Min tråd "Längs den krokiga vägen" läser jag ibland när jag ser tillbaka på mitt skitliv de senaste åren. Jag har snart varit nykter i två år. Jag mår bra och känner mindre och mindre att alkoholen är något jag saknar. Har bytt arbetsplats men är fortfarande lärare. Är tillbaka på min gamla arbetsplats. Trivs bra än så länge och eleverna tycker jag är en kanonbra lärare så jobbet känns bra. Min bitterhet försöker jag lägga bakom mig och jag tänker ofta på karma. Är man elak slår det tillbaka. Till er som dricker eller funderar på att börja igen för att ni tror ni klara det. Gör inte det. Kommer sluta med en dikeskörning.

Ha en bra helg därute.

Nu har det gått tre år av nykterhet. Jag är stolt över mig. Ska lämna mitt sista blodprov i maj. Alla prov under två år utan anmärkning. Nu har mitt liv börjat på allvar igen och det känns underbart. Ni som läser detta och vacklar. Det går om man vill. Ta all hjälp ni kan få. Tyvärr litar fortfarande inte min fru på mig och det är det jobbigaste.

Det slog mig en tanke när jag läste att det är jobbigt för dig att din fru inte litar på dig. Kanske du kan tänka som vi anhöriga; det är hennes problem, du kan inte göra mera åt det än du gör nu - du är nykter. Och det är du för din egen skull. Hon lider säkert också över att hon inte kan lita på dig men detsamma gäller henne - den enda hon har makt över är sig själv och sina egna val.
Härligt att läsa att ditt liv är underbart, njut och var stolt över dig själv! / mt

Idag lämnade jag sista blodprovet på Previa. Kändes skönt att få ett avslut ett mål att uppnå. Nu ska jag fixa allt på egen hand. Har mina verktyg ifall att om eventuellt det kommer ett sug ett bakslag. Det ska det inte. Tyvärr har min son som är 10 år fått grav skolios och troligtvis en tuff operation. Gäller att vara stark för alla. Min träning går bra. Köpt en ny hybridcykel och cykeltränar en del. Mår ganska bra. Som lärare på högstadier det just nu tufft jobbmäsdigr med mängder av nationella prov att rätta och flera hundra betyg att sätta.

Har ett nytt beroendeframkallande uppdrag. Jag älskar cykling. Cyklar till jobbet 7 mil tor. Ja träningen är en mycket nyttigare drog än A. Så ni som funderar på att sluta med A gör det och börja träna.

2019 går till det året med kanske mest helvete av allt. Haft en bra semester. Skulle köpa bil hittade en fin nybesiktigad pjäs. Åker dit men bilen stannar. Hyrbil. Upp kollar runt lite köper den begagnad pjäsen. Kör hem den. Bilen den "nya" stannar i Nybro. En bil i Nyköping, en bil i Nybro bor inte i närheten av några av dessa städer. 30000 har kalaset kostat mig. Ja det är materiella ting.

I tisdags ringer polisen. Nu har mitt gamla fackförbunds polisanmälan mot mig behandlats. Trolöshet mot huvudman. Vad jag vet så anser dom att jag skrivit upp resor jag inte är berättigad till. Jag hade ett möte med dom 2016 då de inte ville säga vilka resor det gällde. Detta har pågått mellan 2014-2016. Alla mina resor är attesterade genomgått revisionskontroll mm uppskickade till förbundet. Jag är helt knäckt går och funderar OM OM jag gjort något fel. Jag skötte en hel lokalavdelning själv i princip samtidigt som jobb samtidigt som jag inte fick facklig tid av min arbetsgivare trots lagstöd. Polisförhör på tisdag jag är så orolig även om jag mig veterligen inte gjort fel.

Förra veckan fick jag åka ambulans in på natten misstänkt krampanfall de trodde tia eller stroke men alla prover bra och ct-hjärna likaså. Jag åkte förbi affären med gröna skylten nu flyr jag. Jag flyr men jag körde förbi. Jag har lovat mig att aldrig mer fly mha alkoholen. Snart 4 år nykter så ska det förbli. Jag är dock helt psykiskt tagen, sover inte på nätterna. Min känsla säger att man försöker sätta dit mig. Ingen skön känsla.

Så klokt av dig att inse att du inte ska ta a till flykthjälp! Du har gått igenom mycket ’jävelskap’ förut så du tar dig säkert igenom detta också. Jag finns här i bakgrunden och hejar på dig allt vad jag orkar. Några andra ’gamlingar’ hänger också här emellanåt och lite i perioder. Forumperiodare. Nyktra och städade men inte alltid problemfria. Det hör livet till.
Kraft och seg vilja önskar jag dig! / mt

Det låter ju helt förfärligt men hoppas att du har ett bra skyddsnät som hjälper dig nu.
Starkt att inse att alkoholen inte skulle hjälpa dig nu.
Du skall se att det kommer lösa sig, vet du att du har gjort rätt så läggs det ned.
Fortsätt kämpa/: kram Strulan ??❤️

Starkt jobbat att inte fly med alkohol.
Kan du få nån annan hjälp istället? Prata med någon, avslappning eller nåt.
Eftersom du inte har gjort något fel så har jag svårt att tänka mig att du skulle kunna åka dit och bli straffad. Men nu är det i rullning och går kanske ganska snabbt. Sen kan du lägga det bakom dig. Fortsätt med cyklingen. Den typen av rörelser är som balsam för själen.

Jag har gjort två misstag som uppdagats jag har betalat ut dubbelt för två resor under två år och dessa har jag erbjudit mig att betala tillbaka. Var klantigt men ej gjort i uppsåt utan ett mänskligt misstag pga för mycket att göra. Jag är inte mer än människa. Jag känner mig ändå stark mot alkoholen. Jag är människa.

Min son har diagnostiserats med öppet ryggmärgsbråck och ska opereras i 10 timmar i februari. Han har skolios, saknas ben i ryggraden mm. Idag 11/12 kom det brev från polisen igen. Jag ska på ytterligare kompletterande förhör kring det jag skrev ovan. Jag orkar snart inte ta emot fler negativa beslut/informationer. Allt går åt helvete just nu. Jag vill fly med alkoholen men jag vet att det bara är en ridå, en sminkning. Mina problem försvinner inte.

Hej,

Det du skriver berör mej starkt. Du behöver vara stark nu för din grabb. Det är det enda viktiga. Har du gjort misstag är det mänskligt. Polisförhör är läskigt men måste de fråga mer, så..

Du är viktigast - du och din hälsa. Sköt om dej nu.

Styrkekramar ?

Ja min fru också.... Igår körde jag. Ställde bilen utan för systemet. Tog min plånbok, steg ur bilen. Gick mot dörren. Vände 3 meter innan. Satte mig i bilen och körde hem. Alkoholen är en vän, ingen fiende. Jag har lovat mig att aldrig fly, gör mitt bästa. Att fly med alkoholen, ja det dövar men det hjälper inte.

Förhöret flyttat till efter helgerna då min advokat fått rycka ut på en häktning.

Jag mår psykiskt dåligt, stressad av allt på mitt jobb som lärare nu. Glömmer saker, hittar inte ord mm. Imorgon ska jag göra magnetkameraundersökning av min hjärna då jag fick ett krampanfall för 2 månader sedan.

siggestardust69

Tjo AM
Kommer ihåg dig från förr! Du är en klippa , som peppat alla här på AF tidigare! Starkt av dig att ge fan i alkoholen! En sak är säker, du fixar dina problem bäst med en nykter och klar hjärna.
Allt kommer lösa sig, ta det lugnt och hämta kraft!
Du fixar detta ?!
Kram Sigge

Vilken mardrömssituation du hamnat i. Känner din ångest rent fysiskt. Så många känslor. Vanligtvis utsätts vi för en sak i taget, men det här...

Självklart vet du att du möter både dig själv och din familj bäst nykter. Det stora är att du inte bara vet det, utan att du också gör det. Det är stort! Du är värd all respekt. Från djupet av mitt hjärta önskar jag dig all lycka du kan få vad gäller allt du räknat ut för.

Många många kramar

Jag hoppas allt gått bra för dig Magnus, jag tänker ofta på dig och vilken kämpe du är. Även om jag aldrig lyckats bryta mig loss på samma vis som dig önskar jag att jag var lika stark som dig. Jag vill också önska dig en God Jul.

Jag ser att du har haft det jobbigt sista tiden, jag själv som gärna ser ursäkter och drickar pga det blir orolig för dig. Skriv gärna att du är okej. Vad du skrivit sista tiden är verkligen oroväckande och jag ser många likheter med med när jag själv får nog och dricker.

Ja tiden har varit tuff. Jag trillade dit den 3/1 men jag lyckades bromsa mig till 5 huttar. Jag är så arg på mig själv för detta men jag orkade inte helt enkelt men som sagt jag slutade snabbt och har inte rör skiten sedan dess och det är jag stolt över. Kände nog bara för att dra. Vi har fått avliva vår gullekatt också så 2020 har börjat ungerfär lika jävla illa som 2019 startade. Ska ha telefonmöte med min advokat på onsdag sedan blir det ytterligare ett polisförhör. Trolöshet mot huvudman. Ja jo jag har råkat dubbelbetala två resor för mig. En resa anser de jag inte gjort för fyra år sedan. Jag som åkte runt så mycket har ju ingen koll på detta nu flera år efteråt. Känner mig smutsig. Väntar på operationstid för vår son, han ska göra en ny röntgen som de skickar upp till Linköping sedan väntar en tung period. Mitt uppe i detta kan det också bli rättegång. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska reda ut detta. Jag tar en dag i taget. Jag har iaf jobb, familj och ja mitt vardagsliv är egentligen ganska så bra men det är mörka moln som hänger över mig.