Hej alla! Kände för att titta in på forum idag. Känner att "Det vidare livet" passar mej bättre nu än "Förändra sitt drickande". Jag vill inte förändra mitt drickande, är väldigt nöjd med mitt nyktra liv. På fullt allvar, jag önskar aldrig att jag kunde dricka "normalt", det är bra så här. Tänker väldigt sällan på det som var. Tiden går och jag har nog förlåtit mej själv för det jag gjort, för tiden jag slösade bort. Däremot är jag stolt över den jag är nu. Att jag alltid är nykter, att veta att jag alltid är redig och klar. Med gamla sjuka föräldrar vet man aldrig när man behöver rycka ut.
Det är svårt att tro då man kämpar med missbruk att det kommer en dag då man inte längre är sugen. Jag har varit på semesterresor, bott på all-inclusivehotell tom utan att ha en tanke på att jag missar alkoholen. Första gångerna kändes lite grann, lite vemodigt på nåt sätt. Att jag är annorlunda. Men numera könner jag mej annorlunda på ett bra sätt. Det är naturligt för mej och alla i min omgivning.
Det har inte alls tagit fyra år att nå hit, inte alls. Minns inte när jag senast kände nåt sug.
OM jag tänker mej att jag skulle dricka så känner jag direkt, fortfarande, att ett glas vore inte nog, inte två heller. Efter så här lång tid vet jag att jag aldrig skulle klara ett måttligt drickande. Har aldrig haft ett måttligt förhållande till alkohol. Jag skulle supa ner mej direkt, snabbt.
Därför är jag tacksam för mitt beslut att aldrig, no matter what, dricka alkohol igen. 0,5% är det starkaste. Persist, and time will work in your favor.
Trevlig sommar alla gamla och nya vänner! Skålar i bubbelvatten med lite hallonsaft, mitt nya rose'vin.
Santorini

Tänkte kommentera lite, veteran som jag börjar bli. Gått sju och ett halvt år sen jag sist drack alkohol. Sist ja. Det är det nog. Min identitet är förändrad. Jag anser inte att jag är alkoholist. Inte heller vill jag kalla mej nykter alkoholist. Möjligen nykterist men snarare är jag en som inte dricker alkohol numera. Liksom jag är icke-rökare så är jag icke-alkoholdrickare. Fast etiketten är oviktig. Det viktiga är att jag ändrats. Det är länge sen nykterhet var en kamp. Länge sen jag var euforisk också. Det har blivit vardag och det är väldigt skönt. Inga sug, ingen önskan att kunna dricka, ta ”ett glas”. Så det går att låta bli och vara nöjd med det. Jag är inte rädd att trilla dit men också på min vakt, medveten om att jag aldrig får tro att jag är säker.

Vad glad jag blev att se dig!?
Skönt att du mår bra och är nöjd med den nyktra tillvaron.
Som du vet är jag en av dina följare och blivit inspirerad och klok efter att ha läst din långa tråd.
Jag är nu så säker på att aldrig dricka mer och har till och med tänkt komma på forumträffen i februari!
Hoppas verkligen att du också vill komma dit ??
Kram ?

är rätt skön !! Slipper drama och urusla mornar ! Och jag hoppas också att få se dig på träffen !

Intressant det där med ”etiketten”. När man varit nykter så länge som du så kan man väl inte behöva dras med en etikett som är 7,5 år gammal. Man är väl inte anorektiker eller bulimiker eller nikotinist när man varit frisk i så många år. Man har väl kvar en försiktighet eller ett inte regelverk men det är ju en del vem man är. Jag tycker du stolt kan titulera dig vad fan du vill :) Härlig framgångsstory!

Var och en får göra som den vill, både med tideräkning och eventuell etikett på sig själv..Varm kram till dig som visade att det går att förändras????

att du anmält dig !!! Lutar nog åt att jag också gör det....nån dag... :-))

Det önskar jag alla som är här. Jul och nyår kan vara en svår tid om man kämpar mot alkoholen. Även jag fick en liten påminnelse igår då maken kom hem med en fin flaska vin. Extra smooth stod det och jag drog in doften flera gånger och kände sug. Då är det viktigt att man vet att man aldrig kan dricka alkohol igen. Att man inte tänker att en gång är ingen gång. För ett enda glas, en gång, kan välta hela nykterheten över ändå. Och ett litet sug är inte värre än en påminnelse och det går om. För övrigt är en flaska inget att börja dela på för en sån som mej...Jag inbillar mej inte att jag skulle vara nöjd med ett glas.
Nå det passerade snabbt. Jag är väldigt nöjd för att jag får fira min åttonde jul som nykterist. Kanske inte helt självvald nykterist men å andra sidan har jag själv valt att sluta med alkoholen. Flera misslyckade försök men nu sitter den.

siggestardust69

Hej
God jul och grattis till din 8:e vita jul!
Du har min fulla respekt och du är verkligen en förebild för oss alla på forumet!
Vi vågar, vi kan & vi vill ?.
Kram sigge

Så starkt (!) så insiktsfullt och klokt av dig att stanna vid doften.... Du är verkligen en förebild!
Vi firar också en helnykter jul, nu till kvällen helt på tumis - alla barnen är på egna vägar. Och det känns lugnt, kravlöst och riktigt bra. Har haft kärt besök en stund på dagen och nu ser vi två på Kalle Anka medan brasan brinner.
Ha det riktigt bra min kära forumvän sen många år❤️ / mt

En fin vit kväll låter bra. Jag är färdig med julfirandet, det är så mycket hysteri och konsumtion kring det. Förstår inte poängen riktigt. Det är väl åldern. Vi är också ensamma hemma, maken och jag. Som tjuren Ferdinand sitter vi och har det lugnt och skönt.

Så underbart att jag kan vara en förebild! Det gör att det känns som att det kom nånting bra av det hela ändå. Alla måste gå sin egen väg och bli nyktra på egen hand. Men det behöver inte vara så konstigt. Man behöver inte via kliniker eller läkare eller antabus. Det kan räcka med att bara bestämma sej. Att man fått nog. Att man inte vill vara en slav längre.

Det var en sån obeskrivlig lättnad för mej då jag hittade till detta forum och såg andra beskriva samma sak som jag upplevt och känt! Det fanns dom som gjort värre saker till och med:). Och jag förstod att det inte är jag som är galen utan att det är så här missbruk och beroende ser ut. Och det går att komma ur.
Tack MM och mulletant för allt genom åren!

Ser att du gör en del inlägg här. Så fint att se dig och att du lever gott i din nykterhet. Känns lite fantastiskt att tänka på alla år vi följts åt här och att våra liv tagit en så bra vändning! Ha det bäst / mt

Kul att se dej också! Ja tänk så länge vi känt varann! Så känns det. Jag tittar in ibland på detta välbekanta forum. Kommenterar sällan men ibland känner jag mej manad:). Många som kommit och gått under åren. Det är glädjande att tänka att det lyckats bra för många. Jag minns hur jag med både förundran och lättnad läste andras berättelser om fylla, att gömma alkohol och black-outs. Och jag tänkte herregud, det finns dom som varit värre än mej, haha!

Ha det så gott!

Det är faktiskt redan drygt åtta år nu så rubriken är föråldrad. Jag kan vara en förebild att det går att bli varaktigt nykter. Mitt vapen är att jag aldrig får tro att jag är botad och kan ta ett glas. Liksom jag är ”icke rökare” så är jag ”icke alkoholdrickare”. Det är många år sen ETT glas frestade mej, kanske aldrig. Jag såg ett antal glas för mej. Att dela en flaska vin var ointressant, för lite...
Det gäller också att snabbt sluta tycka synd om sej själv. Jag har själv druckit mej till ett beroende och detta är konsekvensen. Det är ingen mänsklig rättighet att få dricka alkohol. Det bästa är att det är så mycket bättre utan.

Det här är SÅ viktigt!

”Jag har själv druckit mej till ett beroende och detta är konsekvensen. Det är ingen mänsklig rättighet att få dricka alkohol.”

Grattis till 8 nyktra år! Och tack för att du skriver ibland och berikar forumet med din erfarenhet.

Kram ?

Jag har den senaste tiden flera gånger drömt om alkohol men varje gång har jag varit klar över att jag inte dricker. Det senaste var att jag köpte hem flera boxar och slog upp ett glas vitt vin åt mej och en vän. Men då jag skulle lyfta glaset sa jag att jag ska nog inte dricka det här och hällde ut det. Så inte ens i drömmar smakar jag men minnet av drömmen lämnar ett starkt intryck.

Jag vet inte om det betyder att jag ska vara extra vaksam. Eller om min hjärna helt ställt om sej. Jag upplever inget sug eller nån längtan efter att dricka. Kanske beror drömmarna på att i nästan alla filmer och böcker dricks alkohol. Det är väldigt närvarande omkring en. Inte konstigt att det är svårt att lämna bort.
Men det går och nu ändrade jag rubriken också. I själva verket är det 8,5 år sen jag drack alkohol för sista gången. Jag hoppas att det går bra för er andra också.

att få ta del av dina drömmar. Och trevligt att se ett inlägg från dig, jag har skrivit liiite oftare på senare tid. Vet inte varför det blir så... Skrattar högt när jag tänker på att min rubrik är Mitt nya år - det har också blivit bra många fler, minns inte när jag började den tråden. Minns inte heller vad min första tråd hette.... jo, nu tror jag att jag minns.
Hoppas du har en bra adventstid trots att livet är som det är i dessa tider! / mt