Hope

Jag läser mångas inlägg här och varit mycket hjälpt av tips och idéer på denna sidan. Ett plus är att det är en sådan hjärtlig ton här.Just nu mår jag riktigt dåligt. Tog beslutet att försöka sluta dricka för snart ett år sedan. Det har gått ganska bra. Har känt mig mycket piggare, gladare och starkare undet detta år när jag inte druckit alkohol. Jag har haft några dagar då jag trillat dit men jag har kommit på fötter direkt efter. Jag har varit stolt över mig själv och tyckt om mitt fräscha nya pigga ansikte. Allt det positiva är nu borta. Jag vill bara dricka mig i genom hela julen. Eftersom jag brutit med min familj och inte har en egen familj så känns det riktigt tungt. Tidigare år har detta inte varit något problem då jag klarat min ensamhet under julen med alkohol. Ska dock tillägga att jag har många vänner som jag är väldigt tacksam över. Tidigare jular har jag tyckt va mysiga med alla härliga julfilmer mm. Ensamheten dövade jag med alkohol så då fanns det ingen julångest. Denna jul, klarare än någonsin i knoppen känner jag så mkt ångest över hur mitt liv har blivit. Kan inte längre glädjas över min framsteg till ett nyktert liv som jag tidigare gjorde. Är så rädd att trilla dit. Försöker planera in aktiviteter med mina kompisar under julen, träna, massage mm. Allt för att inte sitta hemma o tänka. Men det känns som om det kommer bli en tuff jul utan alkohol men vill absolut inte trilla dit

Välkommen!

Många som du vill hålla julen nykter eftersom vi mår så bra av det.

Kan du skriva här varje dag under julhelgen så kan vi ju hålla varandra i handen :)? Och göra lillfingerkrok på att inte dricka ?

Styrkekramar ?

vill ha något att göra och känna att du dessutom gör något gott både för dig själv och andra så är det en hel del organisationer som fixar en jul för ensamma och hemlösa. Du får sällskap och ger av din tid till andra.