Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Lingon1svart

Läser hur du kämpar o blir glad över att du får lite medvind! Hoppas att du väljer den väg du mår bäst av i helgen??? Och varmt lycka till med det spännande som hänt i ditt liv!

Skit i tidsbegränsningen min kära ? Det onda går över. Det goda går över. Själva livet går över. Men inte idag ? Håll i glädjen och njut av medvinden du har skapat. Det är du värd ❤️

Kära Vinäger... SÅ INSPIRERANDE att läsa!!! Hurra för din medvind och hurra för känslan av hopp som du inger <3 Njut av detta du förtjänar det såååå väl <3 KRAM från en som även jag just nu känner kraften :) Trevlig helg <3

Underbart att läsa! Så härligt med vind i seglet och det är Du som ordnat det gör dig själv GRYMT och bra jobbat. ???

Fibblan

Åh, vad gott o höra dig så pigg och glad ?! Det smittar av sig, så tack för det?!
Precis som du säger, eftersom allt ändå förändras och det går upp och ner, ibland i en snabbare takt än vi hänger med (också berg-och-dal-person, som du vet..) så är det det enda rätta att bara fullt ut få vara i det goda, härliga som händer nu??!
Glad för din skull och för den
stolthet du känner ❤️! Må det få bara växa ? och växa!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Blir varm när jag ser ditt senaste inlägg. Fan vad du är värd att må bra. Från en annan som har en krokig väg så blir man så glad när man ser när måendet går upp. ❤️

Blir varm i hjärtat av att läsa att du känner dig stolt och glad - när man vet hur hårt du kämpar mot a dessutom så är det tusenfalt mer värt! Duktiga Vinäger! Skulle kunna misstänka att du ska publicera en bok eller något. Du skriver så gudomligt bra. Största kramen!!

Alltså, tio peppande kommentarer (var tvungen att räkna). Kan man bli annat än glad över sådan stöttning. Så tacksam över att jag hittade forumet en vilsen dag för snart två och ett halvt år sedan. ?

Mycket har hänt, både bra och mindre bra saker, under den här tiden. Min erfarenhet blir bara större och större. Jag samlar in händelser, analyserar dem och försöker få fram ett hyfsat resultat. Förstärka det som funkar och utveckla nya strategier för att undvika det som inte går lika bra.

Inte helvit ännu, men har för tillfället hittat ett sätt att klara av mitt liv med minsta möjliga kaos. Just nu pockar A-hjärnan inte på lika mycket uppmärksamhet och jag njuter av att det är stilla i huvudet under flera av veckans dagar.

Gott så...

En dag i taget.

Livet känns lite mer stillsamt.

Förutsättning följer - det känns oundvikligt, vare sig ni vill eller inte. ?

Tack som f-n för att ni finns i mitt liv!

Kram på er alla

-----

Flyktsoda, vad kul att du skrev en hälsning. Hoppas allt är bra med dig.

-----

Miss Hyde, tack, men inte den här gången. Dock filar jag faktiskt lite på några texter till en ev bok. Så helt tokigt gissat var det inte.

Läser om alla framgångssagor. Imponeras, självklart. Från djupet av mitt hjärta kan jag säga att missunsamhet inte finns, tvärtom, jag hejar på er alla.

Känner dock ibland att mina framsteg - stora för mig, små i sammanget - försvinner i min iver att bli den helnykterist jag eftertraktar.

Men här finns inga sura miner, jag kämpar på...

I dag är jag stolt över att jag tackat ja till ett jobbevenemang, men i samma stund erbjudit mig att köra.

Förstår alla som firar en j-a massa vita dagar, men då jag inte spelar i samma liga är jag glad för varje gång jag vågar utmana de ledande lagen. Plötsligt händer det.

I dag slår jag också ett extra slag för alla oss som inte kommit dit vi vill, men ändå gång på gång kämpar med alla medel för att uppnå nykterheten.

Vi ger aldrig upp!

Kram på er ?

Lite åt det hållet tänker jag också.
Det går ju så märkligt lätt för min del denna gång och jag känner ju inte ens att jag anstränger mig!?
Så de riktiga hjältarna är ju såklart alla ni som fortfarande kämpar med näbbar och klor med det avskyvärda suget som inte vill släppa taget.
Men som du säger Vinäger, ge inte upp, för en vacker dag sitter även ni på torra land och kan pusta ut.

För nu såhär i backspegeln så ser jag alkoholmissbruket som en vidrig sörja
som man befinner sig i som beroende.
Så när man väl har kravlat sig upp ur den kletiga sörjan, tvättat sig ren från topp till tå så vill man helt enkelt inte ner i skiten igen.
Så med dessa förnumstiga ord sätter jag mig på min höga häst ? och rider in i min nya vackert rosaskimrande värld..?

Nej, såklart jag inte gör!
Jag stannar här och hejar vidare på er och mig själv för jag vet hur alkohol ?djävulen plötsligt kan dyka upp och dra ner mig i sörjan igen!
Förlåt Vinäger, nu ockuperade jag ju din tråd en stund i mitt funderande...?
Kram ?

siggestardust69

Hej ?
Vill bara säga att jag tycker du gör det så bra. Du peppar och stöttar är en klok motivator.
Så detta med att inte spela i samma liga håller jag inte med om. Vi spelar alla i samma liga, vi är i nuet och gör så gott vi kan, vi blir glada för dagar vi lyckas och när/ om vi faller så reser vi oss igen!
Men hursomhelst gör alla det så bra. Bara att vi är här på forumet visar att vi vill få till en förändring.
Så vinäger som sagt du gör det så bra och du är en förebild för så många här på forumet ❤️
Kram Sigge

Tack för fin input. Lisa, blir bara glad om någon ockuperar min tråd, det tyder på intresse för innehållet. Sigge, har med tiden förstått att en förebild kan se ut på många sätt. Känner mig knappast som en sådan, men när det gäller att inte ge upp, tjaaa, då kan jag iaf lova att jag står och vinkar med handen...

Har haft en fin helg, hoppas att bni andra har haft detsamma.

Jag håller dig i handen och vi kämpar på...eller hur. Läser också med glädje om alla som lyckas men har ju bestämt mig för att inte nedslås och känna mig misslyckad. Bra eller dåligt? Vad vet jag?

Kraaam

Jag stretar på, kanske inte optimalt, men på mitt eget lilla vis. Är fortfarande nöjd med att det funkar. Klarar jag inte helvitt, är jag stolt över det näst bästa alternativet. Alltså, skulle jag inte vara det för tillfället, är jag säker på att jag skulle strunta i allt - och då, mina vänner, är jag snabbt ute på riktigt farliga vägar...

Sååå...

Jag mår riktigt hyfsat, ser fram emot julen, som av tradition alltid varit A-fri i vår jättefamilj. Tack gode gud för det, allt som är gratis i kampen tas emot med öppna armar.

Livet leker. Eller, hm, det var nog att ta i, men faktum kvarstår. Lite lycka mitt i allt känner jag. Så tacksam för det.

Ja, nu kom ett kanske motsägelsefullt inlägg. Men, jag vill verkligen inge hopp till alla som inte klarar helnyktert just nu. Det går att tillfälligt leva ett hyfsat liv ändå. Tror att vi måste tillåta oss att känna så för att orka.

Däremot ger vi aldrig upp drömmen om det självklara vita livet. Never ever.

Vi fortsätter följa er som kommit längre i spåren. Men är säker på att vi som ännu inte är framme mår bra av att inte känna oss sämre på något sätt. (Eller hur, Pellis?)

Vägen mot förändring ser olika ut för oss alla. Det viktigaste är att vi håller den kvar som målbild. Som sagt, en dag är jag - och många med mig - där.

Jag lovar!

Kram till den som vill ha och behöver. ?

Du tänker så rätt. Var stolt över det du åstadkommer. Du har kommit lång väg ändå mot en helt vit framtid. Och nu står en vit jul inför dörren. Toppen! Stor kram till dig fina vän ❤️

Tack för fina ord i min tråd.
Att vara stark Vinäger.....
Faktum är att jag tänkte på dig när jag läste texten.

Utan "heja o peppa-rop" och den eviga duktifieringen så är du faktiskt stark.
Jag har nog lärt mig att ge goda råd till en person som håller på att sluta dricka hjälper inte.
Lika lite som det går att skriva till en medberoende att denna ska lämna.

Personen kommer inte att lämna/sluta dricka innan tiden är 100% mogen. Gör si. Tänk så. Det funkar inte.

Att stötta en person som arbetar på sin nykterhet är en annan sak.
Att stötta en person som håller på att lämna en skadad relation är en annan sak.
Det är som att hålla någon under armarna och att finnas till.

För precis så som i texten så blir min reflektion att det är inte att vara helnykter som är starkt.
Det är att komma till insikt.
Styrka är att våga ta steget att förändra. Även om det är små steg.
Att våga kika ut på omvärlden efter ett totalras.
Att våga be om hjälp.
Att ha styrka att våga vara ärlig.

Att trots att man faller oavsett hur många gånger VÅGA och orka ställa sig upp igen.

Jag vet att du är stark för du gör allt det där. Du är så medveten om dina alkoholproblem.
Jag är faktiskt imponerad av att du lyckas hålla ditt alkoholintag som du gör. Det är starkt.
och det är

Good enough liksom.

Kram och en riktigt fin vit jul

önskar

MM