i förrgår.
Håller inte räkningen så noga längre tydligen.
Brottas med ångest, sömnlöshet och annat så jag är inte alls sugen på att fira.
Men ger mig själv en liten tacksam klapp på axeln för att jag håller fast vid beslutet.
Så småningom kanske kroppen belönar mig.
Hoppas ni har det bra där ute i sommaren.

sweatpea

Klapp på axeln från mig med. Bra jobbat att stanna i verkligheten fast du strider med dina ”demoner”, ångest och annat. Jag har hämtat styrka från din tråd tidigare med, tack för den hjälpen.

Hej!
Kämpar på med mina livskrisdemoner eller vad de nu är. De demoner jag tystade ner med alkohol är ju nu frisläppta och jag har inte lärt mig leva med dem eller hantera dem än.
Kämpar på! Gör det ni med!

sweatpea

Visst är det en kamp,och den får man göra själv. Men här kan vi i alla fall stå sida vis sida när vi kämpar, så det ser ut som en lång rad med människor som slåss med tomma luften. Lite skuggboxning så där. Tack för uppmuntran.

Så härligt! Började dagen med den morgonpromenad som jag lovade mig själv igår. Trots att natten var orolig och full av ångest och jag inte ville annat än ligga kvar under täcket klev jag i träningskläderna och väbde blicken mot himlen. Nice!
Nu vill jag fortsätta vara aktiv hela dagen. Vilka jobb tillåter rörelse o utevistelse, undrar jag. Någon som har tips? Kanske man ska bli trädgårdsarbetare....

1a jan 2020 har jag varit alkoholfri 1år!!! Tack vare ert program o gemenskapen i forumen. Den första tiden, veckorna, var värst. Slutade även snusa i februar, det var mycket!!! svårare.
Tack!!! För att ni finns.

Nu är det självklart för mig att leva utan alkohol. Var på julfest igår och funderade en stund på om jag skulle dricka lite "ett glas gör ju inget". Men jag vet ju var det slutar. Idag vaknar jag pigg och utvilad efter en festkväll. Det hände ju aldrig med alkohol.

Det här är mitt nya sätt att leva! Och det är underbart. Jag ångrar inte en sekund mitt beslut att bli alkoholfri!!

Kram på er!
Hoppas vi ses på träffen 8e februari!

Läste din tråd nu och fick inspiration av dig. Har ju varit aktiv här ett bra tag från och till men våra trådar har inte korsats sådär direkt även om jag känner igen ditt nick.
Så skönt att läsa om din resa till ett nyktert liv, du har haft sug fram och tillbaka som du hanterar så klokt tänker jag.
Min nuvarande vita period är mitt rekord, drygt 9 veckor och jag har hittills inte haft något jobbigt sug. Tvärtom har tanken på alkohol gett mig avsmak.
Så därför känner jag mig inte så "duktig" som alla andra som kämpar på vita knogar...
Igår var jag på min första tjejträff som nykter, alla andra drack vin och jag drack julmust och vatten. Det var jättetrevligt? jag blev förvånad över hur avslappnad jag var.
Så jag fortsätter på den vita vägen och tänker hålla mig där.
Kul att du också kommer på träffen ?
Kram ?

siggestardust69

Hejsan ?
Grattis till dig vitutanvin ? RESPEKT!!
365 dagar 1 år snart!
Men det är inte tack vare forumet och ngt programs skull, det är pga av DIG och DIN beslutsamhet. Det krävs mod, styrka och en djävulsk beslutsamhet.
Jag är inne på 35 dagen (helt utan ngt sug) jag är fast besluten liksom du. Så skönt att läsa att det liksom är en självklarhet för dig att vara nykter!
Känner din kraft i din text. Vilken ynnest att få vakna upp klar efter en julfest.
Så fortsätt njut !!
Kram Sigge

Du har ju faktiskt rätt i att jag gjort en hel del av jobbet själv! Tack för att du fick mig att se det! ? Känner mig stolt! ?

Har du någon egen tråd? Skulle vilja läsa mer av dig!

Jag känner igen mig i det där tankarna att man inte är lika duktig som "alla andra"." Min skit är defenitivt inte lika jobbig som någon annans. "

Jag är fortfarande inte alls bekväm med att kalla mig nykter alkoholist. Jag vill inte identifiera mig med den negativa stämpeln. Men det finns risk att just de tankebanorna är en del av "sjukdomen".
Hur som helst, jag är glad att du kikade in i min tråd och delade med dig av dina tankar.
Vi ses på träffen!

siggestardust69

Hejsan
Min resa kan du följa i det vidare livet
Beroende 3.0, välkommen.
Bra att du kom till insikt med att det är DU som är den som gjort det möjligt. Så typiskt svenskt ... tack vara bla bla bla bla & bla bla bla, så har jag fixat nykterheten.
Det är DU som är hjälten och som gjort skillnaden genom ditt modiga beslut.
Kram Sigge

Hej på er! Om 3 dagar firar jag inte bara nyår utan även ett år som nykter! Mycket tråkigt har hänt det här året och min nykterhet är en av de få positiva sakerna som hjälpt mig genom svårigheterna!

Jag ser fram emot att vara nykter ett år till och att då få uppleva lite fler härliga stunder i mitt nya nyktra och hälsosammare liv.

Vad ser ni fram emot?

Godmorgon, Vitutanvin ?
Haha, har alltid läst ditt nick som
"Vi utan vin" men det stämmer ju också eller hur??
Vad jag ser fram emot 2020:

•Forumträffen 8 februari
•Att fortsätta vara helvit
•En utlandsresa med tåg eller buss
•Att mina vuxna barn ska må bättre
•Att min sambo inte ska bli sämre i sina sjukdomar
•Att jag ska vara frisk och kunna
fortsätta träna

Kramar ???

siggestardust69

Hej hjälten & krigaren Vitamin!
? vit utan vin. Coolt kreativt nick. Enkelt men coolt. Precis som din resa, ditt år.
Trots livets begochdalbana har du gjort det enkla på ett coolt sätt. Behållt din nykterhet. Grymt bra jobbat, du är en förebild ? för oss på forumet!
Vad jag ser fram mot 2020 är att vara
Nävrande, ej begränsad, ej distanserad samt att inte vara bedövad. Vara levande.
Att fortsätta att bearbeta mina känslor inte fly dem. Ha tålamod. Fylla mitt liv med måbra saker. Träna såinihelvete, minst 10 k steg om dagen, gymma 5-6 ggr i veckan. Åk båge såinihelvete. Köpa en styrpulpet (alltid haft bobåtar) givetvis så att man kröka ordentligt när man ankrat.
Hade jag varit i mitt berusade jag... då hade jag svarat. Levt som det inte fanns ngn morgondag.
Respekt vitutanvin!!
Tycker du ska fira ordentligt din 1 årsdag!
Köp en dyr läskeblask ?
Kram Sigge

Hej Vitutanvin! Det var en väldigt bra fråga du ställde. Jag fick liksom ställa mig på bromsen och och tvärnita. Nu har jag saktmodigt funderat ikapp vart det är jag är påväg i sådan hisnande fart... Jag ser fram emot att landa ännu mer i mig själv. Vem är jag nu, med de mest intensiva familjeåren, ett halvt yrkesliv och stora livsomvälvningar bakom mig? Jag ser fram emot att hitta fler sätt att berika mitt liv... Livet så som det ser ut nu, inte så som jag trodde att det skulle bli. Jag ser fram emot att lära känna mig själv igen, mitt sanna jag, inte den jag trodde att jag skulle bli. Låter det flummigt? Mer konkreta saker jag ser fram emot är 1. En resa hela familjen drömt om länge, som går av stapeln i sommar. 2. En ny golfsäsong. 3. En unge vi fick baxa genom hela grundskolan i förtvivlan tar studenten efter en otroligt lyckad gymnasietid. 4. Vi kommer att få ett avslut på en långvarig komplikation i livet, som tyngt ner oss.

Hoppas det nya året bjuder dig mer roligheter än tråkigheter! Att vara nykter är en bra start ?

Tänk att du fixade det. Så glad för din skull. Nu kommer jag efter. Tack för inspirerande inlägg.

Gott nytt år!

Kram

Jag ser lite fram emot att åka snowboard/skidor. Men annars ser jag mest fram emot att ta dagarna som de kommer. Jag tar besvikelser ganska hårt så jag försöker att inte se fram emot saker för mycket. Blir lätt en idealbild i mitt huvud som inte livet kan leverera på. Försöker också kanske se fram emot mindre saker varje dag. Småsaker som gör tuffare delar av dagen lite lättare. Men det är inte bra för mig att vara sysslolös för då börjar jag fundera, så möjligen ser jag fram emot ett upptaget år. Hoppas det blir lyckosamt för er!

Stort grattis ditt år som nykter och till den förändring du gjort i ditt liv! Nu är jag på igen och jag vill verkligen fixa det denna gång, med all respekt och tanke på fallgroparna som finns!

Kram PimPim?