Jag tycker också att morgnarna och förmiddagen är värst, inte så att jag känner sug att dricka, utan för att jag mår skit. Vet inte om en del kommer av att jag från början hade så höga förväntningar på att bli ännu piggare på morgonen (har sällan varit speciellt bakfull) när jag inte druckit dagen innan - och så blir det precis tvärtom! Blir typ bakfull av att vara nykter!?
Men jag är nu på dag 13 och det börjar lätta.
Så, håll ut! En dag i taget...

Fortfarande klarat mig, men en kamp varje dag! Jag och ölen förhandlar ständigt. Livrädd att förlora.
Soffi: En fanatiskt bra beskrivning. "Bakfull av att vara nykter!" Precis så är det!

Låter jobbigt med ständiga förhandlingar.

Jag drar paralleller till mitt tidigare yrkesliv där jag ofta satt i långdragna förhandlingar med starka motparter, skitjobbigt!
Men så (*fniss*) kom jag på något.
Tänk att ha fördelen att motståndaren är instängd i en burk/flaska och man bestämmer helt själv när man släpper ut den och låter den föra sin talan. Vilket underbart överläge!!!

Med detta vill jag inte alls förringa din kamp, som (tidigare?) överkonsument av alkohol vet jag hur svårt det är att vinna.
Jag hoppas bara att jag kan hjälpa dig att se att det är faktiskt DU som har överläge så länge ölen är oöppnad.

Önskar dig en bra dag och att du snart kan skriva under ett beslutsprotokoll som är till din fördel!

Flexispy75

Lägg in dig för avgiftning min vän om du trillar dit igen. Du kommer få hjälp att ta dig igenom abstinensen och att dämpa ångesten. Jag är inlagd för avgiftning just nu och ingen här har dömt mig. Bara att man var stark som klarade av att inse att det måste få ett slut.

Jag tände av från alkohol första gången för två veckor sen efter 7 månaders drickande. Det var sjukt jobbigt. Jag klarade det genom att mosa i mig B vitaminer. Och tvinga mig att äta mat. Sen efter 2 veckor var jag på alkoholen igen. Jag mådde ju bra igen så det kunde väl inte vara nån fara.. jösses vad fel jag hade, den abstinensen jag fick var helvetisk. Jag klarade inte av det själv den här gången så jag la in mig på avgiftning och det var himmelriket att få hjälp. Nu har jag accepterat att jag är alkoholist och kommer göra allt för att hindra mig själv att inte trilla dit.

Välkommen tillbaka, även om man önskar att man slapp säga det.

Du känns lite extra peppad den här gången. Hoppas det fortsätter vara så.

Lycka till!

Kram

Hej
kommer lite generad tillbaka. Som ni förstår gick det åt h...
Idag på dag 1 igen och mår riktigt dåligt. Mesta av dagen tillbringad i sängen.
Det var ett tag sedan du svarade vinäger men när jag nu går in och ser ditt svar värmer det mycket. Även om du hade fel!
Kanske har Flexispy75 rätt. Att söka hjälp är enda sättet för mig.

Orkar inte skriva så mycket idag. Ville med detta inlägg tala om att jag gör ett nytt försök, typ nr 100. Kanske skriver jag det mest för mig själv! Vi får se.

Det är ok att misslyckas... jag fick ett ordspråk till mig igår som jag vill dela med dig... det stod : " Jag har aldrig misslyckats... bara fått testa flera olika vägar för att nå mitt mål " ... detta stärker mig i alla fall.. förstår att du mår skit.. vi har lite olika problembild men känslan är den samma.. jag vill egentligen bara skicka dig styrka... omtanke och säga att DU ÄR INTE ENSAM... vi e här allihop av en anledning.. och vi stöttar varandra..

Om du vill söka hjälp är upp till dig.. jag överväger det själv.. men vet inte ännu... just nu fokuserar jag på bilden över hur bra jag mår när jag vaknar utvilad efter en natts sömn utan alkohol dagen innan.. den känslan.. är oslagbar och det e min inspiration... jag hoppas jag kan ge dig lite styrka bara genom att skriva till dig.

kramar till dig vännen <3 ... och även om det låter som en klyscha.. gå ut och få lite frisk luft.. konstigt nog funkar det väldigt bra. testa i alla fall om du orkar . Ta hand om dig och se inte detta som ett misslyckande.. du gör så gott du kan. VI kämpar på !

3.e dagen
Tack Odette för ditt fina inlägg. Har läst det flera gånger och det värmer varje gång. Kram!
Så här otroligt dåligt har jag aldrig mått tidigare. 2 dagar mer eller mindre sängliggandes. Vet sen tidigare försök att det brukar vända dag 3. Så också denna gången.
Efter lunch idag mår jag lite bättre och har så sakta kunnat börja ta tag i en del småsaker härhemma. Men orken är absolut noll.
Märkligt att man håller på med detta h-vete. Jag vet mina triggers. Både varför jag dricker och varför jag vill sluta. Jag dricker för kicken och jag dricker som självmedicinering mot ångest och oro. Vad är logiken? Jag oroar mig för att månaden är för lång fram tills löning. Jag går och köper ett flak öl!!! Man är på allvar dum i huvudet!
Jag vill sluta för min ekonomi och hälsa tar stryk. Jag vill få tillbaka en kropp som jag inte skäms för. Ja, det kan vara viktigt även för en man! :-)
Trots all denna självinsikt fortsätter man sakta ta livet av sig med denna förb... alkohol!
Säjer inte längre att jag aldrig ska dricka mer, men ska återigen ge det ett allvarligt försök. Denna gång kom jag i alla fall tilbaka under samma nick! :-)

Kram på er alla, som kämpar! Glad för alla er som lyckas. För er som har det lika kämpigt som jag, hänger jag gärna på i kampen!
Att få så fantastiska inlägg från flera av er, som Odette och Vinäger nu senast, hjälper så otroligt mycket och gör dagen enklare. Tack!

Behöver kanske bara skriva av mig lite, men funderat på en del som återkommer i många trådar.. Mycket känns igen.

Man upplever livet så grått och trist som nykter. Jag har de senaste åren varit nykter max 8 veckor. Det är ALLTID den gråa, trista vardagen som gör att jag inte orkar hålla emot. Man undrar lite hur lång tid det tar innan glädjen som alla "normala" känner utan alkohol. Jag kan inte gå ut på tomten en solig vårmorgon och glädjas av fåglarna som kvittrar. Inte utan 3 eller fyra skarköl först.

Många diskuterar andras önskan att uppnå ett "moderat" drickande och omöjligheten i det. Jag har funderat mycket på detta och kommit fram till att alla har sin egen väg att gå och vill inte döma någon. Jag kan bara se att jag aldrig kommer vara bland er som kan uppnå detta. Ibland när jag läser vissa trådar där man vill kunna dricka "normalt" känns det dock som man inte riktigt är mogen att ta steget. Men jag kan bara döma mig sälv och det är evig nykterhet eller evig alkis som gäller. Det finns inget däremellan.

Dricka socialt. Vad är det? För min egen del är socialt drickande fullständigt meningslöst. Ska jag i sociala sammanhanhang bara dricka ett par öl ett ett par glas vin? Vad är det för mening med det? Varför ska jag dricka något som oftast inte ens smakar gott om det inte leder till en hygglig fylla?

Många beskriver hur man dricker sig redlöst berusad, bakfylla, sjukskrivning med mera. Av någon anledning dricker jag mig aldrig riktigt berusad. Har tydligen någon spärr kvar som gör att jag drar åt bromsen innan dess. Har ju dock utvecklat en tolerans som gör att jag kan dricka kopiösa mängder och i princip vara påverkad dygnet runt. Vet att vi alla har olika beteenden, men har funderat en del på detta. En farlig tanke en bit in på nykterheten eftersom jag då funderar över om jag verkligen är en "riktig" alkis. Dricker mig ju inte redlös och vaknar sällan bakis och sjukskriver mig aldrig. Kan ju inte vara så farligt då, eller...... (Ironi)
Drar man i sig 3 flak 7.5-or på en vecka då ÄR det galet!

Ursäkta lite vimsiga funderingar, men som sagt.... behövde skriva av mig lite! :-)

Dag 3 lider mot sitt slut och jag kommer gå till sängs nykter och vakna likadant dag 4, imorgon!

Kram på er alla därute!

Hej M,

Du skriver vackert. Läser att du sliter och vet vad du borde göra. Det du skrev om att inte känna glädje av vårsolen utan några starköl innanför fick mej att undra om du känner glädje i andra situationer?

Ville mest säga ’sköt om dej’ och jag tror att du kan bryta mönstret. Absolut kan du det.

Styrkekramar ?

Hade helt missat dina septemberinlögg här. Välkommen tillbaka och det är kul och bra att du är på gång igen. Jag tror jag minns när du lämnade för något/några år sedan. Kändes oerhört tråkigt då, så det är kul att du återvänder igen. Jag gillade dina inlägg vill jag minnas. Själv skriver jag sällan. Det går upp och ner med att sluta men jag ger inte upp. De där 7,2 ölen borde nästan förbjudas tycker jag. För mig är 5,3 or illa. Dricker oftast vin när jag dricker, öl går snabbare att bli berusad på på nåt sätt och det är då det går riktigt illa.
Tristess beskriver du - för mig tig det ett par månader att njutaav ”hör och nu” när jag slutade för länge sedan. Nu har det inte gått några två månader utan på länge, men det är heller inte dagligen, så lite bättre är det.
Det gälller ju att hitta nåt man gillar. Tror Berra här inne har gjort just det...han arbetar på sin stuga, han reflekterar härinne en gång i veckan. Säkert klämmer han in lite annat kil också. Imponerande!
Jag jobbar på med Ljudböcker, radioprogram och träning. Ofta samtidigt. Trivs egentligen oerhört bra nykter, men ändå. Det finns en rastlöshet som är svår att hantera ibland.
Hoppas att det går bra för dig. Har du hittat din gamla tråd? Har för mig att du lyckades en väldigt lång period.

Så otroligt roligt att höra av dig Sisyfos. Du skriver att det går upp och ner med att sluta, men vad jag kan se har du stannat kvar. Jag har inte det modet när jag faller tyvärr. När jag inte klarar att låta bli ölen känns det som jag ljuger för mig själv och hela världen. Jag vet att det är feltänk, men svårt att komma ur.
Jag har inte direkt letat efter "Zorro-tråden" och det finns ingen vidare sökfunktion här. Det är lite synd för man skulle vilja hitta gamla vänners trådar för att se hur det gått. 2 av dessa som jag funderar mycket över är vintanten och studenten som jag blev god vän med då.
Ärligt känns det rätt hopplöst nu. Tror inte på mig själv längre. Det längsta jag klarade var då. Tror det var 2 eller 2 1/2 månad.
Jag är livrädd och väntar bara på att förhandlingen med A ska börja. Jag kan ju inte vara alkis. Blir ju aldrig redlöst berusad!! Livet är så trist och tråkigt utan alkohol! Nu är det jobbigt och jag klarar bara ett enda flak, sen slutar jag igen, osv........
Jag VET ju att allt jobbigt som jag dövar med alkoholen i princip uteslutande orsakas av alkoholen. Visst tänker man rationellt!!
Funderar på, och har varit inne och läst lite om AA. Problemet är att även om nitt nick inte längre är Zorro så ÄR jag fortfarande just Zorro! Synd att tappa ett så perfekt nick! ;)

Nurture, du undrade om jag kan känna någon glädje överhuvudtaget. Svaret är att utan öl, vet jag inte. Var så många år sedan jag provade.

Återigen Sisyfos, så otroligt roligt att höra av dig igen! Många kramar.

/ fd Zorro :-)

Det här med att livet känns grått och trist utan alkohol har jag också funderat på. Jag har inte heller upplevt någon större glädje av att hålla upp med att dricka, inte denna gången iallafall. Särskilt svårt är det på helgerna, när jag inte har nåt trevligt inplanerat. Men jag kom att tänka på tiden efter, när jag slutade röka för mer än tio år sen, så var det någon som sa att det kan bli som en slags sorg, efter cigarretterna. Det stämde ganska bra in för min del. Blev emellanåt väldigt nedstämd och såg ingen mening med nånting. Men det gick över. Kanske är det samma sak med alkoholen? Så det gäller att hålla ut och försöka tänka på.alla positiva saker med att inte dricka.. ?

Helt säker på att du har rätt Manda, och du beskriver det så bra! Helt klart är det sorg och saknad. Vad gör man med sorg? Jo, genomlider det! Vet inte om det lugnar mig så mycket men i alla fall! :-)
Helgerna är värst. Många säjer att man måste ersätta den "hobby" man haft i många år, med något annat. Så är det säkert också.
Men om jag nu klarar kommande veckan, så skrämmer mig den kommande helgen faktiskt. En grå, trist, regning söndag utan att kunna ta sällskap av A! Ingen munter tanke! Men som också har sagts och upprepats i hundratals trådar..... en dag i taget!

Godnatt alla goa vänner härinne! Dag 4 avklarad och jag ser med tillförsikt fram mot dag 5 som blir min första helnyktra arbetsdag på ett tag.
Ni är alla underbara! Trots alla era egna demoner, ställer ni upp och delar med er och stöttar. Inte bara mig utan alla som kommer hit och behöver stöd, stöttning och råd.
Jag har sagt det tidigare i andra trådar med säjer det igen. Man kommer till ett forum fullt med alkoholister och människor som på något sätt har en dålig relation till alkohol och det är de mest fanstastiska människor jag mött på ett forum! Det säjer en del! Kram på er alla!

Studenten håller till i ”det vidare livet.”
Du kan också söka om du går längst ner på sidan under fråga så hittar man en sökfunktion. Hittade Zorro-tråden.., hmmmm vi har hängt här länge både du och jag. Tycker att det är så trist att du intalar dig att du är misslyckad när du falller. I och för sig är det ingen vinnande strategi heller att förlåta sig själv snabbt och förtränga... vi grejar det här nu tycker jag.

Tack Sisyfos. Sitter på jobbet nu, men var tvungen att gå in och skriva av mig ett par rader. Normalt hade jag nu längtat efter hemgång för att få ta den där första goa ölen. Känns tomt nu när det inte finns kvar. I mina svaga stunder denna dag har jag känt att detta går ju bara inte. inte dag för dag nu, snarare minut för minut.
Hinner inte mer än till dag 5 innan förhandlingen börjar.
Känns väldigt svårt att behöva ta hjälp, men funderar just nu mycket på AA. Dock så orolig för hur jag reagerar om man skulle stöta på någon man känner.

Hej Alla
Dag 8 och jag håller ut. Med betoning på just "Håller ut". Svårast just nu är på hemväg från jobbet och har inte första ölen att se fram emot.
Bottenlöst trött. Känns som jag kan sova dygnet runt.
Kämpar vidare och tar en dag i taget.

Ja, himmel vilken tidpunkt du valt för at sluta dricka. Novemberrusk så det stör härliga till. 8 dagar är jäkligt bra jobbat,. Jag föll som vanligt dag 5, igår blir ju också bakis nuförtiden nör jag dricker sälllan.
Vad skulle du kunna se fram emot istället?
Kämpa på nu

Wow, du klarar det, trots att du får kämpa. Det är beviset på styrka. Nasse i Nalle Puh säger så klokt att det inte är svårt att vara modig om man inte är rädd. Översatt till A-språk blir det: Det är inte svårt att vara nykter om man inte har sug.

Håller på dig!

Kram