Pelargon555

Då ligger man här igen och kaskadspyr. Får inte behålla någonting. Varför gör man så här mot sig själv? Dricker ikte dagligen men alldeles för ofta och för stora mängder. Sist klarade jag mig nykter i tre veckor. Och sen skulle man bara ta några glas men slutade väl med 12, 13 öl.

Lantliv

Det låter som en rätt brutal avslut på din dag, ungefär som min i går. Omhändertagen av polisen, kört rattfull och det blir straffpåföljd. Vilken visste inte han som höll förhör med mig, men worst case fängelse....

Idag söker jag stöd hos min arbetsgivare för jag kan inte ta mig ur detta på egen hand.

Hur mår du i dag?

Skulle också vara gå och ta några öl. Egentligen alkoholfritt men ändrade mig för att jag ”kände mig så trött”. Det där med några glas blev säkert 11 för mig. Och vaknade upp med den värsta kraterångesten. Har faktiskt fortfarande den ångesten. Så det jag ska försöka göra är att komma ihåg hur fruktansvärt man mår. Påminna sig konstant. Och kom ihåg att man bara kan göra det bästa man kan; man är inte en dålig människa för att det strular till sig.

Kram till dig!

Jag känner igen mig i era resonemang om att bara ta EN öl som sedan slutar i kaos. Jag har själv gjort det många gånger tidigare och alltid fått ångest. Jag har hängt här på forumet i drygt ett år. Under den tiden har jag lyckats ändra min relation till alkoholen rejält. För att kunna göra den förändringsresa krävs insikt och vilja. Ni har kommit en bra bit på vägen genom att skriva här. Ni kan följa min resa i min tråd. Ett bra tips är att spela upp filmen när ni mår som sämst när tankarna på alkohol kommer. Ni kommer att märka hur bra ni mår utan alkohol efter en längre vit period. Jag själv har som mål att kunna bli "normal" drickare. Det går rätt bra men jag vet att jag mår bäst när jag avstår helt. En dag i taget ?
/Mrx