Kan inte fortsätta så här....

43 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hel
Nu suger det...

Har städat. Adventsljusstakarna lyser i fönstren och det är läge för lite mys, avkoppling OCH belöning. Med vad? VAD?

Antonia
Juicer kanske?

Jag har köpt en råsaftscentrifug. Gillar att belöna mig med goda blanddrinkar med morot, rödbeta, apelsin, lime och ingefära.

Hel
Andades mig igenom suget.

Andades mig igenom suget. Tyckte jag var enbart löjllig som hetsade upp mig över att inte ha något vin att belöna mig med. Sen kom mannen hem och vi delade en flaska bubbel !? (en av dem som jag fick förra veckan) Har inte direkt nån ångest över det idag, var ju inga mängder, men besviken att jag inte höll mitt löfte.
Jag tänker inte ge upp . Jag ska förändra . Jag ska inte dricka idag.

Hel
Och inte idag heller.....

inte en endaste liten glögg. Tycker egentligen inte att det är så gott, för sött helt enkelt men brukar ju dricka ändå. Pga en gammal skada som plötsligt började göra sig påmind, eller kanske för att jag inte tänkt mig för när jag gjort vissa saker, så blev det planerade helgnöjet inte av. Så lite segt här idag. En perfekt dag att tröstdricka men inte ens det har jag haft lust till. Så inget ont som inte för något gott med sig. Eller hur man nu säger.

Lantliv
Perfekt dag att vara nykter på också ❤

Som du skriver, ibland blir det inte som man tänkt sig. Men ändå verkar det ha varit en acceptabel helg.

Jag hade stora planer för mig ich familjen i helgen, men har varit helt urlakad på energi, så jag har knappt adventspyntat eller städat. Än mindre varot till Liseberg eller åkt skridskor. Men det kommer fler dagar.

Hel
Det är 5 veckor sen jag

Det är 5 veckor sen jag beslöt att dra ner på drickandet. Och under den tiden har jag druckit vid 6 tillfällen. Av de tillfällena är det egentligen bara 1 som är ok. De andra gångerna för att jag var rastlös, deppig eller värd det eller vad jag nu hade för orsak. Av gammal vana bara också. Det är inte ok. Det är sånt drickande som jag vill få bort. Jag har inte totalförbud. Men jag vill att jag ska ha viljan och kraften att tänka efter " är det här en ok anledning eller rätt tillfälle att dricka"? innan jag höjer glaset. Och håller mig inom rimliga gränser. Så börjar sjätte veckan med friskt mod och lite nyvunnen styrka. 29-6 är ändå rätt bra, om man jämför med hur det varit. Lägger till ännu en nykter dag idag👍 och de ska bli flera......

Lingon1svart
Heja dig!

För varje nykter dag och för varje gång vi ser sanningen i vitögat kring varför vi väljer att dricka lär vi oss om oss själva och upptäcker om den helnyktra vägen är vår bästa väg eller om vi kan läka oss till ofarligare A-konsumtion. Jag vet inte ännu hur min väg ser ut, men jag vet att den inte ska innehålla så mycket fokus på A och dess fysiska o psykiska konsekvenser som tidigare.

Kram på dig! Tack för att du delar med dig av dina tankar. Det hjälper mig när jag känner tvivlet gnaga o suget susar i huvudet. 💚💛♥️

Hel
Två dagar

av lugn och ro i kroppen och knoppen. Så skönt! Ingen längtan efter att dricka. Tacksam över att jag inte behöver. Medveten om att det snabbt kan slå om men skriver ner för att komma ihåg att det går att känna så här utan vinglaset i handen. Komma ihåg när 😈 knackar på och börjar tjata. Jag kan inte ta mig ut pga. skadan och är minst sagt förvånad över att jag inte klättrar på väggarna och skickat iväg mannen för att köpa vin. Jag bara njuter av stillheten.
Och kram på dig! Lingon1svart, jag önskar att du också kan få känna av denna frid. 🧡

Hel
Fredag igen och mannen är på

Fredag igen och mannen är på väg till bolaget. Bad honom köpa alkoholfri öl till mig. Känner att jag kan klara av denna helg också utan dricka alkohol. Vi tänker olika, räknar dagar, "vinster och förluster" på olka sätt. Börjar inte om från dag ett om jag skulle falla eller för den delen tillåta mig ett par glas. Jag har ju alla nyktra dagar med mig,har verkligen förändrat mitt drickande.Det är ju det jag vill. Jag ska fortsätta låta de nyktra dagarna växa i antal. Skön känsla att jag inte behöver dricka "bara för att"; vad det nu än må vara.
Jag kickar in 34-6 idag och är mer än nöjd med resultatet. Känner mig stark just nu. 🤗🧡

Lingon1svart
Bra initiativ!

De alkoholfria ölen är riktigt goda tycker jag. Kan dock få känslan att varför dricka det här om jag inte får känna min buzz? Men! Eftersom jag är nykter när jag har den tanken kan jag lättare välja att mota bort den och fortsätta min mer hälsosamma väg. Komma ihåg känslan att vakna utsövd o ha ork till så många fler grejer i livet❣️

Heja dig och din förändringsväg! Du bestämmer hur du gör din förändring och andra gör på sitt sätt🤗 Räkna som du vill o fira dina segrar med varma kramar till dig själv!

Ha en go helg!

Hel
Jo det blev en go helg 🙂👍

Har varit iväg på olika aktiviteter både fredag och lördag. Inte en enda gång har jag tänkt, som jag brukar att nu vill jag bara åka hem, hem till soffhörnan med vinet inom bekvämt räckhåll eller för den delen lite motvilligt hängt med fast jag bara ville vara hemma, ifred med mitt vin. Jag är inte sugen. Vill inte ha. Mannen har druckit och dricker fortf. öl och glögg, smyger med whiskyn. Men det märks kan jag lova. Nåja, det är hans val. Vem är jag att döma?
Jag är så glad att jag har valt annorlunda. Jag växer i styrka för varje a-fri dag. Tycker mitt humör har blivit jämnare, inga bergochdalbanor. När negativa tankar och känslor dyker upp försöker jag Motsatstänka, ersätta dem med en positiv tanke eller känsla. Andningsövningar att stilla oro med. Det finns knep att ta till för att inte ge upp och greppa flaskan istället. Lev väl där ute 🧡

Soffi
Starkt!

Grattis till din fria helg! Att du klarar det trots att mannen dricker.
Och att du har fått ett jämnare humör och hittat knep att ta till istället för flaskan.

Fortsätt så!

Sidor