Lingon1svart

Känner igen mig i dina tankar Hel... Vill inte slentriandricka och kanske ska jag inte dricka alls? Just nu har jag ett måldatum som jag ska vara nykter fram till. Därefter tar jag nästa måldatum o mål för den perioden, strategier osv. Måste bevisa för mig själv att jag KAN hålla ett löfte till mig själv o ha kontrollen.

För mig är det här forumet ett måste för MIG just nu. Jag skriver minst en gång om dagen just nu. Behöver reflektera kring vad som händer i mig fysiskt o psykiskt; hur mår jag och vad tänker jag? Det hjälper mig att hålla fokus på mitt måldatum men också att inte ducka för hur mitt Alkoholbruk påverkat o fortsatt påverkar mig utan istället ta mig själv på allvar o inte låta A lura mig att tro att A styr mitt liv. Det är JAG som väljer nykter eller inte. Men jag behöver se när beroendetankarna uppstår för att kunna hitta strategier för att ta kontrollen igen, tänker jag. Och då hjälper det att skriva av sig här, tycker jag.

Ett andetag i taget kan du vara nykter. Sedan kan du besluta dig en minut i taget. Sedan fem min, tio, femton, en timme och sedan en dag? (åsså får en ett sug o en får andas o tänka att jag ska vara nykter nästa andetag också. Och nästa. O nästa. Välja att göra något annat medan en väljer att vara nykter tills suget avtar. Så händer det för mig. O det är inte enkelt alla gånger. Inte alls. Men det går eftersom jag bestämt mig för att visa mig själv respekt o att mitt löfte till mig själv är mest värt❤️

?

Hel

Gårdagen segade sig fram i ett töcken, dels beroende på sömnbristen men också i känslor av uppgivenhet, misströstan och självförakt. Inatt har jag sovit, säkert 8 tim. och mår så mycket bättre, kommer in här och möts av glada gubbar och hjärtan ❤Tack FinaLisa och Lingon1 ❤
Jag behöver verkligen bli hörd och sedd av någon i detta nu. Mötas av omtanke och förståelse.
Så värdefullt. Fanns inte ett uns av längtan efter a igår , bara äckelkänslor. Inser att jag behöver jobba med min självkänsla, är ingen ny insikt iofs. men viktigt att jag fattar det nu .att jag måste visa mig själv omtanke och respekt, vara ärlig i mina beslut och löften.
Så vad som än händer idag så ska inte dricka.

Att inte dricka idag. Läser att du snubblat men tagit dig upp på vägen igen - Starkt!
Och det där med att man måste jobba med sig själv. Så sant. Det är inte lätt men också så givande emellanåt.
Du klarar det här!

Hel

En fika med en bekant igår fick mig att längta hem till vinglaset, tystnaden och stillheten. Hon pratar oavbrutet, om sig själv Går det inte bra är det någon annans fel. Lyssnar inte på vad andra säger för tycker man inte som hon är det fel och en ny förklaring tar sin början, med olika stickspår kors och tvärs och så är vi tillbaka där vi började bla bla bla....
Tröttsamt, utmattande, irriterande. Men det är ok, jag får känna så. Jag behöver inte döva den känslan med vin. Jag är inte så svag att jag inte klarar av det utan vin, men jag blir det om jag dricker.
Så även idag tar jag beslutet att vad som än händer så ska jag inte dricka.

Lantliv

Som jag känner igen mig i det du skriver. Rationella tankar om beslutsamhet och kampen för avhållsamhet, men så plötsligt går man som på autopilot när suget och alkoholjävulen kidnappat hjärnan. Var tog alla kloka tankar vägen då?

Men så länge du (och vi andra med) försöker igen och igen och igen för varje ny dag så är vi liiite närmare målet än igår!

Önskar dig en fin alkoholfri dag!❤

Hel

Tack Soffi och Lantliv för era inlägg och pepp. Känns bra att någon läser och orkar bry sig. Själv är jag dålig på att kommentera i andras trådar än så länge men det kanske kommer det med.
Åt lunch med två släktingar idag. Jättetrevligt, roligt, inte på något vis jobbigt men lik förbannat, när jag sitter i bilen, så kommer tanken på att det skulle vara gott med vin när jag kommer hem. Så väl planterad, rotad är den tanken i min hjärna. Liksom beteendet att förstärka måbra- känslor såväl som att trösta mig när jag mår dåligt. Finns alltid en anledning. Nu lät jag bara tanken passera. Jag var inte sugen alls men den ? ville väl testa mig.

Lantliv

God morgon!
Ja den där ? kan dyka upp när som helst! Ibland bara för att möjligheten ges.

Superbra att du lät tanken passera ❤ Det är att ge ? en rejäl käftsmäll och dig själv en bamsekram.

Önskar dig en fin dag ?

Hel

En otroligt seg morgon. Och utanför fönstret denna evigt gråa sörja. Har inte lust med någonting. Men får väl ändå dra på mig regnkläderna och ge mig ut och andas lite frisk luft och förhoppningsvis få lite energi till att ta tag i det som måste göras. Vad som än händer idag, hur jag än kommer att må så ska jag i alla fall inte dricka.

Det är ju just den där sekunden av tveksamhet som leder till görandet som är svåraste impulsen att styra. Varje dag är en ny dag att göra bra val! Forumet är så bra att gå in och läsa på för man luskar ut alla alkoholens lömska tankar från andra också så att man kan få hjälp att haja till själv.

Fortsätt på det bra spåret ?

Hel

Håller med, det är till stor hjälp att detta forum finns. Lingon1svart skrev tex. " måste bevisa för mig själv att jag kan hålla ett löfte till mig själv och ha kontrollen" De orden hade jag med mig igår när jag började svaja lite i mitt beslut. Smått uttråkad och orkeslös som jag var fanns tanken där att lite vin skulle få igång mig. Men, jag måste respektera mina beslut, lita på mig själv och för varje gång jag lyckas hålla mitt löfte så växer jag lite. Så även denna dag ger jag mig löftet att inte dricka.

Hel

Har städat. Adventsljusstakarna lyser i fönstren och det är läge för lite mys, avkoppling OCH belöning. Med vad? VAD?

Jag har köpt en råsaftscentrifug. Gillar att belöna mig med goda blanddrinkar med morot, rödbeta, apelsin, lime och ingefära.

Hel

Andades mig igenom suget. Tyckte jag var enbart löjllig som hetsade upp mig över att inte ha något vin att belöna mig med. Sen kom mannen hem och vi delade en flaska bubbel !? (en av dem som jag fick förra veckan) Har inte direkt nån ångest över det idag, var ju inga mängder, men besviken att jag inte höll mitt löfte.
Jag tänker inte ge upp . Jag ska förändra . Jag ska inte dricka idag.

Hel

inte en endaste liten glögg. Tycker egentligen inte att det är så gott, för sött helt enkelt men brukar ju dricka ändå. Pga en gammal skada som plötsligt började göra sig påmind, eller kanske för att jag inte tänkt mig för när jag gjort vissa saker, så blev det planerade helgnöjet inte av. Så lite segt här idag. En perfekt dag att tröstdricka men inte ens det har jag haft lust till. Så inget ont som inte för något gott med sig. Eller hur man nu säger.

Lantliv

Som du skriver, ibland blir det inte som man tänkt sig. Men ändå verkar det ha varit en acceptabel helg.

Jag hade stora planer för mig ich familjen i helgen, men har varit helt urlakad på energi, så jag har knappt adventspyntat eller städat. Än mindre varot till Liseberg eller åkt skridskor. Men det kommer fler dagar.

Hel

Det är 5 veckor sen jag beslöt att dra ner på drickandet. Och under den tiden har jag druckit vid 6 tillfällen. Av de tillfällena är det egentligen bara 1 som är ok. De andra gångerna för att jag var rastlös, deppig eller värd det eller vad jag nu hade för orsak. Av gammal vana bara också. Det är inte ok. Det är sånt drickande som jag vill få bort. Jag har inte totalförbud. Men jag vill att jag ska ha viljan och kraften att tänka efter " är det här en ok anledning eller rätt tillfälle att dricka"? innan jag höjer glaset. Och håller mig inom rimliga gränser. Så börjar sjätte veckan med friskt mod och lite nyvunnen styrka. 29-6 är ändå rätt bra, om man jämför med hur det varit. Lägger till ännu en nykter dag idag? och de ska bli flera......

Lingon1svart

För varje nykter dag och för varje gång vi ser sanningen i vitögat kring varför vi väljer att dricka lär vi oss om oss själva och upptäcker om den helnyktra vägen är vår bästa väg eller om vi kan läka oss till ofarligare A-konsumtion. Jag vet inte ännu hur min väg ser ut, men jag vet att den inte ska innehålla så mycket fokus på A och dess fysiska o psykiska konsekvenser som tidigare.

Kram på dig! Tack för att du delar med dig av dina tankar. Det hjälper mig när jag känner tvivlet gnaga o suget susar i huvudet. ??♥️

Hel

av lugn och ro i kroppen och knoppen. Så skönt! Ingen längtan efter att dricka. Tacksam över att jag inte behöver. Medveten om att det snabbt kan slå om men skriver ner för att komma ihåg att det går att känna så här utan vinglaset i handen. Komma ihåg när ? knackar på och börjar tjata. Jag kan inte ta mig ut pga. skadan och är minst sagt förvånad över att jag inte klättrar på väggarna och skickat iväg mannen för att köpa vin. Jag bara njuter av stillheten.
Och kram på dig! Lingon1svart, jag önskar att du också kan få känna av denna frid. ?

Hel

Fredag igen och mannen är på väg till bolaget. Bad honom köpa alkoholfri öl till mig. Känner att jag kan klara av denna helg också utan dricka alkohol. Vi tänker olika, räknar dagar, "vinster och förluster" på olka sätt. Börjar inte om från dag ett om jag skulle falla eller för den delen tillåta mig ett par glas. Jag har ju alla nyktra dagar med mig,har verkligen förändrat mitt drickande.Det är ju det jag vill. Jag ska fortsätta låta de nyktra dagarna växa i antal. Skön känsla att jag inte behöver dricka "bara för att"; vad det nu än må vara.
Jag kickar in 34-6 idag och är mer än nöjd med resultatet. Känner mig stark just nu. ??

Lingon1svart

De alkoholfria ölen är riktigt goda tycker jag. Kan dock få känslan att varför dricka det här om jag inte får känna min buzz? Men! Eftersom jag är nykter när jag har den tanken kan jag lättare välja att mota bort den och fortsätta min mer hälsosamma väg. Komma ihåg känslan att vakna utsövd o ha ork till så många fler grejer i livet❣️

Heja dig och din förändringsväg! Du bestämmer hur du gör din förändring och andra gör på sitt sätt? Räkna som du vill o fira dina segrar med varma kramar till dig själv!

Ha en go helg!