på något vis eller säga/ skicka saker i affekt. Självtillit.

Fantastiskt vad livet kan slänga på en för olika situationer och prövningar egentligen. Ibland känns det orättvis att behöva vara med om så mycket konstigt. Men samtidigt vet jag att folk har det sämre. Alla dealar med sitt egna lixom och jag med mitt.

Jag vilar i tryggheten om att min anställning fortfarande är pågående, trots att jag är utan jobb. Det finns ingen stress. Försöker verkligen vara i nuet och acceptera detta, göra något gott av det. Hålla mina rutiner och fortsätta ge näring till mig själv genom promenader och sömn. Försöker växa ur detta i lagom tempo.

Det måste finnas någon mening med detta också.

Fridens 🌲

Sidor