Blev genomförbannad på julen men lyckade på nåt sätt hålla minen inför barnen. Det hade inte blivit bättre av att jag ballat ur också.
Jag kämpar för att hålla kvar känslan av ilska men nu ringde han igår och allt var dom vanligt i hans huvud. Jag skulle komma hem och hjälpa till med granen och en massa annat. Va fasen tror han??!! Nähädu, i helsike , det kan han själv göra. Berättade för honom hur mycket han sårat barnen med sitt uppförande under julafton. Visst de är vuxna men det tar lika hårt på dem ändå.
Låter som din man också hoppar mellan känslorna lika mycket. Det är helt makalöst och man kan inte förstå något om vad dom försiggår i deras omtöcknade och svängiga,av sprit, hjärna.

Önskar också att vi kunde ses i verkliga livet men jag är så oerhört glad över att ha dig och de andra så nära ändå??
Kram Azalea

Blade Runner

Försök inte hänga med i svängarna, fokusera på ditt välmående och så finns han i utkanten, annars dras du in i virrvarret så lätt. Kram kram kram

Ines

Jag känner igen mig i det du skrev om er julafton. Det hade kunnat vara min man, min familj. Min man är som två olika personer, ibland mild, omtänksam och glad och ibland (mer och mer ofta) irriterad, rastlös och aggressiv.
Efter jul tog jag barnen till min enkla stuga, först skulle jag inte få åka för att jag inte klarar av det (?), men han vågade inte fullfölja förbudet eftersom min vuxna son är hemma och hälsar på.
Imorgon åker vi hem, 2 januari får jag nycklarna till lägenheten. Mannen vet ingenting ännu. Jag tänker flytta så fort lägenheten är möblerad. Det enda jag och barnen kommer att kunna ta med oss är personliga saker. Han skulle aldrig acceptera en flytt, jag vet inte vad han skulle göra. Men är för rädd för att riskera barnen, hundarna eller mig själv för den delen. Hur kommer han att reagera?
Tack till dig och alla på forumet som stöttar och delar med sig av händelser och upplevelser. Det har blivit ett uppvaknande för mig - en räddning - att jag inte är ensam. ?

Stolt över både min man som vaknade upp men också väldigt stolt över dig själv som klarade att vända blad och se framåt tillsammans med din man. Så oerhört starkt gjort. Det kröver en lika stor insats av dig dom är jämte att orka kämpa, att orka lita på mannen, att orka med besvikelser på vägen. Men titta nu!!! Ni verkar ju lyckats så bra att rida ut stormen tillsammans och det säger inte lite.
För min egen del så klarar jag inte det. Orkar inte kämpa mer i motvind med en som inte inser någonsin vad problemet ligger, i alkoholen.....
Det finns liksom ingen början att försöka bygga upp något på igen.
Jag är så glad att jag har min fristad i lägenheten även om den är enkelt möblerad och att det kostar mig mycket så här jag nu en egen plats där jag kan vara lugn och det är jag tacksam över nu.
Hade någonstans trott att om jag flyttat ut att han skulle förstå och vilja kämpa mot alkoholberoendet, men han gör inget åt det utan dricker lika friskt. Tror att jag kommer tillbaka igen.
Det är tröstlöst och bitvis tappar jag fotfästet.
Tack snälla du för att du delar med dig av dina erfarenheter och visdom, det betyder mycket?

Ja, ju den stackars amerikanen fick vara med om mycket denna julen tillsammans med sin blivande brud, gifter sig snart.
Hon har berättat från början om vår familjs mörka moln så han visste lite.
Jag bad honom om ursäkt när de åkte hem på juldagen över en kaotisk jul men hans svar blev: Det är därför jag inte firar jul för man blir bara besviken, han har haft en trasslig pappa, och detta ökar bara förståelsen över hur det är när min dotter berättar för honom eller är ledsen. Han är verkligen en go svärson.
Nä, det blir inga fler jular tillsammans nu, det har han satt punkt för.
Nu kommer nyår........ Han inbillar sig att vi ska fira det tillsammans, aldrig i livet. Jag och dottern har planerat för tjejmys tillsammans bara hon och jag.
Det ska bli så mysigt.
Du är så snäll och jag önskar dig ett underbart nytt år ?Azalea

Så härligt med lägenheten!!
Jag gjorde likadant, hyrde i smyg eftersom han heller aldrig skulle acceptera en flytt.
Planerade det redan i somras och använde tiden till att packa ner lite nödvändigheter och framför allt sånt som betyder mycket för mig. Minnen, fotoalbum, smycken och sånt som inte går att köpa nytt. Sen hade jag lägenheten i en månad utan att bo där och plötsligt en dag nådde jag min botten och bara bestämde mig. Tog mina saker och flyttade.
Så himla skönt att ha sitt eget där man kan göra det man vill och bara njuta av tystnaden. Visst kommer ångest ,skam och alla jobbiga känslor men jag övervinner dom till slut för alternativet att flytta hem igen är då mycket sämre.
Det finns en framtid för oss som är ljus och så mycket bättre.
Stort lycka till med din flytt?Det kommer att gå fint.
Vi är många här som vet hur det är och vi finns för varandra

Stolt -ja, jag vet inte. Men ja, jag är stolt över det arbete jag gjort med mig själv, att jag tagit makten i mitt eget liv. Utan forum och utan Carina Bångs blogg (som den var då 2010-2012 ungefär) hade jag aldrig orkat det. Aldrig förstått vad jag hade att göra. Jag är också stolt över mannen som tog tog makten i sitt liv. Här på forum, genom att läsa på de andra sidorna har jag förstått hur svårt det är. Jag har också blivit vän med många beroende, nyktra alkoholister, sockerberoende och matmissbrukare. Jag har insett och jobbat med mitt eget osunda ätande och sett kraften i att vilja dämpa sig med ’något’. Det är ett mönster jag har lärt tidigt och hittat vägen ut ur.
Jag tror (känner mig övertygad om)att du gör helt rätt som lämnar din man. Du hjälper ingen genom att stanna kvar. Han måste göra sin egen resa och alltför många har dessvärre inte kraften, eller viljan eller modet att välja nykterhet. Så skönt att du har en egen lägenhet!
Jag önskar dig ett ’underbart här och nu’ som en vän brukar skriva! Och ett härligt, mysigt nyår! Kram och allt det bästa! / mt

För dina stärkande ord. Jag behöver dem idag då det känns allmänt deppigt och blytung att orka hela vägen.
Tack och lov får jag se barnen imirhon igen då de kommer och hälsar på. De bor långt borta så ensamheten kommer över mig vissa dagar. Min familj är inte stor och spridd över hela Sverige och resten av världen.
Så att få rå om den imorgon känns fint.
Önskar dig också ett mysigt nytt år ⭐
Det var fina och tänkvärda ord som din vän brukade skriva?Azalea

Så mycket jobbigt för dig Azalea. Vad du får kämpa. Hoppas det nya året blir ditt och att allt blir bättre.
Gott Nytt År?

InteMera

Låter härligt med tjejmys bara du och dottern på nyår! Önskar dig allt gott in i det nya året, hoppas det blir ett nytt år fyllt med avkoppling, nya insikter och framför allt ett positivt startskott på nästa kapitel i ditt liv! Gott nytt år ?

Ytterligare en jobbig helg då man ska vara så glad och allt ska vara så perfekt och man ska gå nåt kul planerat med vänner.
Har inte gillat denna dag på flera år. De senaste 3 åren har jag fått fira med hans föräldrar och syster som är så snälla och bjuder så jag inte ska behöva vara själv. Fast jag har ändå suttit och jämnt mig ensam, jag på middag och mannen full hemma. Förra året blev kaos efter som han följde med och smygdrack av don mammas öl till han blev så otrevlig så hans syster blev förbannad. Fick gå hem med honom och inte skämdes han dag efter heller.
Detta året ska jag vägra nyår. Efyer den julaftonen som han bjöd på så åker ner iväg till min dotter 15 mil bort. Ska försöka att strunta i honom och kanske blocka numret, om jag har modet.....
Han ringde idag om att vi skulle ses och äta på nyår, bjuda in oss själva till hans föräldrar..... Jag sa att jag vill inte, utan kommer i te att fira nyår för jag har inte lust efter det som hände på julafton.
Han fattade inte det för det är ju en ny helg och det är ju bra nu, skitsnack , varit full sedan dess och igår skällde han ut pappan och systern när de körde ut för att se om han levde typ, oroliga såklart.
Fick sen sms om hur jag förstör för alla och hur hemsk jag är. Det är inte vettigt men jag får så mycket skuldkänslor och har då svårt att släppa och bara åka. Hur gör man det???
Fick ändå lite svar på min känsla då jag åkte ut ikväll innan jag hoppade på tåget till dottern. Han vill i soffan, tömt 1/2 70cl Skåne och i ryggsäcken 70cl whiskey 70 cl gin och 2 stora tyska öl. Känns inte som om han planerat för em nykter nyår precis.
Så nu sitter jag på tåget med lite ångest och kände bara att jag behövde skriva av mig lite.

Stor kram till er allihop???Hoppas att ni får ett fint nyår?Azalea

Å vad jag önskar dig en rolig nyårsafton. Du förtjänar det verkligen. Hoppas du kan ta bort dina skuldkänslor för du har verkligen ingen skuld. Koppla av nu hos din dotter och hämta ny kraft. Kram

Att Du får en bra nyårsafton! Det förtjänar du verkligen! Tänk och känn att år 2020 är startskottet på resten av ditt liv! Nu är det DU som gäller i ditt liv! Kl 24 inatt börjar ett nytt decennium, låt oss alla här inne göra det till VÅRT decennium där vi prioriterar oss själva. Kram till dig Azalea ♥️

Blade Runner

Öva dig detta nyår på att bara vara själv med dottern. Alla dessa helger är värdsliga ting och inga måsten, försök bara vara med dottern i lugn och ro, kanske äta något gott.
Jag är helt säker på att du skulle må bra av att blocka honom , om än bara för en dag. Det är ovant men inte farligt. Din hjärna är fast i att följa hans nycker och allt annat känns ovant och skapar ångest, men pröva. Jag lyckades för första gången någonsin blocka mannen i tre av fyra dagar när jag var i Köpenhamn med barnen. Det är ovant och det triggar olika känslor men väldigt snabbt får man distans. Jag är dålig på att bara slappna av och hittar snabbt olika saker att oroa mig för och älta; ”matar liksom ett stressmonster”, men jag är medveten om det och gör små små övningar hela tiden. Jag har laddat ner en app som heter ”Calm” där jag mediterar 10 minuter/dag. Tror mycket på att detta kan hjälpa i en svår situation.
Själv åker jag till min syster med barnen. Mannen verkar inte ha planerat något när jag frågade honom så jag tar med barnen utan dåligt samvete ( eller jag kommer ha dåligt samvete men ska jobba på att inte ha det :-)).
Stor nyårskram Azalea från mig ?

Tack för alla era fina ord och önskningar om gott nytt år.
Jag är så väldigt tacksam att ha fått chans att " träffa " alla er fina medsystrar. ?
Mitt nyår blev faktiskt väldigt fint. Med långa promenader med dottern, lite romantisk komedi på tv och riktigt god mat, Spagetti och köttfärssås . Vi gjorde precis vad vi kände för och njöt av att bara vara tillsammans och firade lite alternativ nyår.
Vi ägnade 30 minuter åt att uppdatera oss i senaste nyheterna om hur det är med mannen/ pappan och sen bestämde vi oss för att lägga det i en stängd låda och släppa det. Det var skönt att göra så för då fick vi prata lite om våra tankar och oro men sen fick det vara och vi på all fokus på oss och att vi skulle mysa och må bra. Skönt.
Jag vågade aldrig blocka hans nummer men han ringde aldrig men han ringde dottern och undrade var jag var. Menade att jag förstör hans liv. Dottern svarade bara : Nej, det är du själv som gör det.
Hon är så lugn, min fina unge,
??

Fantastiskt att du haft ett bra nyår!

Kommer ju från andra sidan, jag dricker för mycket men vet vad jag måste göra..... MEN din man vet inte och du måste släppa honom. Njut av ditt liv med dina barn, låt inte honom förstöra det. Så många kramar från mig till dig!

HI

Och hoppas att du har modet att fortsätta på din nya väg. Hoppas att du får energi att börja med aktiviteter som du tycker om så du får möjlighet att fylla ditt liv med nya energier.
Tack för att delar med dig.
Du finns i våra hjärtan. ❤️
Lycka till!