Gissar att han redan har en kompressor om den går på tryckluft? Annars blir det än tyngre släpande för att han ska bli riktigt glad :)

Ah, när du skrev ”luft-tjosan” så tolkade jag det som att det var en tryckluftsborr. Men har den elsladd så behöver du bara rimma, lägga den under granen och se fram emot en massa upphängda tavlor, hyllor och annat.

Ser själv fram emot en vit jul i dubbel bemärkelse. Men vi har slutat ge varandra julklappar sedan några år.

Starka du... gudars vad du kämpar på.

Det här med ett ostädat hem. Jag känner igen det, fast nu bor jag ju ensam och borde ha enkelt för det. Men pga. min personlighet så blir det ofta struligt ändå. Men jag har en teori om att hemmet representerar personens inre. Ett stökigt hem - mycket som ligger och oroar i det inre. Ett Mio-hem/avskalat - fint på ytan, med var är substansen? Ett eklektiskt hem - en intressant och mångfacetterad person. Men detta är ju bara min åsikt och så som jag tolkar det. Har sett många hem i min dag pga. ett tidigare yrke som mäklare. Och om ni funderar på det. Fundera på en person och hur dess hem ser ut - visst matchar det!? Det slår i princip aldrig fel.

Tack gode Gud i höjden. Jullovet är här. Inte en dag för tidigt. Jag ska samla ihop mig och skriva något iaf halvvägs mot tänkvärt/intelligent/intressant. Snart. Men först ska jag rasa ihop i en mycket trött liten hög i soffan och bara andas. Kram på alla forumvänner!

Japp, så länge säger min app att jag har varit utan alkohol. Nykterheten känns vardaglig och allmänt ospännande. Alkohol känns också allmänt ospännande. Julklappshandel känns desto mer spännande. Det slinker ner en och annan åt mig själv också i kassarna. Risken att jag får något jag vill ha av den älskade, men ack så shoppingodugliga familjen, är minimal. Duglig kvinna reder sig själv. Det blir en god jul ? annars försöker jag mest vakna upp ur min ledighetsinducerade koma. Fylla på det ekande tomma batteriet med ”må bra”. Det blir mycket musicerande. Avkomman hade en del icke smickrande åsikter om det kl 06:15 imorse ? Hoppsan. Fast inte begriper jag hur det kan vara mitt fel att de gick och lade sig runt 05 imorse ? Nåja. This is my circus, and those are my monkeys. Imorrn bitti ska jag spela musik de gillar ? Yes I know, omtänksam är mitt andranamn.

202 dagar är ju fantastiskt ?
Men som du säger i ditt mycket underhållande inlägg, (du är en väldigt rolig kåsör?) så är det väl naturligtvis logiskt att det med tiden inte längre blir så märkvärdigt med nykterheten. Tycker jag känner av det lite redan. Och då är jag "bara" på dag 68 idag...

Men hursomhelst så är du värd många fina julklappar ?????
God Jul ???
Kram ?

Jo... julklappshandlingen ledde in i ett skapande flow. Materialet denna gång är garn och stickor. Jag hittade inte exakt de färgkombinationer på förstärkningsplagg jag var ute efter i julklappshandeln. Så jag köpte garner i rätt färger, och grävde fram stickor ur förrådet. Det hade varit toppen om jag faktiskt visste hur man stickar... Men det ger sig, litet undan för undan. Den skapande processen funkar på samma sätt, vare sig jag skapar inom musik, måleri, skulptur, vardagsinnovationer eller textil... Jag har en bild i huvudet av hur det ska bli. Sedan uppstår en massa problem, som jag löser. Några varv ”gör om gör rätt” senare har vi en produkt ?

Grattis finaste du. Över 200 dagar är ju sjukt bra. Själv räknade jag ihop till 175. Fortsätter räkna trots att jag provade 1,5 öl (det är viktigt med den där halvan ;) )

God jul på dig också förresten.

Vill bara tacka dig för att du har varit min person här i år, och den personen, även om vi inte känner varandra - som gjort störst avtryck 2019 på mig. Så tack finaste du för att du är just DU och att du har varit här för bland annat mig!

Kram

Vad fint du skriver till och om mig ? Du har gjort stort intryck på mig också... Du får mig att se litet ljusare på framtiden faktiskt. Vi vet ju inte vad resultatet av din utredning blir än... men om man funderar i banorna Asperger... ADD... högfungerande autism... Jag känner hopp för de av mina barn som har de här diagnoserna när jag läser i din tråd. Det är svårt att förklara.

Hoppas du har en riktigt skön och vilsam jul och kan sätta flyttbestyren på vänt ett tag ❤️ Kram

Du är ju sjukt bra som bara kör på - vad som än händer, liksom...

Så himla imponerad och inspirerad av dina underfundigheter upblandade med allvar. Älskar sarkasm och galghumor, så då kan du ju förstå att jag trivs i din tråd... Visar det nog själv sällan här, vet inte varför, men har alltid svar på tal i vanliga fall. Jaja, jag läser, begrundar, förundras och njuter av all gemenskap här.

Tack för att du finns.

Önskar dig en fin kväll. Kanske med lite grönkålschips och Cola Zero. Tror att jag ska fylla på med det, sämre fylla kan man välja.

Kram till dig

Fibblan

Vill bara titta in och säga tack för dina uppmuntrande ord hos mig, när jag var under isen där ett tag..❤️?!
Jag håller med Ensam och Vinäger☺️. Kan tänka mig att du gör starka intryck på de du möter IRL också?! För mig har det varit en lisa för själen att ta del av dina ord, såväl allvarliga som skojiga?!
Hoppas du vill hänga här länge till?!
Jag är på G igen (?!) Härligt o höra att du mår bra och att kreativiteten och lusten att skapa på olika sätt letat sig tillbaka till dig igen??!
Önskar dig ett gott slut och en riktigt bra början på det nya året✨?✨!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Vinäger och Fibblan ❤️ Jag blir alldeles rörd av era ord... Tack själva för att ni finns och bäddar forumet med så mjuk och varm acceptans för alla och envar. När livet härjar och själen darrar är det så gott och tryggt att veta att ni finns här inne, och lyssnar utan att döma. Och när livet leker och själen strålar är det dubbelt gott att hänga här med er och strössla kärlek över det dråpliga underbara eländes elände som är livet ? Vi fortsätter hänga här allihop va? Grönkålschips ja, det kunde behövas nu efter det traditionsenliga frosseriet... Men jag har ju en ostkaka i kylskåpet ... Hm tough choice... Motar sylten skörbjuggen?

Idag är jag riktigt sliten på ett skönt sätt. Vi var uppe och suddade efter kl 4 imorse ? Spiknyktra. Men nog fasen var det party. Vi firade med samma familj vi firat med de senaste 20 åren. Jag fick kortslutning i hjärnan när jag erbjöds vin till middagen, men gubben räddade mig. Vi är helt alkoholfria båda två numer, annonserade han glatt och hällde upp alkoholfritt. Karaoke höll oss alla fullt upptagna hela kvällen. Riktigt drag blev det när vi kom på att vi kan släpa in diverse instrument och koppla upp till förstärkarna. Jordens röj. Skitkul! Nu är vi på väg ut i skidbackarna ? Kram på er alla och god fortsättning!

Blyg 123

Låter inte kul alls det där ?

När min mans barn bodde kvar hemma och det inte hjälpte att be dem att plocka undan inte och heller tjata hjälpte så testade jag en annan metod...
Allt de spred omkring gick jag och ställde in på deras rum och stängde dörren så jag slapp se det.
Jag började sortera bort deras tvätt ut den vanliga tvättkorgen , jag skaffade varsin tvättkorg åt dem som jag ställde i deras rum och la all deras skitiga tvätt där istället.
Sen upptäckte de rätt snart att de inte hade något att ha på sig.
Jag fick göra så här ett tag men gjorde allt utan att säga något.
Plötsligt så insåg dom att det va lättare att ställa in sina tekoppar, cola glas och diverse i diskmaskinen istället för att lämna kvar de på bord och dylikt.

Visserligen blev det rätt många vändor in till deras rum med diverse saker innan de lärde sig ....
Men innan jag testade detta så sprang jag ju hela tiden och plockade efter dom ändå för att försöka hålla ordning.
Det enda det plockande resulterade i va ju endast att de lärde sig att man kan lämna allt framme överallt , det är ju ändå någon annan som fixar det .
Så du kanske ska testa detta där hemma !
Varm kram

Vad roligt att se att det går så bra för sig och din nykterhet! Så starkt jobbat! Nu u är jag åter här och tar tag i min!
Kommer läsa igenom din story hittills i dagarna!

Kram PimPim?

Tack för tips. Det är bra råd. Har redan testat, tyvärr. De bryr sig inte. Jag har t.o.m. lagt all skit i deras sängar. De bara öser ner det på golvet ? Men nu kan jag ha hittat ett vinnande koncept. Sabba sovmorgnar. Jag har deklarerat att varje lördag kommer jag gå husesyn. Den som inte har ordning på sitt rum eller inte tagit reda efter sig i resten av huset, väcker jag exakt kl 06:00 på söndag morgon. Och tjatar hål i huvet på tills de har städat. Ska bli väldigt intressant att se hur de hanterar detta. Min familj är helt på det klara med att jag alltid säger vad jag menar och menar vad jag säger ?